Gnurf Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Исто као и Богородица. nije isto. mladi gospodin IUS je lepo napisao da se pitanja odnose na ljude pre Hrista. kako pomiriti sa ucenjem da pre Hrista niko niko nije mogao ostvari zajednicu sa Bogom kad je ocigledno sa u ona dvojica sacuvala izbegla smrt i otisla na nebo? dobra su ti pitanje IUSe.. cekamo nekog inspirisanog svestenika, teologa... da napise nesto. a ti i ja cemo da ćaskamo o ovome kad se vidimo nesiguran tko leti vrijedi tko vrijedi leti tko ne leti ne vrijedi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Исто као и Богородица. nije isto. mladi gospodin IUS je lepo napisao da se pitanja odnose na ljude pre Hrista. kako pomiriti sa ucenjem da pre Hrista niko niko nije mogao ostvari zajednicu sa Bogom kad je ocigledno sa u ona dvojica sacuvala izbegla smrt i otisla na nebo? dobra su ti pitanje IUSe.. cekamo nekog inspirisanog svestenika, teologa... da napise nesto. a ti i ja cemo da ćaskamo o ovome kad se vidimo nesiguran Размисли шта си написао Богородица је ДЕО живота провела пре Христа и у том кратком делу живота је ушла у заједницу са Богом иначе не би јој било дато да учешће у Божијем домостроју.Енох и Илија су због своје светости и посвећености Богу узнесени на небо,али они ће се вратити пред крај света да проповедају Јеванђеље(Илија Израиљцим,а Енох осталим народима) и биће убијени.Истражи мало учење Цркве. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Исто као и Богородица. nije isto. mladi gospodin IUS je lepo napisao da se pitanja odnose na ljude pre Hrista. kako pomiriti sa ucenjem da pre Hrista niko niko nije mogao ostvari zajednicu sa Bogom kad je ocigledno sa u ona dvojica sacuvala izbegla smrt i otisla na nebo? dobra su ti pitanje IUSe.. cekamo nekog inspirisanog svestenika, teologa... da napise nesto. a ti i ja cemo da ćaskamo o ovome kad se vidimo :cheesy: Размисли шта си написао Богородица је ДЕО живота провела пре Христа и у том кратком делу живота је ушла у заједницу са Богом иначе не би јој било дато да учешће у Божијем домостроју.Енох и Илија су због своје светости и посвећености Богу узнесени на небо,али они ће се вратити пред крај света да проповедају Јеванђеље(Илија Израиљцим,а Енох осталим народима) и биће убијени.Истражи мало учење Цркве. otkud ovo???? jel to preko nekog starca objavljeno ili??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Нема противречности у теологији, али има противречности између Православља и политике ЖРУ-а!!! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Нема противречности у теологији, али има противречности између Православља и политике ЖРУ-а!!! give me a brake??? ovo nije mesto da se pise o primedbama, tako da vasu poruku izvolte premestiti negde drugde... (nemam nista protiv vas, da se razumemo) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rade-IUS Написано Април 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Може да се тумачи на разне начине, али моје тумачење је овако. Енох и Илија немају искуство као ми на земљи у трајању времена. До које мере је та релативност различита не бих могао знати. Али када дође време они ће поново доћи на земљу и пострадати, па ће васкрснути. To je jedino sto sam nasao na tu temu kod svetih otaca i mislim da je to sv Andrej Kesarijski rekao u Tumacenju apokalipse... to sam procitao jos kao 17ogodinjak bio sam zadovoljan odgovorom.ali kada sam upoznao teologiju(njenu osnovu) shvatio samm da odg nije valjan. Jer oni nijedan "trenutak" u vecnosti nisu bili u adu!van zajednice sa Bogom kao svi potomci Adama do Hristovog stradanja.dakle,ni pre silaska u Ad Hrista, ni posle kad ih Antihrist ubije(ako uzmemo da je to tacno objasnjenje da ce Enoh i Ilija biti ubijeni od Antihrista). to je prst u oko celoj teologiji i prici da je Hristos morao da strada da bi se otvorila vrata Raja(to je simbolicki misli se na ponovno uspostavljenje mogucnosti da ljudi stupe u zajednicu sa Bogom). A sam Biblija kanonski tekstovi demantuje preko Enoha i Ilija...jer je ocigledno da su smrt(otudjenost od Boga ) pobedili bez posredovanja Hrista Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rade-IUS Написано Април 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Ako su svi ljudi posle pada Adama i Eve bili pod vlascu smrti i sve duse bile u adu do Hristovog silaska u ad na Veliku Subotu.kako je moguce: mozda je rec o sledecem, naime meni deluje da je ceo problem u tome sto se Ovaplocenim Hristom i Vecno postojecim Hristom, ustvari mesaju (a na neki cudesan nacin i spajaju i ispunjenju u JEDNO) dve perspektive, jedna perspektiva je VREMENSKA (ovaplocenog), druga je BEZVREMENSKA (vecnog/ predvecnog) Hrista. cela nedoumica nastaje kada mi na dogadjaje Hristovog zivota pocnemo gledati kroz (nasu) vremensku perspektivu (sta je bilo ¨pre¨ a sta ¨posle¨). svakako da i ta vremenska (nasa) perspektiva ima svoj smisao (uostalom zbog toga se Bog i ovaplotio) ali mislim da zaboravljamo da pogledamo i BEZVREMENSKU perspektivu istog tog (ali bezvremenski) VECNO postojeceg Hrista, dakle vecnog Sina Bozijeg. MNOGO bi olaksalo ako bi mi pogledali te dogadjaje kao ISPUNJENJE BOZANSKE VECNE perspektive. to bi konkretno znacilo da ovaploceni Hristos ISPUNJAVA U VREMENU ONO STO predvecni Hristos VECNO (stalno) cini (bolje reci, ONO STO ON JESTE) u NADVREMENSKOJ (vecnoJ) Sv.Trojci. Hristos je dakle vanvermenski/bezvremenski/vecni Spasitelj sveta, a to znaci UVEK, I PRE svog ovaplocenja, I TOKOM svog ovaplocenog zivota, I U BUDUCE vekove vekova. jednostavno u VANVREMENSKOJ PERSPEKTIVI NE POSTOJI PRE, SADA, ILI POSLE. izvinjavam se za kaps fontove, samo zelim da bolje istaknem misao. na kraju odgovor na tvoje pitanje bi bio, da, iz nase perspektive postoji problem shvatanja tog spasenja ¨pravednika¨ DO odnosno PRE samog Hristovog Spasiteljnog Dela koje je ucinio za nas, ali samo zato jer imamo tu vremensku (juce dans sutra) perspektivu, medjutim u vanvremenskoj perspektivi on to uvek (stalno) cini stalno jeste, nema juce danas sutra, te je tako Spasenje (ili kako kazes Vaznesenje) moguce i juce i danas i sutra u odnosu na samo Hristovo Ovaplocenje, ali ostaje volsebna i prekrasna istina: ali ne i bez Njegovog Ovaplocenja. (mislim da su na istoj osnovi i bila moguca predivna skoro fotografski precizna prorocanstva o Njemu, dakle po istoj logici Njegove vecnosti) e sad opet, da, mi kazemo DO Hrista su svi bili u Adu, ali to DO, pocinje vise (bar meni tako deluje) da ima jedan smisao ukazivanja, pokazivanje na Licnost Hrista kao Spasitelja, na neophodnost i Jedinstvenost Spasitelja kao Sina Bozijeg, nego sto je to ona klasicna vremenska odrednica, tipa DOK (vremenski posmatrano). i na kraju kao slag na vr torte, u cudesnom slivanju i preplitanju vecne i vremenske perspektive opet se (sa nase tacke) ipak moze reci i DOK, dakle dok Hristos nije postradao i Vaskrsao DOTLE nije bilo Spasenja. u tome i jeste sva lepota i misticnost Vecnog koji u sebi i sobom ispunjuje odnosno objedinjava dve prirode, naime Vecni postaje Covek i Coveka koji zahvaljujuci Vecnom postaje vecan/Spasen. greengrin 4chsmu1 razumem to razdvajanje vecnosti vremena...Ali Enoh i Iija su bili realni subjekti u istoriji koje smrt nije dotakla ontoloska i bioloska. dakle u vremenu pre Hrista oni nisu bili van zajednice sa Bogom i jos su se vazneli na nebo koje je bilo zatvoreno za ljudske duse a kamoli ljudska tela..Zato kaze sv.Maksim Ispovednik ili koji vec svetitelj vise sam zaboravio da je Hristos krstom prokrcio put do neba, Boga... niko nije bio u zajednici sa Bogom pre stradanja zato je spasitelj. ako medjutim mislis da zbog pojma vecnosti ,gde nema danas, juce, sutra,pre,posle tvrdnja da su pravednici bili u adu do ovaplocenja Hrista neka metafora simbol onda je i silazak u Ad Hrista na Veliku subotu bio metaforican i samim tim apel patrijarha da se ne igra derbi na veliku subotu zbog Hristovog boravka u adu je smesan.Salu na stranu .Iskreno mislim da crkva uci da su pravednici bili u adu do silaska Hrista na Veliku Subotu da je to u vecnosti realan dogadjaj.to je zivo predanje crkve.nadam se da si me razumeo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rade-IUS Написано Април 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Исто као и Богородица. nije isto. mladi gospodin IUS je lepo napisao da se pitanja odnose na ljude pre Hrista. kako pomiriti sa ucenjem da pre Hrista niko niko nije mogao ostvari zajednicu sa Bogom kad je ocigledno sa u ona dvojica sacuvala izbegla smrt i otisla na nebo? dobra su ti pitanje IUSe.. cekamo nekog inspirisanog svestenika, teologa... da napise nesto. a ti i ja cemo da ćaskamo o ovome kad se vidimo Размисли шта си написао Богородица је ДЕО живота провела пре Христа и у том кратком делу живота је ушла у заједницу са Богом иначе не би јој било дато да учешће у Божијем домостроју.Енох и Илија су због своје светости и посвећености Богу узнесени на небо,али они ће се вратити пред крај света да проповедају Јеванђеље(Илија Израиљцим,а Енох осталим народима) и биће убијени.Истражи мало учење Цркве .Ali je umrla POSLE stradanja Hristovog.Bogorodica nije problem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rade-IUS Написано Април 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Svim ljudima koji su uzeli ucesca u diskusiji se puno zahvaljujem jer mislim da je pitanje veoma vruce i nezgodno.i raduje me da mogu sa nekim da ga podelim... Voleo bih da se jave uceni teolozi(jos bolje magistri doktori teologije) i svestenici.... ovo je njihova struka.pogotovo svestenici.. Returnee је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Исто као и Богородица. nije isto. mladi gospodin IUS je lepo napisao da se pitanja odnose na ljude pre Hrista. kako pomiriti sa ucenjem da pre Hrista niko niko nije mogao ostvari zajednicu sa Bogom kad je ocigledno sa u ona dvojica sacuvala izbegla smrt i otisla na nebo? Богородицу је Господ васкрснуо (провери житије имаш на светосавље.орг).dobra su ti pitanje IUSe.. cekamo nekog inspirisanog svestenika, teologa... da napise nesto. a ti i ja cemo da ćaskamo o ovome kad se vidimo Размисли шта си написао Богородица је ДЕО живота провела пре Христа и у том кратком делу живота је ушла у заједницу са Богом иначе не би јој било дато да учешће у Божијем домостроју.Енох и Илија су због своје светости и посвећености Богу узнесени на небо,али они ће се вратити пред крај света да проповедају Јеванђеље(Илија Израиљцим,а Енох осталим народима) и биће убијени.Истражи мало учење Цркве .Ali je umrla POSLE stradanja Hristovog.Bogorodica nije problem Богородицу је Господ васкрснуо (провери житије имаш на светосавље.орг). У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Може да се тумачи на разне начине, али моје тумачење је овако. Енох и Илија немају искуство као ми на земљи у трајању времена. До које мере је та релативност различита не бих могао знати. Али када дође време они ће поново доћи на земљу и пострадати, па ће васкрснути. To je jedino sto sam nasao na tu temu kod svetih otaca i mislim da je to sv Andrej Kesarijski rekao u Tumacenju apokalipse... to sam procitao jos kao 17ogodinjak bio sam zadovoljan odgovorom.ali kada sam upoznao teologiju(njenu osnovu) shvatio samm da odg nije valjan. Jer oni nijedan "trenutak" u vecnosti nisu bili u adu!van zajednice sa Bogom kao svi potomci Adama do Hristovog stradanja.dakle,ni pre silaska u Ad Hrista, ni posle kad ih Antihrist ubije(ako uzmemo da je to tacno objasnjenje da ce Enoh i Ilija biti ubijeni od Antihrista). to je prst u oko celoj teologiji i prici da je Hristos morao da strada da bi se otvorila vrata Raja(to je simbolicki misli se na ponovno uspostavljenje mogucnosti da ljudi stupe u zajednicu sa Bogom). A sam Biblija kanonski tekstovi demantuje preko Enoha i Ilija...jer je ocigledno da su smrt(otudjenost od Boga ) pobedili bez posredovanja Hrista Не они нису победили смрт они ће само касније умрети.Јасније од овог не може.То спада у Свето Предање (потражи неке текстове др.Никодима Богосављевића он се бави овим питањем).Енох и Илија ће се вратити,УМРЕТИ и опет изаћи на Страшни Суд са свима.Где се они тренутно налазе није ми познато.Не терај мак на конац. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rade-IUS Написано Април 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Може да се тумачи на разне начине, али моје тумачење је овако. Енох и Илија немају искуство као ми на земљи у трајању времена. До које мере је та релативност различита не бих могао знати. Али када дође време они ће поново доћи на земљу и пострадати, па ће васкрснути. To je jedino sto sam nasao na tu temu kod svetih otaca i mislim da je to sv Andrej Kesarijski rekao u Tumacenju apokalipse... to sam procitao jos kao 17ogodinjak bio sam zadovoljan odgovorom.ali kada sam upoznao teologiju(njenu osnovu) shvatio samm da odg nije valjan. Jer oni nijedan "trenutak" u vecnosti nisu bili u adu!van zajednice sa Bogom kao svi potomci Adama do Hristovog stradanja.dakle,ni pre silaska u Ad Hrista, ni posle kad ih Antihrist ubije(ako uzmemo da je to tacno objasnjenje da ce Enoh i Ilija biti ubijeni od Antihrista). to je prst u oko celoj teologiji i prici da je Hristos morao da strada da bi se otvorila vrata Raja(to je simbolicki misli se na ponovno uspostavljenje mogucnosti da ljudi stupe u zajednicu sa Bogom). A sam Biblija kanonski tekstovi demantuje preko Enoha i Ilija...jer je ocigledno da su smrt(otudjenost od Boga ) pobedili bez posredovanja Hrista Не они нису победили смрт они ће само касније умрети.Јасније од овог не може.То спада у Свето Предање (потражи неке текстове др.Никодима Богосављевића он се бави овим питањем).Енох и Илија ће се вратити,УМРЕТИ и опет изаћи на Страшни Суд са свима.Где се они тренутно налазе није ми познато.Не терај мак на конац. da pobedili su ontolosku smrt za sebe licno..nikad nisu bili van zajednice sa Bogom jos su vazneli na nebo a to je protivrecno ucenju da su svi ljudi ontoloski bili mrtvi van zajednice sa Bogom pre Hrista .. a to da ce bioloski da umru ne postoji nikakav dokaz da je to tacno objasnjenje..pogotovo sto je tumacenje Otkrovenja koju niko nji protumacio kako treba...ama bas nikako...ne mozemo objasnjenje jednog svetitelja da uzmemo za ucenje crkve... cak i da je tacno njihove duse nece biti u adu..jer imaju zajednicu sa Bogom ...nikakav greh ne preseca zajednistvo sa Bogom...ponavljam cak i da je tacno da ce biti ubijeni protivrecnost ostaje... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Може да се тумачи на разне начине, али моје тумачење је овако. Енох и Илија немају искуство као ми на земљи у трајању времена. До које мере је та релативност различита не бих могао знати. Али када дође време они ће поново доћи на земљу и пострадати, па ће васкрснути. To je jedino sto sam nasao na tu temu kod svetih otaca i mislim da je to sv Andrej Kesarijski rekao u Tumacenju apokalipse... to sam procitao jos kao 17ogodinjak bio sam zadovoljan odgovorom.ali kada sam upoznao teologiju(njenu osnovu) shvatio samm da odg nije valjan. Jer oni nijedan "trenutak" u vecnosti nisu bili u adu!van zajednice sa Bogom kao svi potomci Adama do Hristovog stradanja.dakle,ni pre silaska u Ad Hrista, ni posle kad ih Antihrist ubije(ako uzmemo da je to tacno objasnjenje da ce Enoh i Ilija biti ubijeni od Antihrista). to je prst u oko celoj teologiji i prici da je Hristos morao da strada da bi se otvorila vrata Raja(to je simbolicki misli se na ponovno uspostavljenje mogucnosti da ljudi stupe u zajednicu sa Bogom). A sam Biblija kanonski tekstovi demantuje preko Enoha i Ilija...jer je ocigledno da su smrt(otudjenost od Boga ) pobedili bez posredovanja Hrista .mislise. Не они нису победили смрт они ће само касније умрети.Јасније од овог не може.То спада у Свето Предање (потражи неке текстове др.Никодима Богосављевића он се бави овим питањем).Енох и Илија ће се вратити,УМРЕТИ и опет изаћи на Страшни Суд са свима.Где се они тренутно налазе није ми познато.Не терај мак на конац. da pobedili su ontolosku smrt za sebe licno..nikad nisu bili van zajednice sa Bogom jos su vazneli na nebo a to je protivrecno ucenju da su svi ljudi ontoloski bili mrtvi van zajednice sa Bogom pre Hrista .. a to da ce bioloski da umru ne postoji nikakav dokaz da je to tacno objasnjenje..pogotovo sto je tumacenje Otkrovenja koju niko nji protumacio kako treba...ama bas nikako...ne mozemo objasnjenje jednog svetitelja da uzmemo za ucenje crkve... cak i da je tacno njihove duse nece biti u adu..jer imaju zajednicu sa Bogom ...nikakav greh ne preseca zajednistvo sa Bogom...ponavljam cak i da je tacno da ce biti ubijeni protivrecnost ostaje... Да ли си читао апостола Павла:"Ко ће нас раставити од љубави Христове?Жалост или тескоба,или гоњење,или глад,или голотиња,или опасност,или мач?Као што је написано:Ради тебе нас убијају ваздан,сматрају нас овцама за клање.Али усвему овоме побеђује кроз Онога који нас је заволео.Јер сам уверен да нас НИ СМРТ,ни живот,ни анђели,ни поглаварства,ни силе,ни садашњост,ни будућност,ни висина,ни дубина,нити икаква друга твар неће моћи одвојити од љубави Божије,која је у Христу Исусу Господу нашем".(Рим 8;35-39).Ево ти лепо тумачење:http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/PoslanicaRimljanima/08.htm. За остатак ћеш морати да сачекаш. 4chsmu1 У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 @Radius mislim da me ipak nisi razumeo sta sam hteo da kazem, jasna je meni tvoja dilema oko toga kako su Enoh i Ilija ipak bili Spaseni iako pre (istorijski gledano) Hristovog Spasonosnog dela. medjutim zbog prakticnosti ajde prvo da definisemo neke stvari. inace u toj nesposobnosti i nedovoljnosti reci i lezi sam problem. sta po tebi predstavlja izraz da su ljudi do Hristovog Vaskrsenja bili u adu? ako je ono sto pretpostavljam onda je to da su svi oni koji su umrli pre Hrista, posle svoje smrti odlazili u ad. jel tako? i onda jednog trenutka njihove adske vecnosti (istorijski gledano tacno za sami Vaskrs pre skoro 2000 godina) dolazi Hristos i oslobadja ih? samo mi potvrdi ili opovrgni da li tako vidis Veliku subotu i Hristov silazak u Ad, kao Sina Bozijeg Vecnog Spasitelja Sveta? Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rade-IUS Написано Април 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Може да се тумачи на разне начине, али моје тумачење је овако. Енох и Илија немају искуство као ми на земљи у трајању времена. До које мере је та релативност различита не бих могао знати. Али када дође време они ће поново доћи на земљу и пострадати, па ће васкрснути. To je jedino sto sam nasao na tu temu kod svetih otaca i mislim da je to sv Andrej Kesarijski rekao u Tumacenju apokalipse... to sam procitao jos kao 17ogodinjak bio sam zadovoljan odgovorom.ali kada sam upoznao teologiju(njenu osnovu) shvatio samm da odg nije valjan. Jer oni nijedan "trenutak" u vecnosti nisu bili u adu!van zajednice sa Bogom kao svi potomci Adama do Hristovog stradanja.dakle,ni pre silaska u Ad Hrista, ni posle kad ih Antihrist ubije(ako uzmemo da je to tacno objasnjenje da ce Enoh i Ilija biti ubijeni od Antihrista). to je prst u oko celoj teologiji i prici da je Hristos morao da strada da bi se otvorila vrata Raja(to je simbolicki misli se na ponovno uspostavljenje mogucnosti da ljudi stupe u zajednicu sa Bogom). A sam Biblija kanonski tekstovi demantuje preko Enoha i Ilija...jer je ocigledno da su smrt(otudjenost od Boga ) pobedili bez posredovanja Hrista .mislise. Не они нису победили смрт они ће само касније умрети.Јасније од овог не може.То спада у Свето Предање (потражи неке текстове др.Никодима Богосављевића он се бави овим питањем).Енох и Илија ће се вратити,УМРЕТИ и опет изаћи на Страшни Суд са свима.Где се они тренутно налазе није ми познато.Не терај мак на конац. da pobedili su ontolosku smrt za sebe licno..nikad nisu bili van zajednice sa Bogom jos su vazneli na nebo a to je protivrecno ucenju da su svi ljudi ontoloski bili mrtvi van zajednice sa Bogom pre Hrista .. a to da ce bioloski da umru ne postoji nikakav dokaz da je to tacno objasnjenje..pogotovo sto je tumacenje Otkrovenja koju niko nji protumacio kako treba...ama bas nikako...ne mozemo objasnjenje jednog svetitelja da uzmemo za ucenje crkve... cak i da je tacno njihove duse nece biti u adu..jer imaju zajednicu sa Bogom ...nikakav greh ne preseca zajednistvo sa Bogom...ponavljam cak i da je tacno da ce biti ubijeni protivrecnost ostaje... Да ли си читао апостола Павла:"Ко ће нас раставити од љубави Христове?Жалост или тескоба,или гоњење,или глад,или голотиња,или опасност,или мач?Као што је написано:Ради тебе нас убијају ваздан,сматрају нас овцама за клање.Али усвему овоме побеђује кроз Онога који нас је заволео.Јер сам уверен да нас НИ СМРТ,ни живот,ни анђели,ни поглаварства,ни силе,ни садашњост,ни будућност,ни висина,ни дубина,нити икаква друга твар неће моћи одвојити од љубави Божије,која је у Христу Исусу Господу нашем".(Рим 8;35-39).Ево ти лепо тумачење:http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/PoslanicaRimljanima/08.htm. За остатак ћеш морати да сачекаш. klapklap 4chsmu1 ali to je sve posle stradanja Hrista Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука