Оља Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Васкршњи концерт у Храму Светог Саве Танјуг | 18. 04. 2011. Свечани Васкршњи концерт биће одржан у Храму Светог Саве на Врачару, на први дан Васкрса, 24. априла, са благословом патријарха српског Иринеја. Концерт ће отворити Дечији хор "Растко" при Храму Светог Саве, Дечији хор Првог београдског певачког друштва и Дечији хор РТС-а. Наступиће и Певачко друштво "Мокрањац" при Храму, које ове године обележава осам деценија постојања, као и Хор Цркве светог Димитрија и Хор Цркве светог Ђорђа. Уследиће реномирани хорови "Кир Стефан Србин" и "Станковић" при Цркви Ружици, а први пут представиће се гости из Зрењанина - Певачко друштво "Преподобни Рафаило Банатски". Посетиоци ће на крају чути професионални Београдски камерни хор, са диригентом Владимиром Марковићем на челу, који је уједно и главни уредник концерта. Религиозно-поетске текстове читаће драмски уметник Иван Босиљчић. Концерт се организује по трећи пут, под покровитељством Храма Светог Саве на Врачару, чији је страрешина протојереј-ставрофор Радивој Панић. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 facenew22222222 My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Silom prilika moram kao član domaćinskog hora da učestvujem na tom čudu od koncerta, i reći ću samo ono što kažem svake godine: nije mi jasno ko i zašto dozvoljava tako nešto, eto, samo zato što se Vladi Markoviću ćefnulo da bude da pravi "spektakl", pa onda nama crkvenim horovima ljudi koji u neki hram kroče možda dvaput godišnje nešto diktiraju i tako dalje... pih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 meni se to bas ne svidja.Hram nije mesto za koncerte. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 meni se to bas ne svidja. Hram nije mesto za koncerte. Ovo je vaskrsnji koncert, sto znaci u pitanju je duhovna muzika... a to opet znaci - gde ce ako nece u hramu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Na Kolarcu! Gde god gospoda iz RTS hoće! Nama koji prethodnu noć i to jutro pevamo liturgije to veče svakako nije do RTSovskih izmišljotina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Na Kolarcu! Gde god gospoda iz RTS hoće! Nama koji prethodnu noć i to jutro pevamo liturgije to veče svakako nije do RTSovskih izmišljotina. To je razlog skroz drugi, ona kaze da po njoj hram UOPSTE nije mesto za koncerte... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Pa po mom mišljenju za koncerte ovakvog, duboko necrkvenog tipa, koji organizuju necrkveni ljudi, apsolutno nije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Pa po mom mišljenju za koncerte ovakvog, duboko necrkvenog tipa, koji organizuju necrkveni ljudi, apsolutno nije. А шта би са "будите свима све"? Па има и оних атеиста који ће можда да дођу у храм да слушају "егзотичну византијску музику" на том концерту па ће уметничка лепота да их потстакне да се духовно образују и у скоријој будућности престану да долазе на концерте него почну да долазе на литургије уместо тога? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Uki veruj mi, gledam sve to godinama, i nema tu toga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 А шта би са "будите свима све"? Па има и оних атеиста који ће можда да дођу у храм да слушају "егзотичну византијску музику" Колико видим из листе учесника,ту византије неће бити ни у траговима. Хорска класична, и озбиљна духовна музика, може у коларац, где је и место, мада би је ја радо избацио и из Цркве,првенствено мислим на литургију algabacaju "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Ponekad se pitam da li ima ista pozitivno u nasoj zemlji Srbiji? My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 А шта би са "будите свима све"? Па има и оних атеиста који ће можда да дођу у храм да слушају "егзотичну византијску музику" Колико видим из листе учесника,ту византије неће бити ни у траговима. Хорска класична, и озбиљна духовна музика, може у коларац, где је и место, мада би је ја радо избацио и из Цркве,првенствено мислим на литургију algabacaju De, de, de... :group111: :group111: 0442_feel :group111: :group111: :group111: Ne treba ništa da se izbacuje, samo treba ljudi malo više da se obrazuju (pre svega dirigenti...) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Ponekad se pitam da li ima ista pozitivno u nasoj zemlji Srbiji? Pogresih, evo imaaaa. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,13324.msg415345.html#msg415345 Hristos vaskrse My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Pa po mom mišljenju za koncerte ovakvog, duboko necrkvenog tipa, koji organizuju necrkveni ljudi, apsolutno nije. Hristos vaskrse A kakav mu je to onda VASKRSNJI koncert, ako je necrkvenog tipa? Zvuci cudno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука