Милица Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 ???? рече: ????? ?????????? ???? ???? ?? ?? ???? ??????,? ? ?? ??? ????? ?????? ???? ????????? ???? ? ????? ? ???? ????? ?? ?? ?????.?? ????? ?????? ?? ?? ????? ??????? ??? ??? ????. ?? ??? ?????? ??????? ????????? ???? ???? ? ?????... ??? ?? ?? ????? ?? ??????? ????? ????????. ??? ?? ?????????, ?? ?? ?????? ?????. ? ??????? ??? ????? ? ??????? ?? ??? ????? ? ????... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 ?????? рече: ?? ????? ???? ?????? ??????, ?? ????????. ??? ??????, ????,????????, ?? ?? ??????, ??? ??? ???? ??????. ??? ????? ?? ??????, ? ????? ???? ??? ???????? ? ????. ?? ??? ?????? ?????? ??? ???????... ??? ??? ? ???? ????. ? ?????????? ?? ??? ????????. ??? ?????? ??? ?? ???????, ????? ???????? ???? ??? ???? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 Помаже Бог! Хајде да се поново прикључим овој теми.... Наравно да пушење није смртни грех,односно ми ни не знамо шта је дефиниција смртног греха, ако дефиницију "смрти" прихватимо као коначну одлуку Господа да нам не Подари место у Царству Небеском, јер ће се то догодити или не, искључиво по Његовој милости. Али да је пушење класичан облик страсти, мислим да се можемо сложити, и то страсти без које можемо некада и по неколико дана, када смо Не Дај Боже хоспитолаизовани, или Дај Боже у неком манастиру на послушању. С друге стране, нико не би требало да осуђује човека који пуши, већ само његову ружну, сплетом околности изазвану , навику. Ако пушење цигарета одлучимо да сматрамо нечим, што је чак и оправдано, у смислу, боље то, него да је нервозан и слично, онда не би требали никако да осуђујемо било коју другу ружну навику, као што је н.пр. пушење марихуане. Лично ја се врло одвратно осећам, када се сетим да сам могао без цигарета 7,5 година, а онда почнем да тражим разлог због чега поново почех са том одвратном навиком, 2000. године. Сада, од суботе увече не запалим цигарету до после подне у Недељу, али рогати не да мира, већ ајде само једну уз утакмицу, после вечере и т.д. Ако се слажемо око овога, онда је разумљиво зашто постоји некакав револт када, као што је овде на форуму наведено, видимо свештено лице, које пуши цигарету на степеништу Цркве. Нема двоструких аршина нигде, па ни ту да је у једном тренутку свештено лице Божјом благодаћу , човек који нас усмерава ка Христу, саветује како већ сад и овде да предосетимо и шивимо Царство Небеско, а у другом тренутку човек опседнут ружном навиком-страшћу.Ако би свештено лице, као и свако од нас, пушио цигарете кришом, онда би упао у још гору опцију лицемерја и лажи. У том смислу сам тамо негде писао, да опција да нисмо лицемерни, а да, ето нејаки, и даље пушимо цигарете, сведемо бар на неко потпуно приватно одређење, у свом стану, у становима пријатеља који за нашу ружни навику знају и сл., а не у Црквеној порти, Парохијском дому, као што смо то већ разумели за болнице, позоришта, школе и сл. Дакле, наравно да се слажем са људима који тврде да пушење није смртни грех, да људе који то чине не треба осуђивати, али с друге стране радујем се одлукама о забрани пушења, јер то схватам као помоћ да се отргнем од те ружне навике "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Florensita Написано Октобар 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 24, 2009 ?????? рече: ? ????? ? ??? ????...mozda... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Новембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2009 натрчах на ово случајно, неког ће забринути, неком ће бити духовито, ..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2009 ?????? рече: ??????? ?? ??? ????????, ????? ?? ?????????, ????? ?? ???? ????????, ..... 0110_hahaha 0442_feel 0442_feel 0442_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Новембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2009 0311_womens Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Новембар 6, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2009 Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Новембар 6, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2009 Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vizantiona Написано Новембар 6, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2009 Mozda ce te se i malo zamisliti posle ove slike!? Mislim na pusace . Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 6, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2009 ух, бљак. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Новембар 6, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2009 Nemam sta da dodam na vec receno u okviru ove teme,ali mozda moze da pomogne... Svojevremeno nam je otac moje drugarice, protivnik cigara, savetovao da kroz maramcu izduvamo duvanski dim ne bismo li videle trag koji iza njega ostaje. Onda nas je zapitao sta mislimo, kakav je taj trag na nasim plucima, sastavljenim od mnogo finijih i neznijih i osetljivijih niti nego sto su one koje cine jednu maramicu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vizantiona Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 ???? рече: salji dalje pusacima!!! Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука