Баба Написано Мај 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Ja uopšte ne shvatam zašto se Verujem i ŽRU ne ujedine, iste teme se ponavljaju i tamo i vamo, ovako tim načinom si samo metaforički ali i bukvalno "kopate grob" pa na kraju neće biti ni ŽRU kakav treba ni Verujem kakav treba da bude, ustvari neće vas biti na koncu ni jednog. Umjesto da se "ekumenišete i globalizirate" Srbi međusobno vi se još razjedinjavate kao da podjela među Srbima nije malo ni dovoljno. To u političkom životu je moguće ali u vjerskom s tim ne treba sad toliko pretjerivati, ni s tom "raznolikosti ponude". Mnogo veći, brojniji i kompaktniji narodi pravoslavni, katolički i protestantski nisu toliko rascjepkani po Forumima kao vi ovdje u Srbiji. Samo da spomenem te čisto vjerske tih je najmanje desetak, potom još najmanje dvadesetak tih vjersko-politizirajućih dakle takvih kombinovanih ali založenih na hrišćanstvu tj. pravoslavlju a već je to za takav ne toliko ni brojan narod zaista previše i suvišno. TRIDESET - 30 Foruma na najviše TRI miliona eventualnih čitatelja. Naravno da se to ne određuje prema broju stanovnika taj takav odnos, već prema broju realno potencionalnih članova. Nećemo sad tamo ubrajati djecu po vrtićima i bebe ili starce koji leže po staračkim domovima, nezainteresovane osobe, ateiste, neopagane, muslimane i budiste itd. itd. a tih takvih koji dolaze u obzir ni naopako ne može biti više od TRI MILIONA u cijelom svijetu, samoj Srbiji i dijaspori! Tri milona je ustvari najoptimalističkija procjena. Dakle na ta 3 miliona 30 foruma! bliss jeeee Добро си приметио за ту расцепканост у Србаља , али ниси добро закључио. Наиме тај синдром српске "слоге" не може да се сведе на политички или верски , или спортски или већ који, он је општи . Срби су не знам баш како најбоље да ти објасним још увек скуп многих племена и племенска свест влада у целом народу. Отуда је могуће да свако племе , поготово оно које има неку па макар и најмању своју специфичност постане нација. Заправо Срби још увек нису никаква нација већ скуп племена. Суштинска разлика између Верујем и ЖРУ форума не постоји, разлика је само у томе што тамо има много мање неозбиљних тема и другачије се зову. Али ето , као што видиш то је сасвим довољан разлог да постоје два форума исте садржине и духа код Србаља. Оба имају благослов Цркве . На оба има довољан број теолога, истина када би се ујединили ту би се отворила млога питања, а ми Срби , познато је то не волимо кад се отварају млога питања. Рецимо питање банованих , значи да ли би они који су бановани на једном од ова два форума автоматски били бановани и на уједињеном форуму ЖРУверујем (или Верујем у ЖРУ зависи како кој оће да зове тај нови форум а и око тога би настале жестоке полемике) или би сви бановани добили још једну шансу ко м.Артемије на предстојећем сабору. Затим најважније питање у Срба ко би био вожд . Око овог питања мислим не би се никада договорили. И да да не мислиш како ми Србљи имамо неку нарочито изражену гордост или сујету па нам то нбе дозвољава да другоме препустимо вођство, ето то рецимо мени лично не представља ники проблем, али ја се не могу рачунати у класичног балканског Срба. Даклем ово око вожда сваки иоле нормалан српски вожд не може да допусти да неко други страда уместо њега, а познато је да сви српски вождови страдају.То је једно велико човекољубље код наших вождова и зато ми имамо најбоље вождове на свијет. То је оно што се у Јеванђељу рече , се рече : " Највеће је живот свој положити за ближњег" , тако српски вождови страдају, млоги мисле да је то због себичности која им помути разум, али кад мало боље погледате суђење из Хага јасно је да је у питању велико саможртвовање за своју нацију веру и државу. Тако један обичан вожд једног обичног верског форума никако није горд човек, већ просто он зна да није лепо да неког другог подмеће место себе да га пљују по новинама или на фејсу и тако човек узима тежак крст на своја леђа, а онда из чисте љубави настаје свађа са оним другим који би исто тако желео да из истих разлога буде вожд на форуму и узме крст на своја леђа. Тада га онај први одговара уз низ аргумената како је он боље поткован или како је више утицајан а заправо крије своју љубав према своме брату коме не жили да се злопати. Онда онај други реагује класично српски псује му мајку и назива га лажовчином те га оптужује да је поткупио остале уреднике да гласају за њега. Онда онај први се вајка да није поткупио никога , али утом улеће уредник сплеткарош и каже како је баш њега поткупио, такве ми обично зовемо Вук Бранковић. То су они ликови који убацују коску између Обилића и цара Лазара. Или као када би Јуда покушавао да завади Христа и Апостола Петра. Тада тај уредник сплеткарош прилази оном другом и прави око њега неки клан, придобијајући друге уреднике масно лажући и плашећи их апокалипсом. Онда онај први вожда позива се на своју част, то тако обично бива код Срба. Тада се уредници ( тј. Срби) поделе на два дела једни који му верују на част и други који га боље познају.Онда крећу да се претресају биографије вождова и ту је Карађорђе има најбољи маркетинг одма је на почетку реко ја сам ајдук и прек чоек ко оће мене за вожда нека зна да нећу имати милости ни према коме и опро се чоек у старту а и придобио за себе већину. Е сад код нас је данас мало ајдука и Карађорђа , некако смо ту подбацили у последња времена. Тако да оба вожда крећу у сплетке . Једни придобијају једне други друге и на крају један уједињени форум се дели на 4 мања. Јер обавезно Вук Бранковић направи свој форум а и неки мало озбиљнији теолог кад укопча какви су вождови реши да и он направи свој форум. Тада по обичају једно време та 4 форума (или партије, или цркве или клубови или већ шта) функционишу независно једни од других и сматра се највећом издајом отићи на неки од она три друга форума . Наравно и публика се ту подели, јер истина може бити само једна . После неког времена сви посумњају у ту своју истину и онда крену и по оним осталим форумима и то је обично показатељ да ће ускоро сва четри форума да пукну. Јер публика на крају оде на неки пети форум потпуно невезан за ту област којом су се претходно бавили она 4 форума, рецимо на форум аутомобила, или неки секси форум, или на неки уобичајени општи као што је крстарица или бурек или тако нешто. И то се углавном тако заврши. Онда она два вожда седну и опет из великог човекољубља договоре се да нађу неког трећег вожда који је неутралан и мало познат публици и њега метну на неки нови зајднички уједињени форум за вожда . Али публика се никада више не поврати у том броју у ком је била претходно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 bliss jeeee Више од две године сам на Верујем а нешто више од годину на Жру (на оба свакодневно и детаљно их прочитавам)....и не могу се,на моју велику радост никако сложити са Zayronom(у две поруке неколико изјава које су контрадикторне bliss jeeee) i V.St.I. "..ко је издао мајку,за оца неће ни трепнути".....је можда "добра фора"...али само толико... bliss jeeee bliss jeeee Ја их доживљавам као два братска форума 0442_fee :drugarstvo:l....и увек пронађем на једном оно што нема на другом.....и о б а с у ми подједнако драга и п о т р е б н а. smej.gif bliss jeeee Ништа код мене није контрадикторно, ја сам написао да треба бити што већа понуда РАЗЛИЧИТИХ форума, под тим је мишљено: форум о здрављу, вјерски форум, фудбалски форум, шаховски форум, женски форум, вртларски форум итд. итд. мислио сам да није потребно да се то и набраја. Али да је абсурдно имати 30 форума о здрављу, 30 форума о хришћанству, 30 форума о фудбалу и 30 форума о шаху, 30 форума за жене или 30 форума о вртларењу. Јер главни задатак форума није у том да се људи који имају исти или врло сличан и близак интерес што више распрше и диперзују на све могуће стране и буде 30 форума са по пар стотина АКТИВНИХ, не формалних само чланова већ баш обрнут да се што већем броју људи који има исте интересе омугући комуникација на истом мјесту - тргу, форуму и да се на њему окупе. Зато је боље онда имати највише два или три хришћанска форума сваки са по хиљаду и више активних чланова него 30 са по пар стотина а негдје и само неколико десетака активних чланова. На крају нисам ја тај који је дошао с том констатацијом да форум Верујем има проблема с активношћу, мене то уствари уопште ни не занима. Само сам рекао и написао да под претпоставком да је истина што неко тврди да тај форум Верујем "вегетира" онда и разлоге због којих би то могло тако бити. