Jump to content

Грешни Милоје коначно искључен из СПЦ

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 38
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

бивше монахиње манастира Стјеник су искључене из Цркве, на челу са бившом игуманијом.

боље их познајете као Акакијеве ''монахиње'' из Новог Стјеника.

Подели на овим сајтовима

Може и Милоје да се врати у Цркву, само ако хоће. Мислим, ако неком тешко пада ова одлука - то значи да ипак не мисле да је СПЦ отпала. Ако пак неће да се покаје и врати, онда му ова одлука ионако ништа не значи.

Подели на овим сајтовима

Kad se neko prema Crkvi i crkvenoj jerarhiji ophodi na nacin na koji se on ophodi godinama, sta je to nego gordost i neposlusnost? 

A pokajanje... pa nisu ga ekskomunicirali preko noci, sigurna sam da je godinama pozivan na pokajanje.

I nemoj misliti da se radujem, daleko od toga.

Naravno da nemam nikakav mjerac, ni ne treba mi. Dovoljna mi je odluka Crkve.

А како се то понашао?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

колико ја видим, Црква га трпи још пре крштења, па га још и у крштењу трпела.

тако да је сиренина констатација сасвим правилан закључак, дедуктиван.  :D

А колико видиш?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

У изреци, ВЦС наводи се да је веће једногласно нашло да је „Милоје Стевановић крив због примања на приватно имање одбеглих јеромонаха и монаха” као и „оснивања монашког општежића на приватном имању без благослова надлежног архијереја”. Стевановићу се за кривицу узима и „вређање надлежног епископа, свештеника, црквених и црквено-судских власти у текстовима и књигама”, али и „учешће на такозваним богослужењима која је у месту Љуљаци обављао рашчињени и, у ред монаха враћени, бивши епископ Артемије”.

... у образложењу своје пресуде наводи да је „оптужени (не помињући у овом случају његову отворену антицрквену делатност у време када је био општински секретар Савеза комуниста Југославије у Лучанима) своје нецрквено и противцрквено деловање започео подршком такозваном штрајку глађу тројице свештеника у Чачку јануара 2008. године, па у немилом догађају 17. јуна 2008. године у селу Душковци приликом освећења сеоског храма, када је Епископ жички и физички нападнут”. Додаје се да учешћем у богослужењима која су обављана од рашчињених клирика „Стевановић није показао ниједан знак покајања, настављајући јавну саблазан”.

je li dovoljno?

Подели на овим сајтовима

je li dovoljno?

Мени не ...

да је „Милоје Стевановић крив због примања на приватно имање одбеглих јеромонаха и монаха” као и „оснивања монашког општежића на приватном имању без благослова надлежног архијереја”.

Па човече...Хришћанство тражи од тебе ..мухамеда да прмиш у кућу..ако треба..а не монахе...

Стевановићу се за кривицу узима и „вређање надлежног епископа, свештеника, црквених и црквено-судских власти у текстовима и књигама”, али и „учешће на такозваним богослужењима која је у месту Љуљаци обављао рашчињени и, у ред монаха враћени, бивши епископ Артемије”.

где вређао Епископе?

А како м.Артемија који је служио нису избацили из Цркве и још 2000 Срба минимум...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Da ih nije primio i podrzao mozda bi se vratili odakle su dosli i gdje pripadaju- u svoje manastire.

Sto se tice vrijedjanja episkopa i ostalih, oni koji su donijeli odluku o ekskomunikaciji znaju zbog cega su je donijeli. Nije sala izbaciti nekoga iz Crkve, to se ne radi zato sto ti se ne svidja njegova boja ociju ili ne znam sta, to se radi zbog ozbiljnih prestupa.

I ne mogu da shvatim sto se svi pitaju "a kako to da Artemije nije izbacen?" Prvo, Sabor jos traje, i ako ce ga izbaciti ne moraju o tome bas prvog dana. Drugo, ljudi valjda znaju sta rade, i ne moraju nama da se pravdaju

Подели на овим сајтовима

je li dovoljno?

Мени не ...

да је „Милоје Стевановић крив због примања на приватно имање одбеглих јеромонаха и монаха” као и „оснивања монашког општежића на приватном имању без благослова надлежног архијереја”.

Па човече...Хришћанство тражи од тебе ..мухамеда да прмиш у кућу..ако треба..а не монахе...

Стевановићу се за кривицу узима и „вређање надлежног епископа, свештеника, црквених и црквено-судских власти у текстовима и књигама”, али и „учешће на такозваним богослужењима која је у месту Љуљаци обављао рашчињени и, у ред монаха враћени, бивши епископ Артемије”.

где вређао Епископе?

А како м.Артемија који је служио нису избацили из Цркве и још 2000 Срба минимум...

бедак ми је да ти објашњавам, као православном хришћанину, шта значи да присуствујеш представи коју изиграва монах Артемије и дели неку супицу ...

већ је то довољно, све остало је само на спрат лудило.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...