Silvana Написано Август 21, 2009 Пријави Подели Написано Август 21, 2009 Перформанс у галерији Озон "Ко сам ја?", глумице Лоре Орловић, садржао је и понављање текста две молитве: "Молитве Господње" и "Богородице Дево". Пошто је Лора моја пријатељица, уживала сам. Јер је она не само одговарала на ово вечно питање призивом најранијих сећања, игрица типа "Таши, таши", и молитава, покушала је на празник Преображења Господњег да уђе у своју клет, обучена у бело, сакривена у коцки, сама са камером...Присутни су гледали шта се догађа са Лором на зидовима ове галерије. Касније су и други могли да уђу унутра. И да покушају да одговоре на ово питање. Али, како то код нас обично бива, нико није достојно продужио ову уметничку форму... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Silvana Написано Август 21, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 21, 2009 "Фрида Кало", земунско позориште или Мадленијанум. Две Фриде Кало. Две глумице. Стално присутне на сцени. Младост и старост. Прошлост и будућност се преплићу. Сцена је допуњена пројектовањем старих фотографија, налик холограмима, одличном музиком и сценографијом. Иако сам документарне серије и игране филмове о Фриди Кало и њеном Ривери, радо и често гледала, ипак, ова земунска представа утиче на емоције, а већ виђене информације представља као потпуно нове, дотакнуте из непознатог угла. Страст, бол, жал, љубав, све се то види, може се опипати или удахнути на позоришним даскама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука