Joko Написано Април 26, 2011 Пријави Подели Написано Април 26, 2011 Текст из Преса је обично пискарање, да се попуни простор а и мало да се пред Сабор дигну тензије јер је познато да сукоби на Сабору подижу тираже. А што се тиче тачности текста: Papa sa predstavnicima entiteta i medjureligijskim vijecem BiH U toku poslijepodneva Sveti Otac se u biskupskom ordinarijatu u Banjoj Luci sastao sa izaslastvom entiteta BiH. U izaslanstvu su bili predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić i predsjednik Federacije BiH Niko Lozančić te dvojica potpredsjednika RS, Ivan Tomljenović i Adil Osmanović. U spomen na današnji susret predsjednik Republike Srpske Dragan Čović poklonio je vrijednu umjetničku repliku Uskrsnog jajeta s tradicionalnim biblijskim motivima. Niko Lozančić svetom Ocu poklonio je grb Federacije BiH. Sveti Otac predstavnicima vlasti uručio je prigodne pontifikalne medalje. Članovi međureligijskog vijeća BiH u kojemu su bili vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, predsjednik mešihata BiH reis-ul-ulema Mustafa Cerić, predsjednik židovske zajednice u Sarajevu Jakob Finci i episkop banjalučki Jefrem susreli su se poslijepodne sa Svetim Ocem. U kraćem razgovoru predstavnici pojedinih vjerskih zajednica pozdravili su Svetog Oca koji ih je potaknuo na suživot, međusobno razumijevanje i toleranciju u BiH. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
berđajev bijeli Написано Април 26, 2011 Пријави Подели Написано Април 26, 2011 U svakom slučaju, slažem se sa ovim čovjekom iz beogradske nadbiskupije. Papa bi trebao da dođe u Srbiju da posjeti svoje vjernike, da se izljubi sa Tadićem kao predsjednik države Vatikana i to je to. Bez ceremonija, vozikanja papamobila po beogradskim ulicama, bez spektakla u Nišu. I nije mi jasno šta danas papa ima sa Milanskim ediktom. Taj događaj bi trebalo da proslavljaju hrišćani. On sa papističkom vjerom nema apsolutno ništa zajedničko. Podsjetio bih da se Srbi u istoriji nisu libili da zapale čak i sopstvene manastire koji su pali u papističku jeres. (Dobro poznati primjer manastira Marče). Ne bi valjalo opet ispitivati javno mnenje na taj način. Sem toga, biće da su papisti itekako svjesni situacije, pa su već u pregovorima da se susret pape i Vartolomeja Carigradskog održi negdje u Češkoj, baš na dan proglašenja Milanskog edikta. Pa se postavlja pitanje, čemu sve one silne pripreme u Nišu, kad će glavna zvijezda biti odsutna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Април 26, 2011 Пријави Подели Написано Април 26, 2011 Цитат Аве Сербиа: Шта се променило..немам појма...али могу речи да Еп.Јефрем сигурно није за...из проверених извора и мој одговор: Закључак се намеће сам. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
berđajev bijeli Написано Април 26, 2011 Пријави Подели Написано Април 26, 2011 Tek sam sad primjetio naziv ove rubrike "Hrišćanstvo van pravoslavlja". Interesantno. Potpuno isto kao kad bismo rekli "Hrišćanstvo van Hrista". Ima li hrišćanstva van pravoslavlja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Април 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2011 Берђајев хвала на опасци, премјестио сам тему у по мени прикладнији пдф. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 26, 2011 Пријави Подели Написано Април 26, 2011 Шта ће нам папа ми имамо Артемија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 26, 2011 Пријави Подели Написано Април 26, 2011 Цитат Аве Сербиа: Шта се променило..немам појма...али могу речи да Еп.Јефрем сигурно није за...из проверених извора и мој одговор: Закључак се намеће сам. И Брате...па човек се руковао...није целивао..као неки Епископи и Свештеници prstgore Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Април 26, 2011 Пријави Подели Написано Април 26, 2011 Мен' само занима кој' су ти верски аналитичари? Овај Мирко Ђорђевић и овај Живица Туцић? Мислим, видим да је од 2000. година аналитичар свега-и-свачега сјупер екстра занимање (нисам ни знао да код нас има толико разноразних стручњака), ал пошто нема факултет за аналитичаре, зна ли неко шта од школе имају ови аналитичари? И колико они о вери стварно знају? Пошто тако лако доносе закључке (и узбуњују јавност правећи од комарца магарца - све у циљу личне промоције и прављења проблема без проблема и питања без питања), биће да ус овако коџа учени људи... Например можда имају факултет народне одбране (ОНО и ДСЗ), или су можда марксисти по струци (судећи по томе како ломе "преко колена" и све се своди на "тако је, и никако друкше")... Ал баш ме живо занима, па ако неко зна... Плиз ве - напишите. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 И Брате...па човек се руковао...није целивао..као неки Епископи и Свештеници Да, а исто тако ови други нису пустили хоџу да им учи у Саборним Црквама а он јесте. Управо најфлагрантији примјер екуменизма у СПЦ је направио в.Јефрем када је 1991 у Саборни храм увео муфтију и бискупа са којима је држао заједничку молитву. ПС Сад иде дио кад ти кажеш "ма није то била молитва, то је била аудиција за црквени хор". Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 ПССад иде дио кад ти кажеш "ма није то била молитва, то је била аудиција за црквени хор". gringrin "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Цитат Аве Сербиа: Шта се променило..немам појма...али могу речи да Еп.Јефрем сигурно није за...из проверених извора и мој одговор: Закључак се намеће сам. E sad ako nisam...!! 0205_whistling Zar i ti sine Brute! gringrin Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Сад се сетих оне добре из ''ЛЕПА СЕЛА, ЛЕПО ГОРЕ'' где Никола Којо каже: ''Док вам је ћопави загорац трпао џепове парама, сви се ви фурали братство и јединство, а кад је рачун требало свести, онда ајде да мало ратујемо....'' smej.gif Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука