Jump to content

Linux

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, gavrosaurus рече

@obi-wan

Хеј пробао сам га и није ми се нарочито свидео иако су га сви нахвалили, оно што ми се јесте допало је фонт Roboto Condensed који сам потом применио на читав Mate. :smeh1:

U svakom slucaju, najbolje u tome svemu je sto u svakom distrou mozes da stelujes sve odreda, kako ti volja. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Mikorist рече

Onda problem sa zvukom. Ko koristi eksterni DAC....Pitanje je kako rade - JACK ili  Pulse Audio, ALSA  u odnosu na ASIO / WASAPI - a da ne pričam o ASIO2  /WASAPI2.

Potpuno su im različiti audio frameworks. A DAC najčeše ima podršku za ASIO....

Pa onda težina podešavanja istoga na Linux vs Windows.

Za JACK koji je ekvivalent za ASIO - treba ceo server - na vrhu ALSA - koji sadrži drajvere za zvuk....

Treba da si haker da podesiš sve to... a hakerišem zadnjih 17 godina....

Za VIDEO - i dalje tvrdim - da je MacOS - neprevaziđen. Verovatno i za Audio .

Audio podrška visoke definicije (> = 96KHz,> = 24bit) je obično nemoguće podesiti bez upotrebe konzole u Linux-u.

Ево како сам решио овај проблем, није била баш конзола али сам морао да едитујем daemon.conf фајл.

И уопште, будући да ми је звалитет звука највише битан, ту сам, искрено, провео много времена подешавајући га.

И даље нпр. кад прикључим слушалице напред морам да одем у конзолу:

terminal > alsamixer > unmute HP/speak 

Иначе, мој daemon.conf па можда некоме помогне [Pulse, разуме се]:

; daemonize = no
; fail = yes
; allow-module-loading = yes
; allow-exit = yes
; use-pid-file = yes
; system-instance = no
; local-server-type = user
; enable-shm = yes
; enable-memfd = yes
; shm-size-bytes = 0 # setting this 0 will use the system-default, usually 64 MiB
; lock-memory = no
; cpu-limit = no

; high-priority = yes
; nice-level = -11

; realtime-scheduling = yes
; realtime-priority = 5

; exit-idle-time = 20
; scache-idle-time = 20

; dl-search-path = (depends on architecture)

; load-default-script-file = yes
; default-script-file = /etc/pulse/default.pa

; log-target = auto
; log-level = notice
; log-meta = no
; log-time = no
; log-backtrace = 0

; resample-method = speex-float-1
; avoid-resampling = false
; enable-remixing = yes
; remixing-use-all-sink-channels = yes
; enable-lfe-remixing = no
; lfe-crossover-freq = 0

flat-volumes = no

; rlimit-fsize = -1
; rlimit-data = -1
; rlimit-stack = -1
; rlimit-core = -1
; rlimit-as = -1
; rlimit-rss = -1
; rlimit-nproc = -1
; rlimit-nofile = 256
; rlimit-memlock = -1
; rlimit-locks = -1
; rlimit-sigpending = -1
; rlimit-msgqueue = -1
; rlimit-nice = 31
; rlimit-rtprio = 9
; rlimit-rttime = 200000

default-sample-format = s32le
default-sample-rate = 192000
; alternate-sample-rate = 48000
default-sample-channels = 2
default-channel-map = front-left,front-right

; default-fragments = 4
; default-fragment-size-msec = 25

; enable-deferred-volume = yes
deferred-volume-safety-margin-usec = 1
; deferred-volume-extra-delay-usec = 0

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Кад сам поменуо да ми је сам Ubuntu Mate леп, ево зашто у прилогу.

Просто волим овај комбо боја, не умара очи а естетски ми баш прија а опет није Mint који ми је такође доста леп.

Screenshot at 2020-02-29 18-12-38.png

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

@gavrosaurus 

A meni nesto bas ta zeleno-zasivljena kombinacija najmanje prija. :smeh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, obi-wan рече

od svega ovoga ima samo wallpaper:)))

• Хахаха 1

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, ronin рече

od svega ovoga ima samo wallpaper:)))

Vajdica, ne` da se baci...

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

@ronin 

Eto, ko bi rek`o... :stadaradim:

...

Подели на овим сајтовима

@gavrosaurus 

Bice to jos nestabilno neko vreme, sa sitnim bubama. :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

@gavrosaurus 

Bice to jos nestabilno neko vreme, sa sitnim bubama. :)

Ово је тачно (и искусно, браво!), углавном чекам 2-3 недеље да се испеглају те ситнице пре него што кренем у сам dist-upgrade.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, obi-wan рече

@ronin 

Eto, ko bi rek`o... :stadaradim:

...

We are the Borg. You will be assimilated. Resistance is futile.:D

• Хахаха 1

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

Нешто сам пробавао да скидам аудио са YT и стално то мало хоће па мало неће са одређеним програмима и нашао сам конзоларни пут до тога:

youtube-dl

sudo curl -L https://yt-dl.org/downloads/latest/youtube-dl -o /usr/local/bin/youtube-dl

sudo chmod a+rx /usr/local/bin/youtube-dl

Ево како би изгледала читава команда за преузимање аудија:

youtube-dl -x --audio-format m4a youtu.be/lhrO8M9SuSQ

Дакле, само замените youtu.be/lhrO8M9SuSQ линком који вама треба и покушајте, за сад ми је сваки преузео.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, gavrosaurus рече

Нешто сам пробавао да скидам аудио са YT и стално то мало хоће па мало неће са одређеним програмима и нашао сам конзоларни пут до тога:

youtube-dl

sudo curl -L https://yt-dl.org/downloads/latest/youtube-dl -o /usr/local/bin/youtube-dl

sudo chmod a+rx /usr/local/bin/youtube-dl

Ево како би изгледала читава команда за преузимање аудија:

youtube-dl -x --audio-format m4a youtu.be/lhrO8M9SuSQ

Дакле, само замените youtu.be/lhrO8M9SuSQ линком који вама треба и покушајте, за сад ми је сваки преузео.

pored ove metode...imas i 4K Video Downloader i ClipGrab. Odlicno rade svoj posao:D

• Свиђа ми се 1

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

@gavrosaurus @ronin 

Radi k`o sat, skroz pojednostavljeno sve.

https://snapcraft.io/video-downloader

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...