Владан Написано Април 26, 2011 Пријави Подели Написано Април 26, 2011 уторак 7. мај (24.апр) Васкршњи Уторак И ако то чује намјесник, ми ћемо га увјерити и вас ослободити бриге. А они узевши новце, учинише као што бијаху научени. И разгласи се ова ријеч међу Јудејцима до данас. А Једанаест ученика отидоше у Галилеју, на гору куда им је заповједио Исус. И када га видјеше, поклонише му се; а неки посумњаше. И приступивши Исус рече им говорећи: Даде ми се свака власт на небу и на земљи. Идите, дакле, и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа, учећи их да држе све што сам вам заповједио; и, ево, ја сам са вама у све дане до свршетка вијека. Амин“ (Мт. 28, 1-20). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Народни обичаји У већини наших крајева, Васкршњи празници трају три дана. На Васкрсни уторак се настављају гозбе и весеља, на коме се угошћавају рођаци, кумови, комшије и пријатељи. То је време када се окупља родбина и из удаљенијих крајева. У народу се овај уторак сматра најбољим уторком у целој календарској години. Понегде се у селима, мада није раширен обичај, одржавају свадбе, јер се време празновања Хришћанске Пасхе сматра посебном благодаћу, па се та благодат жели пренети и на нове супружнике и њихову новоосновану породицу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 7, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 http://days.pravoslavie.ru//Days/20130424.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука