мирођија Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 Ма њима не вреди то слати...Свако мора сам да се одлучи и одучи... Имам једну комшиницу која на мој савет да узме ментол бомбону наместо цигарете, каже мука им од ментол бомбоне, е реко кречано моја, чуш ,, мука ти од ментола а не од цигарете... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vizantiona Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 0104_cheesy Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 ?? ???? ?? ????? ?? ?????...????? ???? ??? ?? ?? ?????? ? ?????... ???? ????? ????????? ???? ?? ??? ????? ?? ???? ?????? ??????? ??????? ????????, ???? ???? ?? ?? ?????? ???????, ? ???? ??????? ????, ??? ,, ???? ?? ?? ??????? ? ?? ?? ????????... ????? ?? ?????? ?? ????????, ?????? ??????? ??????? ????, ???????? ??. ????? ??? ?????, ?? ?? ?? ???????????? ?? ????? ??????? ???? ?? ????? ????? ??? ?????? ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 Нисам то знала за ментол , мени та бомбона јако прија код неке мучнине, али веруј ми малтене сам алергична на дувански дим ,ако седнем крај онога ко пуши дим обавезно иде на мене и сл. Да та кона ми рече да је покушавала и са неким таблетама за одвикавање,али јој не иде, па је коначно решила да мора да смањи са 3 пакла, на једно , и каже успела је. Зато кажем ништа без јаке воље. 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 поента је да нема разлике у конзумацији једне или три пакле ... јесте да оптерећујеш плућа више, али све вишкове ионако избацујеш који се не могу везати по телу негде, а ризична си група подједнако да ''зарадиш'' рак и са једном цигаретом и са три пакле ... ђаволу је важно да робујеш и да имаш илузију да си слободан, све остало је превара. болест може да ти да Бог на спасење као релативно радикалну меру за спасење, ал ако нема потребе, зашто би неког мучио ... Бог болешћу ослобађа болесника телесног везивања и разбија страст у слабости тела, а душа се нагло пење и узима нову храну, јер се не живи само о хлебу, већ и о Речи ... практично, Бог спашава болешћу, истјазавањем тела се и душа пере одстрањивањем страсти и робовања, зато је рак тако тешка физичка болест, ал је дух прав у њој, само са правим приступом. ако Бог види добру вољу напаћеног овим грехом, свакако ће помоћи, ал ако тај себи не уме, Бог ће га подгурнути неком радикалнијом мером, шта му више буде на спасење - дал на лично тело или неког другог ... обично се деца спасавају преко родитељске болести, а родитељи преко дечје ... то је најрадикалнија мера 0203_cool клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 Све ћу ја њој ово лепо како си ми рекао , објаснити, јер знам да је кренула да се бори а када чује да може болест деце бити велика претња, а пошто има две ћеркице ,нека су живе и здраве,знам да ће желети да истраје. Иначе рекла ми је да не пуши када седи и пије кафу,замисли,већ баш када ради, кува ручак, чисти по кући. 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 мислим да ће ово пресудити, слободно је и наплаши мало - уме то да делује, али да је не одлучи од љубави Господње или према ближњем. да прими то као радост што ће престати да робује и пали паре ... остаће јој сигурно око 50 евра месечно више ако престане, па нек купи деци нешто лепо - 12 месеци = 600 евра ... па ти види колико кошта робовање ђаволу ... Старац Пајсије - кратка прича клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 ????? ????? ?? ?? ?? ?? ???? ???? ???? ? ???? ????,???????,??? ??? ???? ????, ???? ?????, ????? ?? ????. klapklap ???? ?? ??? ???? ????? klapklap клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 14, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2009 Рећи ћу јој ово, 12 месеци, 600 евра, има да упали, а јој , тачно, рећи ћу јој ово за кађење по кући... и то је тачно , јер она је сама , муж јој је настрадао возећи мотор пре више година, а преживео је био ону кланицу при изласку војника из Сарајева, спасила га једна Мулиманка, старија жена Сарајка. И свекар јој је умро прошле године , сада су само свекрва, она и ћерке код куће. Гледам да јој помогнем на неки начин, па и овако, иначе је словесна жена , борац. А не питај како јој је умро свекар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Новембар 14, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2009 Ja sam, na žalost, još uvek pušač. 0205_whistling Pokušala sam više puta da ostavim cigarete, ali mi nešto ne ide... 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Новембар 16, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2009 Svojevremeno nam je otac moje drugarice, protivnik cigara, savetovao da kroz maramcu izduvamo duvanski dim ne bismo li videle trag koji iza njega ostaje. Onda nas je zapitao sta mislimo, kakav je taj trag na nasim plucima, sastavljenim od mnogo finijih i neznijih i osetljivijih niti nego sto su one koje cine jednu maramicu. ??? ?????????, ?????? ?? ??????! Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предање Написано Новембар 16, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2009 Ja sam, na žalost, još uvek puša?. Pokušala sam više puta da ostavim cigarete, ali mi nešto ne ide... crvenilo ???? ???? ??????? ??? ?????? ????? ?? ?????????. ???? ?????, ????? ??. ??? ??????? ????? ???????? ?????? ???? ??? ?? ? ??????. dada ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Новембар 17, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2009 ??? ?????????, ?????? ?? ??????! ??????. ???????? ???????? ????? ?? ???? ? ??????? ???????? ??? ???? ?? ?? ?????? ?????. ? ????? ??????? ??? ??? ??????? ?????? ??????? ???? ????????? ??? ?????????? ???????? ? ?????? ???????. ? ???????, ?????? ???? ?? ?? ? ??? ????? ??????? ? ??????? ???????. ??????,??? ???????. ?? ??? ?? ???? ????????, ? ?? ?? ????? ??????? ???? ?????? ???????? ??? ??? ????? ?????? ???? ???? ?? ?? ??? ??????? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Новембар 17, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2009 Ja sam, na žalost, još uvek puša?. 0110_hahaha Pokušala sam više puta da ostavim cigarete, ali mi nešto ne ide... 0110_hahaha ???? ???? ??????? ??? ?????? ????? ?? ?????????. ???? ?????, ????? ??. ??? ??????? ????? ???????? ?????? ???? ??? ?? ? ??????. dada Nema ve?eg razloga i motiva nego da budem po volji Božijoj... https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' /> Ovako sam uprljana porokom a to nije po volji Bogu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Новембар 17, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2009 Djomla izgleda nije puno saznao o uzgajanju duvana i vrstama istih, osim što je uvideo da se duvan najbolje uzgaja u srcima i plućima pušača i da nevezano za vrstu duvana, svaki je dobar, kada nastupi kriza :smiley: ... Elem, i ja sa strastven pušač (2 kutije dnevno, nekada i više) - i odlučio sam da prestanem danas. Pušim od srednje škole i prestajao sam vać dva puta. Jednom godinu dana, jednom mesec i nešto duže. Moram da kažem, strašan merak mi je kad pušim. Nema ništa lepše od kafe i cigareta ujutru kad se probudim. Svi u mojoj okolini su pušači i to baš pušači. Kao da živim u Turskoj :smiley:... Sudeći po prethodnim izletima, prekidima pušenja, i ja se pridružujem onima koji su rekli da za uspešno odvikavanje treba najpre čvrsto odlučiti da se to uradi. I odjednom prekinuti. Nema ništa od nekih taktika smanjivanja i eksperimenata. Ja sam se odlučio na ovo iskreno, razmišljajući, kako i ovako kradem Bogu dane ovoga života, u totalnom besmislu.... pa bar mogu nešto i ja za Njega da uradim (za Njega = za sebe).... I još jedna stvar, kod mene je pušenje stvarno povezano sa kafom i alkoholom, tako da jednim udarcem ubijam jato muva :smiley:.... Kad ne pušim, više mi kafa nema onaj ukus i merak. A alkohol izbegavam, jer me strašno vuče ka cigareti. A na kraju, i bolje se spava i diše :smiley:.... Eto toliko. U zdravlju se dopisivali :smiley: .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука