Зорица екс Милева Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Да ли вас некад туђе страдање више боли неголи ваше (не мислим овдје на породицу и дјецу)? Да ли знате да поставите границу гдје туђа мука не угрожава спасење ваше душе? Да ли се искушење крије у облику страдања ближњег, како бисмо потпуно заборавили на сопствено спасење покушавајући да се помогне ономе ко у суштини тражи помоћ, али не жели да је прими кад му се нуди? Да ли ношење туђег крста често може да значи потпуно испуштање свог крста? Пут према паклу је поплочан добрим намјерама - колико год то сурово изгледало постављање границе је свакако неопходно, одсјецање свега онога што може да науди бесповратно души, и рушењу нашег односа са Богом. Али да ли је то баш увијек тако и ако није зашто није? А шта ви мислите? girl_jumping Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Ово те је Џони/Никола инспирисао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Не није, ово ме је инспирисало моје приватно искуство. Па бих ако немаш ништа против да чујем и твоје мишљење између осталог. Може? Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Може. Да ли знате да поставите границу гдје туђа мука не угрожава спасење ваше душе? Да ли се искушење крије у облику страдања ближњег, како бисмо потпуно заборавили на сопствено спасење покушавајући да се помогне ономе ко у суштини тражи помоћ, али не жели да је прими кад му се нуди? Ово је некако парадоксално. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 jedno pitanje, kaže se rušenje našeg odnosa sa Bogom,koji je to naš odnos,vi imate definisan odnos? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Ти очигледно имаш проблем у односима са ближњима. Више пута си навела многе ситуације,од оних безазлених до шатро тешких , где не знаш како да реагујеш ,како да помогнеш и слично. И не капирам,о каквом повлачењу граница ти причаш,између нечије муке и твог спасења. Као прво, састрадавње са ближим ,не тражи никакве границе,већ искључиво љубав. Као друго,морала би знати,да ти не мораш бити решење за нечију муку, и сем молитвене подршке,од тебе се друго и не тражи.Поготово ако осетиш,да ти је тежак и твој и њихов крст,као што кажеш, те стога ,боље се не петљај, јер ту уствари,љубави и нема... Дакле,мој савет је: постави границе ,али не према другима,него себе од других, да не би заједно ,са "добрим намерама" поплочавали пут у ... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Огло мислила сам на рушење односа а у ствари сам милила на наше удаљавање од Господа нисам се добро изразила. Зосима - хвала. girl_jumping Ја у ствари немам проблем са ближњима него са сопственом осјетљивошћу. Неко има контра проблем, нисмо сви савршени, ја сам свјесна свог пада, својих мана, и не стидим се да их признам, у томе је можда разлика, други ће да оћуте, ја ћу да питам за мишљење, осим ако не сматраш да не треба да смарам друге својим причама. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 ali kako znate da se udaljavate od Gospoda? pitanje važi za sve "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 ali kako znate da se udaljavate od Gospoda? pitanje važi za sve Па ако те неко делање увлачи у стопостотан грех. Под стопостотан подразумевам да је грех и пред људима и пред Богом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 dobro nisam mislio na takve ekstreme "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 dobro nisam mislio na takve ekstreme А на шта си мислио, црни Ћулибрче? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 umijemo li i da li znamo da se prepustimo Njegovoj volji "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Ваљда се препуштамо, па макар се и не препустили, ако се, колико је у нашој моћи, трудимо да се удаљавамо од греха. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 dobro nisam mislio na takve ekstreme А на шта си мислио, црни Ћулибрче? Немој да си екстреман према Цогулојлу, ти сурови Рале. 1127_battle Еј, ај да не филозофирамо превише... .mislise. Ја сам антипатично емпатична особа, посебно у односу на патњу животиња јер их доживљавам као беспомоћне, па сам другима досадна због тога. stadaradim Та врста осећања може да буде прилично оптерећујућа јер људи ми, најчешће, не верују да сам искрена у томе и мисле да ми је то нека поза. А, није поза него стање које ме узнемирава јер не могу да га превазиђем лако и брзо како то људи очекују. Ето.И stadaradim. Е, а у односу на људе... Сетих се овог момента неке кратке причице како је сасвим мали дечак отишао код врло старог комшије у тренутку комшијине велике туге због неке трагедије, сео му у крило и дуго тако ћутао... Када су га родитељи питали шта је то он радио код комшије у његовом крилу, дечак је одговорио: ''Помагао сам му да буде тужан...'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Де, Лидија, кажи нешто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука