Evgenik Написано Април 13, 2011 Пријави Подели Написано Април 13, 2011 Направили смо мали демо јер планирамо да објавимо цд са нашим најстаријим народно-духовним пјесмама (како каже велики Корнелије Станковић у свом "предисловију" (предговору) за прву српску Литургију - нема разлике између наше духовне и народне музике). Једном приликом смо гостовали у Херцеговини а ја сам терорисао в.Григорија причом о византијској односно предањској православној музици на шта ми је он лаконски одговорио "па гдје ћеш боље византије од овога што пјевате", односно у преводу наша народна музика је итекако настајала на принципима старог Осмогласника (не овог исквареног Мокрањчевог) и исти је појац пјевао и у пољу и за пјевницом. Да не дужим превише, план је да снимимо десетак старих пјесама чији су коријени Стара Србија - Косово, Метохија и Рас, те да приход од продаје иде за народну кухињу на Косову. Све сугестије у сваком погледу су итекако добро дошле (аранжман још није готов, ово је тек први демо снимак). Tatjana Djoric, о.ЗлаткоN and VuleMacak је реаговао/ла на ово 3 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 13, 2011 Пријави Подели Написано Април 13, 2011 dada ekstra :cheesy: dizzy999 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 21, 2011 Гости Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Свака част Евгениче! Као и увек најбоље од Тебе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 21, 2011 Гости Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
saas Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 negdje procitah dijalog sa episkopom Jovanom Joškar-Olinskim ...lepta koju naš narod donosi u crkvu Božiju, nije velika, ali dolazi od čistog srca. I sam Gospod nam pomaže ne samo da gradimo crkvu Sv.Trojice nego da podižemo i druge naše oskrnavljene svetinje, naše manastire. Ipak mi ne možemo u potpunosti ispuniti sve što zamislimo, iako se trudimo. Ali to, što je Gospod blagoslovio, biće ispunjeno..... Molim Gospoda da blagoslovi i ovaploti Vašu veličanstvenu zamisao i trud Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Направили смо мали демо јер планирамо да објавимо цд са нашим најстаријим народно-духовним пјесмама (како каже велики Корнелије Станковић у свом "предисловију" (предговору) за прву српску Литургију - нема разлике између наше духовне и народне музике). Једном приликом смо гостовали у Херцеговини а ја сам терорисао в.Григорија причом о византијској односно предањској православној музици на шта ми је он лаконски одговорио "па гдје ћеш боље византије од овога што пјевате", односно у преводу наша народна музика је итекако настајала на принципима старог Осмогласника (не овог исквареног Мокрањчевог) и исти је појац пјевао и у пољу и за пјевницом. Да не дужим превише, план је да снимимо десетак старих пјесама чији су коријени Стара Србија - Косово, Метохија и Рас, те да приход од продаје иде за народну кухињу на Косову. Све сугестије у сваком погледу су итекако добро дошле (аранжман још није готов, ово је тек први демо снимак). Сад видим овај твој пост... Како се финансирате? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Август 1, 2011 Пријави Подели Написано Август 1, 2011 I ja tek sad videh... Dokle se stiglo sa ovim projektom? ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука