Милан Меденица :) Написано Мај 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 шта је то што чини слободу погрешном? zagledanost u svoje JA Кад ЈА постане важније од МИ da,može i tako kada smo ja i ti a nismo mi Gordost, pa ko ima da nije gord.Smirenje,pa ko ima da je smiren.Niko.Nikada nisam bio smiren zašto bih osećao krivicu.To bi značilo da sam nekada bio svetac ali nisam.Ili da se uporedjujem sa zapovestima Božijim ko se može pohvaliti da je ispunio zakon Božiji i moralni.Samo onaj koji je prihvatio Isusa Hrista za svog Gospoda i Spasitelja te ga zato pokriva Hristova pravda.Sebe i druge stavljamo pod zakon iz čega nastaje osudjivanje i osećaj krivice.Isus nas je oslobodio zakona zato što je izbijen za naša bezakonja,postao je kletva za nas.Ono zašta bi mi trebali biti osudjeni platio je Hristos na krstu i mi smo opravdani i sebe i druge pod milost ane pod zakon stavljamo.I to je jevandjelje Hristova pravda je naša pravda.Nema zato osude za one koji su u Hristu. оче, свака част 0205_whistlingал одакле гордост? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 od Lucifera. одакле њему гордост? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14298.msg445703#msg445703 date=1305968261] одакле грех, промашај, кад је Безгрешни Бог све створио савршено? Да,то се многи питају,како је сатанаилу пало на памет да буде evil ? 0205_whistling "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14298.msg445703#msg445703 date=1305968261] сви је узимамо здраво за готово. знамо да су због непослушности Адам и Ева пали у смрт и повукли целу творевину са њима. знамо да је и први демон пао због гордости. али одакле гордост? одакле грех, промашај, кад је Безгрешни Бог све створио савршено? који је узрок греха, кад није Бог? шта је то што чини слободу погрешном? Мени се чини да је све савршено у јединству,али кад се одвоји ту настаје процеп', кад се човек одвојио од Бога у помисли да послуша ђавола ето где се родила гордост. И тако даље, све одвојенији, све подложнији греху,све више слеп за истину. одакле ђаво?одакле у ђаволу гордост? Размисли само шта чини слободу где је граница твоје слободе Слободни смо сви заједно,то је једини облик слободе,јер свачија појединачна слобода је ограничена туђом. Тако смо и савршени. Када престанемо да делујемо као МИ а почнемо као ЈА, отварамо врата гордости. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Зашто Свето Тројство? Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14298.msg445703#msg445703 date=1305968261] сви је узимамо здраво за готово. знамо да су због непослушности Адам и Ева пали у смрт и повукли целу творевину са њима. знамо да је и први демон пао због гордости. али одакле гордост? одакле грех, промашај, кад је Безгрешни Бог све створио савршено? који је узрок греха, кад није Бог? шта је то што чини слободу погрешном? Svaka, Bogom dana, osobina, talanat, predmet... kod čoveka mogu da se zloupotrebe. Ta zloupotreba pretstavlja greh. Uzrok greha je zloupotreba neke osobine, talanta, predmeta, a sve to u okviru slobode. Opet sloboda je pogrešna kad se zloupotrebi. Безгрешни Бог је све савршено направио.ОДАКЛЕ гордост? Pa napravio je i nož kao perfektno pomagalo, ali dao slobodu da se to zloupotrebi. Od slobode izbora dolazi do zloupotrebe a od nje gresi. Gordost...hmmm... Ljubav kod čoveka mora negde da se usmeri. Kada mi tu ljubav ne preusmerimo negde ona se sakupi i kad neka kap prelije taj 'lonac u kome se ljubav sakuplja' onda umesto ta ljubav da ide prema bližnjim ili prema Bogu ide na samog sebe. I tako posle čovek umesto da stavi bližnje i Boga ispred sebe on stavlja sebe ispred svih. Nemogučnost da se ljubav nekako upotrebi u zajednici t.j da dođe do neke sinergije, onda se javlja gordost. http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Зашто Свето Тројство? Kaže se Sveta Trojca, a ne Trojstvo. 0205_whistling http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Зашто Свето Тројство? Kaže se Sveta Trojca, a ne Trojstvo. 0205_whistling Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14298.msg446361#msg446361 date=1306013732] od Lucifera. одакле њему гордост? od samouzvisenja 1000000001010 самоузвишење = гордост. одакле она? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14298.msg446355#msg446355 date=1306013639] [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14298.msg445703#msg445703 date=1305968261] сви је узимамо здраво за готово. знамо да су због непослушности Адам и Ева пали у смрт и повукли целу творевину са њима. знамо да је и први демон пао због гордости. али одакле гордост? одакле грех, промашај, кад је Безгрешни Бог све створио савршено? који је узрок греха, кад није Бог? шта је то што чини слободу погрешном? Мени се чини да је све савршено у јединству,али кад се одвоји ту настаје процеп', кад се човек одвојио од Бога у помисли да послуша ђавола ето где се родила гордост. И тако даље, све одвојенији, све подложнији греху,све више слеп за истину. одакле ђаво?одакле у ђаволу гордост? Размисли само шта чини слободу где је граница твоје слободе Слободни смо сви заједно,то је једини облик слободе,јер свачија појединачна слобода је ограничена туђом. Тако смо и савршени. Када престанемо да делујемо као МИ а почнемо као ЈА, отварамо врата гордости. не могу ја да се ставим у ум анђеоски, прво нисам бестелесан, а на послетку немам ни њихову власт и благодат. 1000000001010 зато и питам, одакле зло? од ђавола није, од Бога није, тек од човека није. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14298.msg445703#msg445703 date=1305968261] сви је узимамо здраво за готово. знамо да су због непослушности Адам и Ева пали у смрт и повукли целу творевину са њима. знамо да је и први демон пао због гордости. али одакле гордост? одакле грех, промашај, кад је Безгрешни Бог све створио савршено? који је узрок греха, кад није Бог? шта је то што чини слободу погрешном? Svaka, Bogom dana, osobina, talanat, predmet... kod čoveka mogu da se zloupotrebe. Ta zloupotreba pretstavlja greh. Uzrok greha je zloupotreba neke osobine, talanta, predmeta, a sve to u okviru slobode. Opet sloboda je pogrešna kad se zloupotrebi. Безгрешни Бог је све савршено направио.ОДАКЛЕ гордост? Pa napravio je i nož kao perfektno pomagalo, ali dao slobodu da se to zloupotrebi. Od slobode izbora dolazi do zloupotrebe a od nje gresi. Gordost...hmmm... Ljubav kod čoveka mora negde da se usmeri. Kada mi tu ljubav ne preusmerimo negde ona se sakupi i kad neka kap prelije taj 'lonac u kome se ljubav sakuplja' onda umesto ta ljubav da ide prema bližnjim ili prema Bogu ide na samog sebe. I tako posle čovek umesto da stavi bližnje i Boga ispred sebe on stavlja sebe ispred svih. Nemogučnost da se ljubav nekako upotrebi u zajednici t.j da dođe do neke sinergije, onda se javlja gordost. приметићеш свуда да је зло изазвано и/или подстакнуто од ђавола, па је настала васколика смрт за творевину. ко, или шта је подстакло анђела да постане ђаво? јел слобода проблем? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 ајде, морате мало да размишљате ван коцепта у коју сте се угодно сместили ... и научили све напамет. 1000000001010 а нема помоћи, јер нема одговора на ово питање, мора да се размишља да би се дошло до њега. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Ако је од слободе тј њене злоупотребе испада да је од Бога, ако узмемо да не може бити од Бога, онда стварно није на нама да знамо Да не буде гордост што смо запели да разумемо ђавола 1000000001010 Али и даље мислим да је од индивидуализма. Био анђео или човек у питању. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Ако је од слободе тј њене злоупотребе испада да је од Бога, ако узмемо да не може бити од Бога, онда стварно није на нама да знамо prstgore Да не буде гордост што смо запели да разумемо ђавола 1000000001010 Али и даље мислим да је од индивидуализма. Био анђео или човек у питању. а шта је то Бог сакрио на отвореном од нас?како да се задовољимо малим и незнањем, кад примамо СВЕТО ПРИЧЕШЋЕ? за сад, у том смислу, највише ми се свиђа Давидов одговор, које он поверење и ослонац држи на томе да ће му помоћи да му се отвори ум пс. Давиде, немој да се гордиш t4431 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 želju satanailo je poželio da bude Bog,samim tim veći od Njega "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука