Jump to content

Muslimani pitaju hrišćane

Оцени ову тему

Препоручена порука

Mogu da grade Crkve, muslimani mogu bez problema da predju na Hriscanstvo i slicno? Idila po Kuranu i postovanju vera?

jedno je sta je vjera , a drugo kako neki sprovode vjeru , i zakone . nemaju osnove d ase tako prema Hriscanima ponasaju , niti da muslimanima ne daju da predju na hriscanstvo , i to ne mora da bude tacno za tu zabranu prelaska u drugu vjeru . kao sto masovno u nekim zemljama prelaze na Islam , nema osnova u Ku'anu za takav zakon u SA

Pa posto oni u Saudijskoj Arabiji, Jemenu, Iranu, Iraku, Afganistanu ... ne znaju za to mozda ne bi bilo lose da im se javi?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

jesi ti bio tamo ili napamet pricas?

Ja brate napamet pricam kao i ti. Niti smo videli Muhameda niti Hristosa. A i za sve ostalo sto znamo potice ili iz knjige, stampe, TV-a, a iz licnog iskustva vrlo malo. I sta je sada tu neobicno?

Подели на овим сајтовима

pa nista :cmizdrenje: nego ne znam zasto onda mene pitas za SA i ostale zemlje kad ja nisam tamo boravio . tako da ne znam zasto je takva situacija , a to si dobro rekao da niko nije vidio Isusa i Muhammeda ,ali imamo dokaz kroz Knjige i zato vjerujemo .

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

pa nista :) nego ne znam zasto onda mene pitas za SA i ostale zemlje kad ja nisam tamo boravio . tako da ne znam zasto je takva situacija , a to si dobro rekao da niko nije vidio Isusa i Muhammeda ,ali imamo dokaz kroz Knjige i zato vjerujemo .

Pa pitam te posto kazes da bi Hriscani trebali da postuju tudju veru, a kao potvrdu da nije tako postavio si onaj video, a ja ti na to kazem da bi i muslimani trebali isto tako da cine a kao potvrdu da nije tako ti navodim Saudijsku Arabiju i ostale arapske drzave.

E sada pitanje da li sam ja bio tamo bilo bi jednako da ja pitam tebe poznajes li Muhameda kada pricas o onome sto je radio ili pisao.

Подели на овим сајтовима

idea Explorer,Discovery...ко би нас други учио религиозној истини и отварао нам духовне очи до они?  :( Водитељ сам доноси закључке и интепретира све како се њему ћефне...увек исто код њега :( Нити поближе објашњава књигу а не "Библију" (јер то Библија није нити се може назвати Библијом...што је први показатељ његовог тоталног незнања),нити своје нескривено пристрасне ставове ( а он тобоже "верује у Бога") и жеље поткрепљује потпуним цитатима из поменуте књиге,цитатима који, са друге стране, морају бити поткрепљени контекстом целокупног стиха,главе или вредновани према намери,сврси и циљу целокупног текста, ради пуноће тумачења (лако је истргнути одређени део из контекста и променити му смисао,зар не?).Поставља питање свештенику у коме инсинуира како "ова књига мења све што знамо о Хришћанству",а онда уместо свештеника он одговара потврдно на своје питање без да сам видео или чуо да свештеник експлицитно каже "да" (напротив...колико ми се чини свештеник је причао неку сасвим другу причу,а оно "да" се чуло из водитељевих уста).Наравно после свештеникове тотално опречне приче,водитељ опет наставља са својим произвољним и ни у чему озбиљно утемељеним ставовима,тако да то постаје више него трагикомично.Одсуство најосновијег професионализма се такође огледа,поред већ свега реченог,и у томе што ни једном речју не наводи која је секта то писала,јер очигледно јесте у питању дело неке ондашње религиозне фракције којих је у то време било на десетине и десетине и то иоле образован човек зна.Они су постојали у време после Христовог Вазнесења и инкорпорирали оне делове Хришћанског учења који су одговарали њиховом религиозном погледу (Гностици,Монтанисти,Евионити,Маркионизам,Назареји...има их на десетине!)...и то би требао знати свако ко поседује елементарно познавање Хришћанске и опште историје,религије и философије.Међутим,деси се често да је код појединаца у питању много гора ствар од необразованости,да је у питању нешто сасвим друго...да проблем лежи у одсуству поштења и крајњој злобивости...као што овај водитељ,његови послодавци и серија коју он води несумњиво сваки пут изнова и изнова потврђују. :(

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

inace ima prica da svako ko se nije krstio ide u pakao , znaci li to da ce i neko dijete koje se tek rodi ici u pakao , ako nije krsteno a eto polse porodjaja umre?

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

inace ima prica da svako ko se nije krstio ide u pakao , znaci li to da ce i neko dijete koje se tek rodi ici u pakao , ako nije krsteno a eto polse porodjaja umre?

Ко ти је причао тако глупу причу?

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

vi sluzite sejtanu joooj a ne ja , vi ste ti koji pripisujete Bogu ono sto i sami ne znate , vi sami ne vjerujete kad Biblija kaze koji god otrov da popijete necete umrijeti nesiguran , vi Bogu pripisujete ono sto on nije , vi sami sebe uzdizete do bozanstva i proglasavate se svecima , vi ste ti koji misle da ce na kraju svi jjudi biti kao Bog , izjednaceni ili odmah do Boga na prjestolu , vi ste ti koji pricate o Bogu ono sto ne znate , vi ste ti koji kazete da Bog pije i da jede , vi ste ti koji mislite da je Bog umro na krstu a potom vaskrsnuo , a Biblija sama porice da je Isus bio Bog , dosta o vama , i ne dobih odgovor na pitanje , dal ce i ta beba u pakao? ako nije krstena ? , mislim ako vec stoji da svako ko nije krsten ide u pakao , xexex , a inace nama muslimanima je zabranjeno da pricamo o onome sto ne znamo o Bogu , zato se o Bogu ne treba raspravljati , Bog je savrsen i nema mana , vjecan je i ne zavisi ni okome , nema potrebe koje covjek ima , jer nije covjek , Isus je bio covjek , koji je primio objavu od Boga , kasnije kako su to na raznim sastancima mjenjali carevi i ostali vladari kako su htjeli , nije ni cudo sto ima ovoliko razlika izmedju Kur'an-a i Biblije . mnogo hriscanskih teologa vjeruje da je Biblija izmjenjna , normalno hoce da utvrde sta je izmjenjeno , da ne bi i dalje bili u zabludi po nekim pitanjima , zele originalne spise , a ne prepravke i grske , zele istinu u Bibliji a ne rijeci koje su dodavane od strane ljudi , ne samo rijeci vec recenice , i stihovi . svako normalan ce da traga za istinom . Mnogi hrsicanski teolozi su presli na Islam , mnogi hriscani , ateisti , jer kad procitas Kur'an i Bibliju shvatis koliko u Bibiji Bog sam za sebe kaze da ima nedostatke , Subhan'Allah , to je zato jer ljudi zele da sto vise prikazu Boga kao covjeka , sa potrebama koje ima covjek i sl. Kur'an ne navodi nijednu Boziju slabost , osim to kada mu vjernik podigne ruke i uputi dovu , molitvu , stid ga je , metaforicno receno , da se vjernik vrati praznih ruku , a najvise voli velicanje i padanje na sedzdu , iskreno pokajanje i iskrenost i odlucnost u ostavljanju grijeha . svaka dusa koja zlo cini ce u pakao , a ne ona koja nije krstena , sve ratne zlocince bi ja u pakao smjestio , bez obzira dal su vjernici , a nisu sigurno , jer vjernik ne bi mogao da ubija bez razloga , vjernik ne bi pomislio da ubije bez razloga , ne bi mu palo na [amet da ubije . to cine oni koji su odani djavolu . a da ne pominjem u Bibliji na koliko mjesta ima to koga sve treba ubiti , i zasto .

Kaže Uzvišeni: "I Semudu smo na pravi put ukazivali, ali, njima je bila milija sljepoća od pravog puta, pa ih je stigla sramna kazna od munje, prema onome kako su zaslužili." (Prijevod značenja sure Fussilet,17)

I rekao je Uzvišeni također: "A ako glave okrenu, ti reci: "Opominjem vas munjom onakvom  kakva je pogodila Ada i Semuda.'" (Prijevod značenja sure Fussilet, 13)

A radi siline koju proizvodi munja, Allah ju je nazvao glasom strahovitim, kaže Uzvišeni: "Pa je Semud uništen glasom strahovitim." (Prijevod značenja sure El-Hakka, 5)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...