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 bliss jeeee Више од две године сам на Верујем а нешто више од годину на Жру (на оба свакодневно и детаљно их прочитавам)....и не могу се,на моју велику радост никако сложити са Zayronom(у две поруке неколико изјава које су контрадикторне bliss jeeee) i V.St.I. "..ко је издао мајку,за оца неће ни трепнути".....је можда "добра фора"...али само толико... smej.gif bliss jeeee Ја их доживљавам као два братска форума 0442_fee :drugarstvo:l....и увек пронађем на једном оно што нема на другом.....и о б а с у ми подједнако драга и п о т р е б н а. Srbija_smesko bliss jeeee bliss jeeee Апсолутно се слажем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Željko ovo tvoje je ko da gledam Šešelja, Vuka, Mićunovića, Koštunicu, Čedu, Lečića.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Željko ovo tvoje je ko da gledam Šešelja, Vuka, Mićunovića, Koštunicu, Čedu, Lečića.... Па да то је све исто , исти је то народ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Evo ide lijep Vidov danak vidjećemo na forumu našem ko je vjera, a ko li je nevjera. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Поп Иван на форуму паде, како паде, ситну књигу пише, Те је шаље ка Београд граду, На кољено српском попу-Аци: „Ој Ацо, од "Верујем" главо! Нит' је било, нити може бити: Једна земља а два господара, Једна раја, два харача даје Царовати оба не можемо, Већ ми пошљи кључе и хараче, Златне кључе од твога форума И хараче од седам година; Ако ли ми то послати нећеш, А ти хајде пред форумску рају, Гласовима форум да делимо.“ Кад поп Аци ситна књига дође, Књигу гледа, грозне сузе рони. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Srbija_smesko jahojao234 Екстра! Има ли даље? Развој догађаја? Иначе, ради истине, о. Аца и ја смо у феноменалним односима и слава Богу да заједничким снагама радимо на добробит наше Цркве. Веома је могуће да у будућности направимо неколико заједничких пројеката, ако Бог да, већ на лето се надам једном лепом заједничком пројекту- наравно уживо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 jahojao234 oleeeee Екстра! Има ли даље? Развој догађаја? Иначе, ради истине, о. Аца и ја смо у феноменалним односима и слава Богу да заједничким снагама радимо на добробит наше Цркве. Веома је могуће да у будућности направимо неколико заједничких пројеката, ако Бог да, већ на лето се надам једном лепом заједничком пројекту- наравно уживо. Рекох ја, тако то обично креће... Srbija_smesko Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Ja sam otišao sa verujem jer je bio pun rimokatolika, a oni me baš nerviraju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Ja sam otišao sa verujem jer je bio pun rimokatolika, a oni me baš nerviraju. Kojih šta pričaš, tamo sam ja vidio samo tebe s onom šoljom I love Pope i onog admina i sebe, Zelića toliko ni ne računam jer njega je i tu i tamo svake "prestupne sedmice", tako svake druge, treće, jednou za uhersky rok, hahahaha. No to si im tamo baš "ulehčil". Jedino ako ti tamo nisu išli na živce tvoji vlastiti postovi koje si čitajući zaboravio da si ih ti već jednom sam prije napisao, hahahaha! Sve je moguće, skleroza ide s godinama! Fakt četrdesetka i pedesetka nisu isto što i dvadesetka! Ili ti o nekih tamo znaš o kojima drugi niko ništa nezna? 0102_laugh-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' /> Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Eeeee taj sa šoljom me najviše nervirao thank_you777 Silence је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 9, 2011 Пријави Подели Написано Мај 9, 2011 Eeeee taj sa šoljom me najviše nervirao stadaradim 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha :291291291: :bla: 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha :group111: 0102_laugh :cheesy2: 1414_feel 4chsmu1 womens ulepša mi veče.... pardon-jutro ekstra bleh Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Мај 9, 2011 Пријави Подели Написано Мај 9, 2011 ''Верујем'' има одличан чет и јуче је оспособљен и ради поново... :cheesy: Ево, јављам, са особитим задовољством ВЕРУЈЕМ ЧЕТ РАДИ ПОНОВО ... dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука