Jump to content

Montazne kuce?

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

Ivane kolko trosis ogreva za koliko kvadrata, i koji je tip grejanja (ta, gas, cvrsta goriva, nafta, klima...)

зависи од тога да ли је зима јака, као ова, или не.

користим само сушени угаљ. кућа има 130м2 стамбеног простора. прошле зиме су биле блаже од ове па ми је у просеку око 7 тона требало за целу зиму. видећу на крају ове какво ће стање бити.

Подели на овим сајтовима

Колико сам ја сазнао (а, прилично сам се интересовао), монтажне куће имају већ наведене добре и лоше стране. Оно што, чини ми се, није речено је да је потребно јако мало енергије за њихово загријавање, те се на дужи временски рок исплате кроз уштеду у енергији, која је све скупља. Лоше је то, што ако одлучите некада да је продате - нећете добити ни изблиза ону цијену коју би сте добили за зидани објекат (бар на Балкану).

Варијанта са изградњом зиданог доњег нивоа је прилично популарна, јер може да се завршава док станујете у горњем, монтажном нивоу. Обично то траје дуги низ година, и има своју логику. Нисам грађевинац и не знам колико би то коштало, али ако се раде само груби радови - сигурно није скупо, јер су они и најефтинији.

Многи који живе у монтажним кућама, а које сам питао за њихово искуство, су за њих имали само ријечи хвале.

Подели на овим сајтовима

ja verujem da su tople jer dosta ljudi to tvrdi e sad koliko se ustedi na grejanju to bi trebalo sesti pa izracunati. ja sam recimo za 200 m2 zidane kuce trosio 8t uglja (4t jeftinijeg i 4t skupljeg) plus 12m3 dr va. postoje i MK koje su ultra stedljive ali su i njihove cene ultra (npr marlesova 100m2 oko 65.000 ili svapske po 100.000) jer je to tehnologija koja je znacajno drugacija od ovih nasih MK.

mene jedino brinu dve stvari: prvo da se vec posle 10ak godina primecuju promene na kuci (uhvati vlaga a ona je najgori neprijatelj takvim zidovima). obicno je to usled losih "toplotnih mostova" izmedju podloge i zida ili izmedju plafona i zida. druga stvar koja vidim da je dosta cest problem je neprofesionalnost izvodjaca (pa i samih isporucioca).

ivane koliko je vremena proteklo od ugovora do montiranja? cuo sam da to treba nekoliko meseci u napred zavrsiti (pre same gradnje)?

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

to mi je poznato nego me interesuje koliko moze da kosta izgradnja podrumskog dela osnove 55-60m2 koji ce "viriti" jedno metar iznad zemlje? 150 200 300 e? znaci nista posebno tri sobe wc i kujna, 4 prozora 1 vrata. ajde inzinjer...okvirno

предмјер и предрачун се плаћају

laie_14

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

ivane koliko je vremena proteklo od ugovora do montiranja? cuo sam da to treba nekoliko meseci u napred zavrsiti (pre same gradnje)?

од тренутка када смо склопили договор са http://www.montergradnja.rs/ до почетка градње прошло је око 2 недеље. ми смо за то време урадили темељ.

додатак на пп

Подели на овим сајтовима

Колико сам ја сазнао (а, прилично сам се интересовао), монтажне куће имају већ наведене добре и лоше стране. Оно што, чини ми се, није речено је да је потребно јако мало енергије за њихово загријавање, те се на дужи временски рок исплате кроз уштеду у енергији, која је све скупља. Лоше је то, што ако одлучите некада да је продате - нећете добити ни изблиза ону цијену коју би сте добили за зидани објекат (бар на Балкану).

Варијанта са изградњом зиданог доњег нивоа је прилично популарна, јер може да се завршава док станујете у горњем, монтажном нивоу. Обично то траје дуги низ година, и има своју логику. Нисам грађевинац и не знам колико би то коштало, али ако се раде само груби радови - сигурно није скупо, јер су они и најефтинији.

Многи који живе у монтажним кућама, а које сам питао за њихово искуство, су за њих имали само ријечи хвале.

Сада је у европи фазон да се раде еколошке, енергетски ефикасне монтажне куће...

архитектонска решења су ужасна...

јесу еколошки свесна..али њихов позитиван утицај на околину је минималан...занемарљив..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Сада је у европи фазон да се раде еколошке, енергетски ефикасне монтажне куће...

архитектонска решења су ужасна...

јесу еколошки свесна..али њихов позитиван утицај на околину је минималан...занемарљив..

http://www.wolfhaus.it/wolf-haus-italiano/case-prefabbricate/casaenergypiu/casaenergypiu.html

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Жељко...ја сам био на десет стручних скупова..аустријанаца и немаца...где промовишу ту своју архитектуру...

једини начин да продају у свету тако шта..је кроз законе..

зато су и дригли дреку око еколошке свести...и у аустрији и немачкој су натерали људе законом да граде енергетски ефикасне куће..

жалосно.

ја им предлажем да угасе фабрике и индустрију...а архитектуру оставе на миру

:)

п.с

сви такви пројекти су засновани на модуларним решењима..

јер их технологија ограничава...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Znas sta su poceli ovde pre neku godionu da rade. Buse rupe u zemlji dok ne nadju 20-22 stepena. Dve rupe precnika 10-15 cm. I onda ventilator, cirkulise vazduh i greju se skoro gratis.Plus dobra izolacija.

Подели на овим сајтовима

Znas sta su poceli ovde pre neku godionu da rade. Buse rupe u zemlji dok ne nadju 20-22 stepena. Dve rupe precnika 10-15 cm. I onda ventilator, cirkulise vazduh i greju se skoro gratis.Plus dobra izolacija.

ја када сам било ког излагача питао за цену...то ми није рекао...

сваки је одговорио...

па знате тренутно је скупље јер је скупа технологија...али док се усаврши биће јефтиније..

Зашто би би плаћао скупље енергенте?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Pa znas kako, to sa cenama ti je relativna stvar. Ovdasnje cene za nase uslove su ogromne. 15-20 000 evra, ali treba imati u vidu da ja recimo za stan od 70 m2 potrosim 2000-2500 za grejanbje. A za kucu kosta barem 3-3500. Ali trebalo bi videti i sta ovde naplacuju, jer mene je recimo postavljanje creva od masine za sudove kostalo oko 130 evra a samo crevo desetak. Ovde naplacuju rad punbo a materijal za te rupe ne verujem da kosta previse. I naravno masina za busenje, amortizacija i sve ostalo. To bi trewbalo videti sta koliko kosta pa videti ima li to rezona raditi kod nas.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...