Jump to content

Montazne kuce?

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

razmisljam o jednoj manjoj montaznoj kuci (npr tip 52 ili tip 57) ali bune me dve stvari.

prvo da li neko ima informaciju koliko bi mogla da kosta izgradnja podruma od nekih 55-60m2? znaci kompletno zavrsen, neka standardna gradnja, pretpostavljam betonski blog sa nekom izolacijom i ploca gore, keramika i neki pod (laminat parket...). dakle samo okvirno? jel to 150 300 450 e/m2. (na njega bi se montirala MK)

drugo koliko dugo MK mogu da izdrze da li je to 20 30 50...godina? i jos nesto kkoliko treba vremena da fabrika napravi montazne delove? dakle ne koliko je potrebno za montazu, nego koliko je vremena proteklo izmedju ugovaranja i samog starta radova?

(neverovatno kakva koincidencija, juce i prekjuce ceo dan "gledam" te kuce, ali verovatno je sad i sezona za planiranje takvih stvari)

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

ја сам искрено против монтажних кућа...

доста су лошије од зиданих...

а зидана дође мало скупља...

а плац ако немаш... свакако купујеш...

ти мораш у оба случаја да платиш све трошкове..пројекат...УТУ и остале таксе...дозволе..бла..бла...као за зидану...

понављам...зидана ....да се направи стандардан квалитет... кошта око 400 евра...квадрат...

под кључ...

па ви видите...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Михајло, живео си у монтажној кући? Колико дуго?

хахахха.,..

Брате...моје мишљење као инжењера...који иза себе има пар грађевина...

надзора...извођења...итд..

ако ти се није свидело..мишљње...ти слободно

јбг

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Нисам питао за мишљење, већ за искуство. Ал добро. Не мари. Можда си у праву. Видећу... .smesko.

па искуство у градњи..

нисам ни на аутопуту спавао..па сам учествовао у градњи и сматрам да имам искуство.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

јбг...одустајем...

градња објекта је градња објекта...

био он зграда...од 40 спратова...било подрум...

иста технологија...(зависи од материјала)

материјали кориштени приликом изградње монтажних нису за дужи век трајања...

лоши су...

у америци и другим земљама објкекти имају краћи век трајања...

стално се мењају градови...динамични су...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Е, ондак ја овде стајем. За једно 10 година поново ћу покренути ову нашу малу дискусију (тад ћу већ живети у монтажној кућу око 17 година) па ћу ти пренети искуства. .smesko.

До тад свако добро ти желим у Христу. 301

Подели на овим сајтовима

ја сам искрено против монтажних кућа...

доста су лошије од зиданих...

а зидана дође мало скупља...

а плац ако немаш... свакако купујеш...

ти мораш у оба случаја да платиш све трошкове..пројекат...УТУ и остале таксе...дозволе..бла..бла...као за зидану...

понављам...зидана ....да се направи стандардан квалитет... кошта око 400 евра...квадрат...

под кључ...

па ви видите...

to mi je poznato nego me interesuje koliko moze da kosta izgradnja podrumskog dela osnove 55-60m2 koji ce "viriti" jedno metar iznad zemlje? 150 200 300 e? znaci nista posebno tri sobe wc i kujna, 4 prozora 1 vrata. ajde inzinjer...okvirno

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...