Jump to content

Pedijatri: Bebe kupati tek svaki četvrti dan

Оцени ову тему

Препоручена порука

Да, не морају се купати деца у 21 веку, јер 21. век нам нуди сијасет другачијих хемијских средстава, која надомешћују "губитак" времена око купања детета.

Три, Богу хвала, девојке имам.

Све три су купане свако вече, а лети и неколико пута дневно, јер немамо клима уређај.

најобичнијим сапуном

Да ли би одрасли људи, који свашта нешто "препоручују" за децу,  прихватили да се у данашње време не туширају свакодневно?

bliss jeeee

1405_love

bliss jeeee

Ја сам написао уопштено и зашто се не треба сваки пут сапуњат и шампоноват а не да се не треба уопште купат. Прат се можемо водом и без претјераног сапунања и шампонирања, нико од људи данас не смрди тако толико ко свиња нити је прљав као да је из рудника или септичке јаме изашао да би се морао толико перуцкат и дрбат четкама, шампонима, сапунима и дезинфиковат. Нажалост и сама та вода је рецимо често пуна хлора који многа дјеца не подносе и таква може штетит сасвим довољно сама и без икаквог даљег шампона и сапуна. И на крају као све у животу и то је индивидиуално, некоме не смета кад би се купао и сједио у кади у раствору варикине сваки дан јер има такву ту "слоновску кожу" а неки добију екцем само што на сапун или шампон "погледају". Значи то што сам написао вриједи уопште и с тим пажљивим приступом штедећи кожу си барем не можемо нанијети некакву штету.

Подели на овим сајтовима

Ја сам написао уопштено и зашто се не треба сваки пут сапуњат и шампоноват а не да се не треба уопште купат. Прат се можемо водом и без претјераног сапунања и шампонирања, нико од људи данас не смрди тако толико ко свиња нити је прљав као да је из рудника или септичке јаме изашао да би се морао толико перуцкат и дрбат четкама, шампонима и сапунима и дезинфиковат. Нажалост и сама та вода је рецимо често пуна хлора који многа дјеца не подносе и таква може штетит сасвим довољно и без икаквог даљег шампона и сапуна. И на крају као све у животу и то је индивидиуално, некоме не смета кад би се купао и сједио у кади у раствору варикине сваки дан јер има такву ту "слоновску кожу" а неки добију екцем само што на сапун или шампон "погледају". Значи то што сам написао вриједи уопште и с тим пажљивим приступом си барем не можемо нанијети некакву штету.

Брате мој, Ти често пишеш уопштено, па ево је Те питам конкретно:

Имаш ли децу, и ако их имаш, купаш ли их сваки дан и користиш ли сапун?

Купаш ли се Ти сваки дан, и ако се купаш користиш ли сапун?

какву воду пијеш? Посебну у односу на ону којом се купаш или исту?

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Брате мој, Ти често пишеш уопштено, па ево је Те питам конкретно:

Имаш ли децу, и ако их имаш, купаш ли их сваки дан и користиш ли сапун?

Купаш ли се Ти сваки дан, и ако се купаш користиш ли сапун?

какву воду пијеш? Посебну у односу на ону којом се купаш или исту?

Купам се тако као што су и возачи дужни прилагодити вожњу условима вожње, па кад је за то потреба употребим све шта треба али кад за тим није потреба онда је довљно врло мало, љети се довољно истуширати само водом преко дана ако желимо бити свјежи а послије тога намазати раствором ароматичног природног уља или ароматичним биљкама (чајеви, камилица, нана) рецимо и без икаквих сапоната, то је довољно да уклони само зној и запах ако нисмо већ копали по врту или кречили зидове. Значи употребљавати то све али само по потреби и штедљиво према тијелу а не се без размишљања дрбати сваки пут некаквим сапунима и лијевати пола литра пјене за купање у каду. На крају то нису никакве моје "измишљотине" већ савјети дерматолога а слични такви се тичу рецимо и сунца и сунчања само их се мало ко придржава. А послије се сви чуде кад су с тим проблеми.

Подели на овим сајтовима

Купам се тако као што су и возачи дужни прилагодити вожњу условима вожње, па кад је за то потреба употребим све шта треба али кад за тим није потреба онда је довљно врло мало, љети се довољно истуширати само водом преко дана ако желимо бити свјежи а послије тога намазати раствором ароматичног природног уља рецимо и без икаквих сапоната, то је довољно да уклони сами зној ако нисмо већ копали по врту или кречили зидове. Значи употребљавати то све али само по потреби и штедљиво према тијелу а не се без размишљања дрбати сваки пут некаквим сапунима и лијевати пола литра пјене за купање у каду. На крају то нису никакве моје "измишљотине" већ савјети дерматолога а слични такви се тичу рецимо и сунца и сунчања само их се мало ко придржава. А послије се сви чуде кад су с тим проблеми.

Схватио сам да немаш своју децу.

Драго ми је да си био искрен.... bliss jeeee

Размисли само молим Те и Ти, а и дерматолози "саветодавни", ако знамо и Ти и ја, да не постоје двоје истих, чему више универзална решења и савети, на основу бројки и статистика? Да ли ћемо и даље читајући новине и гледајући ТВ, васпитавати и гајити децу? А шта ћемо са децом рудара, свињогојаца и сл. Забранити им да читају "умотворине" дерматолога, или рећи, кад навуку болест "Упс, па не Тебе нисмо мислили, ово се односи на оне "фине""...

Дакле, свако дете, заслужује посебну пажњу, интересовање родитеља за своје дете

Сваки одрастао човек, сам ће по себи препознати шта је најбоље за њега.

Универзална решења увек јесу наметнута решења....

bliss jeeee

1405_love

1405_love

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

Подели на овим сајтовима

Svakako da sam kupala svoje devojcice i uzivala u tome,svako vece  :drugarstvo:.

Sve se menja ,mozda su u pravu sto se tice jakih sredstava za higijenu.

Hvala dragom Bogu,odrasle su i nemaju bas nikakvih problema sa kozom... :drugarstvo:

I dalje se kupaju svako vece  0205_whistling

"Mera ljubavi je- ne stati nigde"

Подели на овим сајтовима

Svakako da sam kupala svoje devojcice i uzivala u tome,svako vece  t1007.

Hvala dragom Bogu,odrasle su i nemaju bas nikakvih problema sa kozom... :drugarstvo:

I dalje se kupaju svako vece  :drugarstvo:

Е на шта их научи...уместо с времена на време, а између  :bla: bleh

:bla:

0205_whistling

1405_love

0442_feel

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

Svakako da sam kupala svoje devojcice i uzivala u tome,svako vece  t1007.

I dalje se kupaju svako vece  :drugarstvo:

Е на шта их научи...уместо с времена на време, а између  1405_love :bla:

t1007

0205_whistling

0442_feel

0442_fee

l

Sta cu valjda sam tako naucila bleh inace bi bilo :cmizdrenje:ili bi me  :bla:

"Mera ljubavi je- ne stati nigde"

Подели на овим сајтовима

Драго ми је да си био искрен.... 1000000001010

Размисли само молим Те и Ти, а и дерматолози "саветодавни", ако знамо и Ти и ја, да не постоје двоје истих, чему више универзална решења и савети, на основу бројки и статистика? Да ли ћемо и даље читајући новине и гледајући ТВ, васпитавати и гајити децу? А шта ћемо са децом рудара, свињогојаца и сл. Забранити им да читају "умотворине" дерматолога, или рећи, кад навуку болест "Упс, па не Тебе нисмо мислили, ово се односи на оне "фине""...

0442_feel

klapklap

klapklap

Problem je sto su nam "dermatolozi" vec napunili glavu pa sada ono sto je prirodno i normalno izgleda neprirodno i nenormalno. Pa nam je "normalno" da sastruzemo svu prirodnu masnocu sa samponima i da posle nanosimo masnocu (kreme). I kao sa svime u zivotu i u higijeni i upotrebi preparata pravilo je umerenost i postovanje prirode. Cim se to napusti nastaju problemi.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Купам се тако као што су и возачи дужни прилагодити вожњу условима вожње, па кад је за то потреба употребим све шта треба али кад за тим није потреба онда је довљно врло мало, љети се довољно истуширати само водом преко дана ако желимо бити свјежи а послије тога намазати раствором ароматичног природног уља рецимо и без икаквих сапоната, то је довољно да уклони сами зној ако нисмо већ копали по врту или кречили зидове. Значи употребљавати то све али само по потреби и штедљиво према тијелу а не се без размишљања дрбати сваки пут некаквим сапунима и лијевати пола литра пјене за купање у каду. На крају то нису никакве моје "измишљотине" већ савјети дерматолога а слични такви се тичу рецимо и сунца и сунчања само их се мало ко придржава. А послије се сви чуде кад су с тим проблеми.

Драго ми је да си био искрен.... 1000000001010

0442_feel

klapklap

klapklap

Stojkovic mudro, kao i uvek klapklap)) Potpuno se slazem!

Подели на овим сајтовима

Znate šta - mnogo me nervira kad pročitam ovakve stvari, isto je bilo kad se pojavila hrana za bebe, svi su savjetovali nikako majčino mlijeko, bebelac sadrži sve što treba, a onda par godina nakon toga - samo majčino mlijeko i nikakvo drugačije, onda vakcinišite obavezno svoju djecu, pa poslije toga vakcine nisu ispravne, ma hajde molim te ja da imam dijete ja bih ga kupala, ne mora baš agresivnim kupkama, ali što rekao Moci voda, kamilica i sl. ne vjerujem da to može da škodi. Važno je imati mjeru u svemu.

Ali ja nemam iskustva jer nemam svoje djece, pa možda i griješim  0212_rolleyes girl_jumping stadaradim

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Znate šta - mnogo me nervira kad pročitam ovakve stvari, isto je bilo kad se pojavila hrana za bebe, svi su savjetovali nikako majčino mlijeko, bebelac sadrži sve što treba, a onda par godina nakon toga - samo majčino mlijeko i nikakvo drugačije, onda vakcinišite obavezno svoju djecu, pa poslije toga vakcine nisu ispravne, ma hajde molim te ja da imam dijete ja bih ga kupala, ne mora baš agresivnim kupkama, ali što rekao Moci voda, kamilica i sl. ne vjerujem da to može da škodi. Važno je imati mjeru u svemu.

...............

:group111:

...........

Ali ja nemam iskustva jer nemam svoje djece, pa možda i griješim  :bla: 0442_feel 1405_love

Док немаш своје деце, сва су деца Твоја, сејо моја мила...Зато немаш се зашто  1405_love 1405_love dada,

eheeeej

1405_love

0442_feel

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

Па можда није лијепо говорити о ономе о чему се нема баш неког појма нити искуства, али брате претјерују га ови доктори само тако. А истина је да су сва дјеца моја, ја то осјећам и видим, хвала брате на овим дивним ријечима. :group111:

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

мене купали сваки дан, сву децу у фамилији купали/купају сваки дан ...

не видим да нешто деца пате од неких кожних обољења ...

ја се купам сваки дан, и само обичан глицерински сапун користим, онај алба провидни а шампон брезу или коприву од литар ... имам осетљиву кожу на лицу, поготово после бријања па користим нивеу плаву, обичну за руке.

ма штагод, свако време има нека своја лудила.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...