Владан Написано Мај 7, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 7, 2011 тако лијепа а удружена у злочиначком подухвату!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 7, 2011 Пријави Подели Написано Мај 7, 2011 Јесте чудо ал Чеси су још веће, њима није падало ни напамет да одјаве и одрекну одлазак на море кад се све у шеснаест бомбрадовало по Дубровнику, Сплиту, Шибенику а авиони и пројектили сваких десет минута летали са свих страна. Боже сачувај да би их нешто у том омело, у мору и туризму, OMG! Сад да и ја дрмнем у њихово име мало главом: Како ли га само маслаш... Да није срамота, сада би ти показао где треба да идеш... Ставрно си безобразан... Ужас... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 7, 2011 Пријави Подели Написано Мај 7, 2011 Јесте чудо ал Чеси су још веће, њима није падало ни напамет да одјаве и одрекну одлазак на море кад се све у шеснаест бомбрадовало по Дубровнику, Сплиту, Шибенику а авиони и пројектили сваких десет минута летали са свих страна. Боже сачувај да би их нешто у том омело, у мору и туризму, OMG! Сад да и ја дрмнем у њихово име мало главом: Како ли га само маслаш... Да није срамота, сада би ти показао где треба да идеш... Ставрно си безобразан... Ужас... Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 тукли смо дубровник, јесмо али не у мјери коју желе приказати и на начин који се намаће.. да ли постоји неко ко вјерује у мит о "40 хрватских бранитеља" коју су одбранили Дубровник?! па ЈНА га је у то вријеме могла преорати и посијати јечам за пола сата да је то неко желио. Дубровник је своје добио јер је изазивао, ко је први запуцао и провоцирао Војску са кровова разних објеката? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Bilo je svačega oko Dubrovnika. тукли смо дубровник, јесмо али не у мјери коју желе приказати и на начин који се намаће.. да ли постоји неко ко вјерује у мит о "40 хрватских бранитеља" коју су одбранили Дубровник?! па ЈНА га је у то вријеме могла преорати и посијати јечам за пола сата да је то неко желио. Дубровник је своје добио јер је изазивао, ко је први запуцао и провоцирао Војску са кровова разних објеката? Nije dobra ta priča sa JNA, isto tako može da se kaže da je NATO mogao da preore Srbiju i poseje ječam. Tuklo se selektivno, alo uvek se dešavale te "kolateralne" štete. Znam slučaj gde je srpski dobrovoljac ispalio granatu iz minobacača na plažu na kojoj se kupali ljudi i napravio masakr. Teško da se može govoriti o JNA, uglavnom su tu bili "nekakvi" rezervisti. U knjizi "Grakću vuci viju gavranovi" moj pokojni Radovan je lepo sve opisao: http://www.novireporter.com/look/reporter/nr_article.tpl?IdLanguage=11&IdPublication=2&NrIssue=225&NrSection=1&NrArticle=2698 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 не кажем, фукара и злодјела свагдје има и буде, тако ваљда мора. Мени је битно да се зна да Дубровник није гађан без разлога а сад што су поједини скотови и пторуве узимале за право и превише преписао бих општем стању земље и Војске у распаду. Ти си оно био офцир ЈНА или се варам, шта си био по чину ако није тајна, који род? пс: На ког Радована мислиш, јел то онај Бјелогрлић или како већ, што је био склон "сценама" и комичним ситуацијама у Парламенту? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
saas Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 ...žalosna je činjenica da u hrvatskoj živi samo jedan narod...i pogubna ...vrijeme će pokazati .. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Radmila Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Žalosna je i činjenica da su iz stanova vodili skoro sve srbe i nestajali su preko noći .Među njima je bio i moj tata .Dovezli su ga u Vojnu bolnicu u Splitu svega izmaskrirana i isprebijen , a doktor kaže da neće liječiti tog "četnika".Tamo je bio 4 dana 8.5 .92- 12.5 92god. odatle mu se gubi svaki trag ..............Eto dragi moji idemo na more da Hrvatska živne bar preko turizma da podebljamo proračun gdinu.Bajsu.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Samo vi ajte na more, gledala sam neku anketu u bgd. mnogi bi išli na more. kanda su ovce, ja ne idem tamo i ne mislim, iako nemam tablice iz srbije, obiđem samo rodbinu dok mi je živa, i grobove, a na moru i gostoprimstvu, hvala im lijepa, ja bi radije kod vas u Srbiju u neku banju. ko je lud da ljetuje po zmijećaku i kamenjaru, diveći se moru, osim nekih iz srbije. onda ne moraju da se žale. a ove slike, iz renesansnog dubrovnika??? oćete li neku iz moga zavičaja??? da vidite kako majstori pale i ubijaju.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 не кажем, фукара и злодјела свагдје има и буде, тако ваљда мора. Мени је битно да се зна да Дубровник није гађан без разлога а сад што су поједини скотови и пторуве узимале за право и превише преписао бих општем стању земље и Војске у распаду. Ти си оно био офцир ЈНА или се варам, шта си био по чину ако није тајна, који род? пс: На ког Радована мислиш, јел то онај Бјелогрлић или како већ, што је био склон "сценама" и комичним ситуацијама у Парламенту? Jeste Radovan Bjelogrlić, bili smo nerazdvojni prijatelji, kad bi nam vreme dozvoljavalo. Pravili smo scene zajedno i po Poljskoj i Beogradu u Bačkoj palanci smo jednom baš se sećam napravili scenu da je Palanka danima brujala o tome. Jednom smo dobili neke menice za struju po osnovu nekog duga i pošli u Beograd da unovčimo. Menice su bile red veličine današnjih 2 000 000 dinara. Onda smo se zapili mislim da je to bilo u klubu književnika i nismo imali para da platimo račun pa je Radovan velikodušno ponudio da plati sa menicama bez da mu vrate kusur. Posle je došao pokojni Kapor pa nas vadio iz gluposti. JNA je imala sredstava i mogućnosti da oduva i Dubrovnik i zaleđe, u operacijama oko Dubrovnika nisu učestvovali kako da se izrazim vojnici iz uže Srbije nego Crnogorci i Hercegovci. Ukupno je bilo manje od 400 pripadnika JNA sve ostalo su bili dobrovoljci i rezervisti kao i MUP Crne gore kojim je tada čini mi se rukovodio Pavle Bulatović, a komandu nad ovih 400 vojnika JNA je imao oficir možda u činu kapetana ne većem i ne znam kako mu beše ime. Sve je započelo kada je Đukanović u strahu da Hrvati ne osvoje Boku izdao naređenje da se uđe u Konavle. Ironija je da je prva žrtva granatiranja Dubrovnika bio Srbin, jedan interesantan čovek Miliša se zvao, pisao je pesme i bio lucidan i duhovit. Prva granata ispaljena na Dubrovnik pala je na njegovu kuću i ubila ga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 и прва граната која паде на Книн пала је на кућу мог крштеног кума... 0110_hahaha Бјелогрилћ је био 0110_hahaha лик волио сам глетати његове више наступе него дискусије и реплике у Скпштини РС, нарочито када је постао "слободни посланик" па када ошине по Додику у СНСД-у... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Very interesting. Bombarduju bedeme da se dim samo diže, a nigde rupe od granata da se vide... Dragi Dragi, bio sam u JNA pirotehničar tako da znam tačno šta kakve granate i exploziv dokažu. Tačno je da napad na Dubrovnik bio praktično bacanjem "nešto jačih petardi" a to iz čitavog lanca faktora i razloga tičući se samih zamjera tako i tehničkih mogućnosti i nedostatka školovanog artiljerijskog kadra. Znači i radilo se više o strateškom nego likvidačnom bombardovanju. Između ostalog i zato što su Srbi smatrali Dubrovnik svojim istorijskom gradom i svojom kulturnoistorijskom baštinom i nasljeđem a protiv sravnjivanja Dubrovnika sa zemljom su bili redom i svi srbski intelektualci. Ovdje nije riječ o tome ko je koga više a gdje razbombardovao, ja sam samo tvrdio a to je bilio i tačno da se Česi nisu odbili od dolaska na Jadran ni u doba najvećih okršaja, recimo pri borbama vođenim u Šibeniku i Zadru kad sam svojim očima vidio film i sa svih strana je bilo potvrđeno da se radilo o dvodnevnom neprestanom danonoćnom bombardovanju kad je za 48 sati svakih 5 minuta padao barem jedan granat. Znači 30 za sat što uopšte i nije neka velika frekvencija ni kadenca ako na raspolaganju imamo desetke haubica. Ali za turizam i sunčanje po moru je to zaista previše, to takvo "letanje projektila i aviona sa svih strana i odasvud" i tako sam to i napisao, pri tom sasvim svejedno kakvih projektila, kojih strana i čijih aviona, NATO, srbskih ili hrvatskih. Za predstavu čeških razbješnjenih turista koji su bili strašno ljuti na nas sve zajedno " i Mlovince, i Mrvate i Mrbe" ili svejedno koje i kakve što smo im upropastili njihovo "sveto i presveto more i neprikosnoveno pravo sunčanja na plaži" je to sasvim dovoljno. No iz vaših protesta sam stekao dojam da vi popirate kako je uopšte nekakvog granatiranja i bombardovanja i bilo pa sam zato i stavio bilo kakav snimak kako bi dokazao da Česi kao turisti tamo nisu imali šta radit, svejedno gdje - ali kladim se kako ih znam da su se i oni zajedno s onim dubrovačkim "domorocima" i stanovnicima tamo krčili po svim tim nekakvim skloništima i podrumima i da ih je i tada i tamo bilo na pretek. Jednostavno sam stavio Dubrovnik jer mi je bilo mrsko tražiti neke druge dalje, ko to hoće nek traži sam, svejedno to upšte nije bila ni moja namjera. Ali vaša jeste da svaku moju i najbezazleniju riječ, rečenicu ili komentar istrgnete iz konteksta i na kraju me valjda i napravite takvim idiotom, kretenom ili budalom koji ni ne zna reći tačno to što je htio reći ili je htio reći jedno a ono to ispalo da je rekao sasvim nešta deseto jer drugačije nekog boljeg i razgovjetnijeg, jasnijeg govora nije ni sposoban! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Ja ne kažem da nije bilo bombardovanja Dubrovnika i okoline, ali ni Dubrovnik danas nije samo stara dubrovačka tvrđava, kao što ni Beograd danas nije jedino stara beogradska tvrđava, nekima poznato isto kao Kalemegdan, kao što Prag nije samo Hradčani ili Višegrad i tako dalje. I one slike o granatiranju bedema stare dubrovačke tvrđave meni izgledaju nameštane, tj. ratna propaganda. Nažalost, isti snimci i danas služe mnogima u Hrvatskoj kao dokaz za "četničku" agresiju na Hrvatsku (a četnici su svi Srbi) koja je i dan danas jednako intenzivna kao onomad, kao da su snimci nastali juče i ne pre dvadeset godina (primer: naš olimpijac ovde na forumu, Jovan Švarovski, nije bio ni rođen kad su snimci nastali). To je prošlost i treba jednom da se ostavi na miru. Osim toga, ne odgovara evropskom duhu (jednako i ono srpsko kukanje na Amere itd.). Evropksi duh je, naime: danas ratujemo, sutra se grlimo, prekosutra ponovo ratujemo, dan kasnije opet se grlimo - civilno stanovništvo je tabu, ono ne diramo. Dobro, tico sokole, ostevi ti svoju prošlost na miru, ako ti paše, a moju ne diraj. MOj narod su bacali u jame, vjekovima, moj narod su zbrisali kao da nikad nije postojao tamo, moj narod su rasterali od nemila do netraga. I kad bi postojalo još sto života , niti u jednom im nebi zaboravila. A ti slobdono diši evropskim plućima, niko ti ne brani, samo sa svetinjama se ne trguje. A naša zemlja je sveta jer je natopljena sa krvlju generacijama mučenika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Isto tako, ama baš isto, govore i nacionalizovani Hrvati. Ko je koga ubijao, ko je koga klao, ko mora kome da se sveti... Jednom sam vam rekao da što se tiče tih rasprava o tom ko je koga kada i kako masovno likvidirao ili znarodnjovao, prevodio s vjere na vjeru itd. itd. smo na panslavističkim sajtovima imali i dan danas imamo toliko rasprava koje sam ja absolvovao kao admin i moderator da to upšte niste u stanju ni zamisliti. A ne samo o hrvatsko-srbskim već i o svim drugim međuslovenskim genocidima, diktaturama, predominacijama i retorzijama. Ukratko sve su loše, sve su zločinačke i nedobre, sve osude i opovrhnuća isto i jednako "vrijedne" i zaslužne. Postoje međutim i velike kvantitativne disproporcije u tim masovnim ubistvima a za koje postoje svakakva moguća realna i predstaviteljna, zamisliteljna objašnjenja osim tih da je netko nekog u konačnom rezultatu, isljedku, ishodu pobio manje jer to nije htio ili nije uopšte namjeravao, branila mu to savjest, hrišćanstvo, zakoni ili etika. No bilo je to ustvari uglavnom i većinom tako iz naprostog razloga što to strateški ili tehnički nije stigao, savladao i za to mu se nije ukazala faktička prilika ili realna šansa, koja međutim kad se ukaže pa i ta najmanja, a nije to ni pred očima ni u pravomoći javnosti ni međunarodne zajednice koja bi tome branila ili zabranila i tako nešto spriječiti mogla, onda svaki put to opet dovodi do svega ovoga i ovakvih katastrofa što su bile, pokolja i međusobnih krvoprolića. Svaki put ponovo, nažalost! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vikiblaga Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Срце ми се исцепа због мученика у Џипу... стварно су битанге... да скупимо добровољни прилог, да му купимо, децо, стакло и тај оштећени део? гре'ота... (Ако мислим да ме неко не воли- тамо ни не идем) Вики Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука