Jump to content

Овако се пожежани спремају да дочекају Пасху - погледајте :-)

Оцени ову тему

Препоручена порука

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=13324.msg415683#msg415683 date=1303170667]

ви сте зли људи који манипулишу деци мозгиће  0503_music0504_music 0907_sport

шалим се, офкорс  greengrin greengrin greengrin

много је ово лепо  0442_feel 0442_feel 0442_feel

само још да се причесте и славље ће бити потпуно  0506_music 11122 algabacaju

Наравно. Аљонка боље зна, али чини ми се да су сва деца на оној првој проби рекла да ове недеље посте. Мада и да не посте, нема разлога да се не причесте кад су овако ангажовани у Цркви.

А деца су се окупила сасвим спонтано. Аљонка их је затекла у петој недељи поста како у цркви клече и певају химну светом Сави. Кад Господ даје - Он стварно даје! Сад смо ми на испиту... Кад кажем ми, мислим на целу заједницу на челу са свештенством.

Очекујемо нове снимке вечерас...

И да неко не помисли да смо тему отворили како би се хвалили. Заиста немамо чиме, јер је децу сам Господ окупио, а има много места где то дуго година функционише на завидном нивоу. Ми смо поново на почетку. Намера нам је једино да радост поделимо са другима и да евентуално пружимо пример за оне којима је то потребно.

А Аљонка је сјајна... Не да је деца волееее :group111: 0705_read

Vecina dece redovno dolazi na Liturgije i redovno se pricescuje  dada  dada  dada

Ispravka- nije bila peta nedelja posta, mislim da je post tada tek poceo, ali to nije ni bitno.

I ono sto se desilo je zaista bio dar sa neba... To vece, uoci vecernje, njih pet-sest je samo utrcalo u crkvu i (potpuno sami, u praznoj crkvi) klekli na kolena i pevali himnu Svetom Savi (ja i crkvenjak ih slucajno culi i ja prisla vratima samo da ih vidim). Pevali su radosno kao da pevaju nekome s kim se svaki dan igraju... Postideli se i prestali cim su ljudi poceli da ulaze. A onda se rastrcali po crkvi, pre nego sto je pocela sluzba, prilazili svestenicima i ispitivali ih kako se koji zove, govorili kako se oni zovu (pri tom jedna devojcica Tamara kad kaze kako se ona zove, digne ruku i pokaze na mene i kaze "A ona je MILICA!" :) raspitivali se ko je kome svetio vodicu i sl...

A zatim na zvuk zvona se poredjali i uozbiljili, krajnje pobozno stajali, pazljivo slusali sluzbu koja je trajala vise od sat i po, metanisali sa nama kao veliki, pevali sa svestenicima...

I tako je pocelo...

A to sto deca vole Aljonku... ma sta znaju deca  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал 7896634 link=topic=13324.msg416336#msg416336 date=1303247243]

само не знам што се чудите, није ли сам Господ поставио децу за репер вере?  7896634 prst ka dole

Ko se cudi? MI se ovde radujemo... RA-DU-JE-MO! Citaj pazljivo! winter

Подели на овим сајтовима

Ko se cudi? MI se ovde radujemo... RA-DU-JE-MO! Citaj pazljivo! :)

dizzy999 dizzy999 leteti

Одавно не осетих Истину о Радовању из живе речи, као што осетих из ових пар написаних реченица

slava3 slava3 slava3 slava3 slava3

sHa_sarcasticlol 0110_hahaha smej.gif

1405_love 1405_love 1405_love

leteti :bla: 0442_feel

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Мене овде на снимку нема из разлога што сам ја тај који снима. Just_Cuz_19 Битно је да Аљонка доминира и ова слатка дечица са њом. На грчком, молим лепо:

Иначе, користим прилику да ово поставим док је наша симпатична диригентица на просторима Републике Албаније.

Певају као Индијанци, али певају... После литургије су добили пуно чоколадица и сликали се у трави крај цркве.

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

Браво за саму идеју о афирмацији младих појаца, хехех... и окретну диригентицу која је "ухватила" њихов ентузијазам... наравно и за камермана који профи обавља своје задужење, хехе  0102_laugh

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

Jos samo da dodam da je tih dvanaestoro pevalo na vecernjoj za pevnicom... pa ti vidi 

bleh 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel

Стихире? 0102_laugh 0102_laughШала. 4chsmu1 0102_laugh

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Наша драга Аљонка се потрудила... Деци је синоћ било толико занимљиво на проби, да смо их једва послали кући. Али проба је и даље трајала... На врло необичан начин... 0102_laugh

Ђомла, није ни чудо кад су из Пожеге.... Лепо, много лепо...

И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру да и горе премештам, а љубави немам, ништа сам. IКор.13,2

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...