Jump to content

Да ли је Република Српска на добром путу?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Свако даље одступање од наслова теме као и неукусне расправе биће санкционисане брисањем постова и поновним  трајним закључавањем теме.

дакле наставимо  sHa_sarcasticlol 0102_laugh :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 110
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

[quote author=вук

дакле наставимо   Hristos vaskrse Just_Cuz_19 prstgore

JESTE!(Za ovaj istorijski period i naše mogućnosti) :cheesy:.gif' class='bbc_emoticon' alt='dobar decko' />

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Свако даље одступање од наслова теме као и неукусне расправе биће санкционисане брисањем постова и поновним  трајним закључавањем теме.

дакле наставимо   slavabogu prstgore prstgore

cime kad si poruku izbrisao ,neznam gdje sam stala ,nije nista neukusno bilo  ili
Подели на овим сајтовима

Од стандарда у РС много је важније да не постане банана држава као Србија под Цветковићем.

Када се изгуби независност стнадард постане још гори јер окупатор воли да отима.

Што се тиче Додикових морланих врлина то није увек пресудно, то нараочито разумеју они који су у Цркви. Рецимо Милош је убио своју жену а отерао Турке.

zasto je ubio svoju zenu ,bio ljubomoran        ili
Подели на овим сајтовима

Da ne kažem koji prozivod izađe iz čoveka obično kad ga pritisneš...

Ako sam dobro razumio ovu tvoju analogiju, postoje ljudi koji su pomorandže i oni koji su jabuke. Da li je apostol Petar kad su ga "stisli" na Veliki četvrtak i kad se tri puta odrekao Hrista bio jabuka ili pomorandža, a kad su ga drugi put "stisli" i razapeli ga naopačke da li je onda bio jabuka ili pomorandža...Interesantna pričica, ali mi nije baš hrišćanska po svojoj suštini...

Tek sad vidim ovo.

Nisi ti shvatio "moju" analogiju.

A možeš eto i o. Gavrila koji ju je prvi postavio da pitaš da ti pojasni.

Подели на овим сајтовима

Da ne kažem koji prozivod izađe iz čoveka obično kad ga pritisneš...

Ako sam dobro razumio ovu tvoju analogiju, postoje ljudi koji su pomorandže i oni koji su jabuke. Da li je apostol Petar kad su ga "stisli" na Veliki četvrtak i kad se tri puta odrekao Hrista bio jabuka ili pomorandža, a kad su ga drugi put "stisli" i razapeli ga naopačke da li je onda bio jabuka ili pomorandža...Interesantna pričica, ali mi nije baš hrišćanska po svojoj suštini...

Tek sad vidim ovo.

Nisi ti shvatio "moju" analogiju.

A možeš eto i o. Gavrila koji ju je prvi postavio da pitaš da ti pojasni.

Ja sam samo primjetio u kom si je ti kontekstu upotrijebio. Mada i sama priča po sebi, kao što rekoh, ne vjerujem da je iz hrišćanskog izvora. Ona nam zapravo govori da je čovjek kakav se rodi jednostavno takav i da nema šanse za promjenu (kako kaže, ne može se iz narandže iscijediti sok od jabuke). Zato sam spomenuo apostola Petra koji je prvo htio da umre za Hrista, pa ga se tri puta odrekao, pa opet umro za Hrista. Znači, nema konačne datosti u samoj ličnosti da postupi očekivano u određenom trenutku. I zaista može izaći sok od jabuke i iz narandže. Da ne vjerujem u to, ne bih vjerovao ni u Hristovo Vaskrsenje.

Moram priznati da si me iznenadio. Za jednog Osmodnevca prilično uskogrudo razmišljanje. Jesi li provjerio da li ti se ova pričica uklapa u opštu koncepciju Osmog dana.

Подели на овим сајтовима

ЛУИЗ АРБУР: ПИК ТРЕБА ДА УКЛОНИ ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА ОД ЛОКАЛНЕ ПОЛИТИКЕ

Уколико се тренд политичке кризе у БиХ настави, лако је замислити бошњачке странке како контролишу пропалу и банкротирану државу, чије су институције напустили Срби и Хрвати.

Ово је наведено у писму које је Луиз Арбур, предсједница и извршна директорица Међународне кризне групе, упутила највишим званичницима европске уније, а које је у посједу Независних новина.

У писму је наведено да кривицу за тренутно стање у БиХ сносе сви укључени, укључујући и Међународну заједницу и зато би међународна заједница требало да избјегне доношење наглих одлука, које би могле продубити кризу и гурнути странке ка максималистичким позицијама.

Наводећи да је одлука високог представника од 27. марта, да суспендује одлуку ЦИК-а којом је поништено формирање федералне владе, подрива државне органе и владавину закона, у писму се додаје да би поништавање одлука РС о референдуму био још гори потез.

„Било би још горе ако би ова одлука била попраћена покушајем да се поништи одлука РС о референдуму или да се наметну санкције против предсједника тог ентитета, Милорада Додика, због тога што би такви покушаји вјероватно наишли на одбијање и референдумску кампању учинили још више дестабилизујућом“, истиче се у писму.

Арбурова износи и низ приједлога за излазак из тренутне кризе, како домаћим представницима власти, тако и међународној заједници и високом представнику.

Најважнији задатак за грађане БиХ је постизање консензуса око Дејтона, а ако се тренутни трендови ускоро не преокрену,

Међунардна заједница би убрзо могла бити принуђена да се суочи са много радикалнијим питањима о судбини БиХ, наведено је у писму које је Луиз Арбур упутила европским званичницима, а комплетан текст доносе сутрашње Независне новине.

Ј.В.

greengrin

Још мало па славље на тргу Крајине и тргу Републике...

:)  greengrin  greengrin

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Па Браћо и Сестре..нешта се опасно кува код нас...

Можда поново фасујемо санкције...

СЈЕДНИЦА ПИК-а- ДЕТАЉИ НЕПОЗНАТИ

У Сарајеву је јутрос одржана сједница Управног одбора Савјета за провођење мира у БиХ (ПИК) на нивоу амбасадора, на којој је, како је раније најављено требало да буде ријечи о одлуци Народне скупштине Републике Српске да распише референдум о раду Суда и Тужилаштва БиХ.

Амбасадори су око 10.30 часова напустили зграду ОХР-а, гдје је одржан састанак, али више детаља о томе шта је договорено није познато, јер нико од учесника није дао изјаве нити су се ПИК и ОХР огласили саопштењем.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко на захтјев ЕУ одгодио је одлуку о поништењу закључака Народне скупштине Српске о расписивању референдума у Републици Српској, пренијели су неки сарајевски портали.

Одлука је донесена да би се званичницима РС дала још једна шанса да сами пониште расписивање референдума, наводе портали.

Инцко је на данашњој сједници ПИК-а требало да информише амбасадоре о разговорима које је јуче имао са предсједником Српске Милорадом Додиком, те да се договоре о наставку дипломатских притисака на власти Српске да пониште одлуку о сазивању референдума.

Инцко ће се у понедјељак, 9. маја, у Њујорку састати са званичницима УН, а онда га у уторак и сриједу очекују сусрети с америчким званичницима.

Када се врати у наредни четвртак, 12. маја одлучиће да ли ће потписати одлуку о поништењу закључака Народне скупштине Републике Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је јуче да Народна скупштина не може и неће повући одлуку о одржавању референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ и да је високом представнику у БиХ Валентину Инцку сугерисао да, ако то жели, затражи ванредно засједање парламента Српске.

Народна скупштина РС усвојила је 13. априла одлуку о расписивању референдума у Српској на којем би грађани требало да се изјасне да ли подржавају наметнуте законе високог представника у БиХ, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ.

С.В.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=39743

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...