Crveni Baron Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 http://www.casapassiva.com/risparmio_energetico/geotermia/584_Sonde_geotermiche_verticali_quanto_costano.php Evo ovde ima cenovnik u svajcarskim francima. Oni naplacuju busenje 10 000 franaka a toliko kosta i nekakva pumpa. E tu bi trebalo videti sto je recimo busenje toliko skupo. I mozda ima i pumpi jeftinijih, ustvari garant ima, ovo je za svajcarsko trziste. Instalacija i sav materijal kostaju 6-7000 franaka. Od toga materijal ne verujem da je vise od 2000. Jeste da izgleda skupo, ali ako moze sa recimo 10-to godisnjim troskovima za ogrev da se pokrije isplati se samo ako covek ima para za to. A gartancija je 30 godina za ono iznad zemlje a 50 za sondu koja je u zemlòji. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 има јефтинијих пумпи али нису компатабилне.. а бушотине су све скупе... и за геолошка испитивања....и за бунар..било шта Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 http://sr.wikipedia.org/wiki/Toplotna_pumpa A ovo su pumpe koje se koriste. Kako sam skontao to je neka vrsta kompresora slicna onom u frizideru ili klima uredjaju... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 http://www.geotermiasrl.it/energia.htm Jel ovde u pitanju samo grejanje pojedinacnih kuca, ili bi recimo ovako nesto moglo da se uradi i za jedan manji deo nekog naselja? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Pa posteno ne znam ali verovatno bi moglo. Meni je sada dok sam razmisljo palo na pamet, posto je za nas poskupo, da recimo dve manje kuce se greju zajednicki. A verujem i da bi vise domacinstava moglo zajednicki da se greje. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Evo nasao sam da kazu da u italiji ovaj sistyem kosta koliki i uvesti centralno grejanje u kucu, mozda malo vise. Stim da je kasnije jeftinije 70-80% grejanje. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 можда мало више... много више људи то је само шупља... енергетска ефикасност уопште није ефикасност ..а посебно њен утицај на околину је мизеран.. добра изолациона фасада-демит....је сасвим довољна...и да пројектанти пазе на термичке мостове приликом пројектовања.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 предмјер и предрачун се плаћају laie_14 pa da,danas ni 'dobar dan' nema za dzabe... jahojao234 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 па ја један дан дођем у продавницу...узмем леб и млеко...а они траже паре... ја укључим струју...пијем воде..они траже паре... одем у Недељу у Цркву...узмем свеће...питам за крштење... траже паре... чим све буде џабе....и ја радим џабе.. а добар дан има за џабе.. Добар дан... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Majstori: to su toplotne pumpe, čito sam nešto u tome, hit su u Nemačkoj i drugim bogatim zemljama, ali teško da će na balkanu da se prime, inače nije loša ideja. Mene zanima izolacija kuće, šta mislite o stiroporu? Ili možda staklena vuna? šta je bolje? Ili nešto treće? Ovo što se tiče kuća i ekologije sve je to glupost, najekološkije kuće su one koje su gradili naši stari. Princip je da je gradiš ti i tvoje komšije i da je gradiš od onog materijala kojeg imaš u dvorištu. Npr. u sremu je to blato, koje se zameša sa 10 % gline nešto slame. Zid je od metar debljine. Temelji su od samo poslagane cigle (to je najskuplja investicija). Iz svoje šume uzmeš hrastovu građu za krov i prozore. Pokriva se trstikom. Izolacija je najbolja na svetu. Trska na krovu ne može da se meri ni sa čim drugim po pitanju izolacije itd... Ja sam gledo takve kuće stare po 200 godina u kojima se po nekoliko decenija više uopšte ne živi i dalje stoje! Gradiš sam, skoro ništa ne moraš da kupiš. Na najsuvljem delu placa se napravi mali podrum od slagane cigle sa kvelpom (ne mora uopšte ispod kuće), bitno da je ukopan. To je za zimnicu, i rakiju i vino (mada ne sme vino da stoji sa drugim namirnicama da ne preuzme miris). E to je ekološka kuća, ali tako više "ne sme" da se gradi jer je zidanje kuće postala industrija i nema zarade od toga. U šumovitim predelima sve ovo isto samo od drveta. U kraju odakle mi je majka kuće su građene od tesane hrastovine. Mislite da je tu izlazio projektant i da su išta osim eksera kupili? Bio sam u jednoj takvoj na sprat koja je bila stara 150 god. U Dalmaciji to je naravno meni najdraži materijal naravno kamen... Kuće treba graditi odgovorno. Nikad samo za jednu ili dve generacije najviše, do čega je dovela upotreba novih, relativno jevtinih materijala. Dalje ti blokovi + armirani beton su krivi da su ljudi umesto tradicionalnih rešenja koja su se stvaral vekovima odlučili da naprave neke monstrume od kuća oslanjajući se isključivo na svoje neartikulisane želje (jer nisu školovani arhitekte) i maštu. Eto toliko, više ću kad se setim... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Ево Сире Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 п.с ја сам за стиропор Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Imam malo iskustva sa temom ,posto sam gradio kucu za sebe i svoju porodicu pre par godina jos su mi neke informacije sveze . Naime odluka da li montazna ili zidana kuca svakako montazna bolje su bar 40% od zidanih . Ali su na zalost i mnogo skuplje drasticno sta vise .Prvo kod nas samo jedna ili dve firme rade ove kuce (oni iz Ivanjice sto rade fuseraj tehniku za 30.000 do 50.000 eura nisu OSOBE ni PRIVREDNI SUbjekti kod kojih treba BILO STA kupovati ) Obicna montazna kuca kosta oko 950 eura po kvadratu ! Za mene je to bilo mnogo ,pa sam kucu zidao sa ytongom i radio klasi;ne izolacije . Sto se grejanja tice to grejanje na kompresor je odlicno za nekog ko ima preko 1500 kvdrata kuce sve ostalo je preskupo .Rupe na 100 i vise metara u zemlji a da pri tome ne naidjete na podzemne vode ne moze da napravi rasljar Mile . Kompresori i uopste tehnika u ovom sistemu je jako skupa . Drugim recima ukoliko bih kupio ugalj na veliko za taj novac koji zelim da dam u taj sistem TP ili Kompresora i izvrsio punu automatizaciju sistema (da ne lozim rucno) imao bih zalih za sledecih 97 godina !!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 па ја један дан дођем у продавницу...узмем леб и млеко...а они траже паре... ја укључим струју...пијем воде..они траже паре... одем у Недељу у Цркву...узмем свеће...питам за крштење... траже паре... чим све буде џабе....и ја радим џабе.. а добар дан има за џабе.. Добар дан... dobar dan nego mihajlo,zar ne vjerujes da bi ti Gospod nadoknadio da si izasao u susret bratu dragisi...da ne idemo dalje od toga,da je tako nesto moguce ciniti cisto iz ljubavi,bez da se ocekuje ikakva nadoknada...i sve sto imas Gospod ti je dao,pa i taj tvoj talenat.,nije lose ponekad da se podsjetis na to snoozer_11 Таша је реаговао/ла на ово 1 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Meni se ovakav tip dopada , brvnare. Sinergija, obi-wan, katja and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука