Jump to content

Moji zvucnici :D

Оцени ову тему

Препоручена порука

do sad sam se bavio auto ozvucenjima, a sad prelazim na pravu stvar, tj klepanje kome hifi kutijaaaaaa! leteti

za sada mi se svi dizajnovi baziraju na sirokopojasnim zvucnicima, jer je snjima lakse raditi nego klasican 2 ili 3Way, al ne samo zbog toga calabrc , nego zato sto imaju neku magiju zvuka 3D, ne moze bas lako da se opise, uglavnom, sa dobrim sirokopojasnima, cela soba se pretvara u binu 29dz8zk

evo kako, prvo ih istripujem u Photoshopu, pa se ondak bacam na deljanje :bla:

skoro osmisljene Chocolateeeeeeee 29dz8zk

15zjwpw.jpg

imam zvucnike, imam furnir i ostali materijal a, uh treba mi jos... bez alata nema zanataaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa bleh.gif' class='bbc_emoticon' alt='ekstra' />

a videcu oce li oko zvucnika biti zlato tj alu-folija ili cu jednostavno to da odradim od aluminijuma, al poenta je da sto vise bude cokoladasto, a takodje cu pravim i cokoladnu policu za pojacala itd

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

a sledeci projekat ce najverovatnije biti Sonic Beamers-i, nisam ih jos poceo u PS al imam na papiru

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

a posle toga na tapetu su:

-The Portals

nemam jos jasnu viziju, ali sirokopojasni ide u kuglu od drveta sa nekom osnovom, videcu

----------------------------------

-Cybershogun(ovde ne moze bas svako da razazna sta je zvucna kutija, to je ono malo desno od membrane sirokopojasnog zvucnika Cantare, i bice ustvari velika podnostojeca i mocna, a ovo je sad bzvze skica samo i bice izmena)

cybershogunzvucnikwip.th.jpg

-Evolver (bice fora da su zvucnici kao evoluirali od drveta, zadnja strana zvucnika ce biti od debla sa sve korom)

evolverfinal.th.jpg

---------------------------------

-Black Golds(crna + pravo zlato- folija papiritji- to je jeftino sad moze se kupi, a neki dekadentni cak jedu tj stavljaju u vocne salate kao ukras pa pojedu lol 0405_feel )

drajver koji vodi glavnu pesmu

cantare7frgoldenphasepl.th.jpg

takodje treba helper supertweeter, a jedna firma pravi ih bas od zlata, tj kalota je poskropljena pravim zlatom, evo ovaj, iako huh nije bas jeftin aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, pa samo ime kaze Supravox, a da ne pricam tek o Veravox kolko se ti cene 1405_love

supravoxtg1.th.jpg

a ima isto od zlata nesto jeftiniji

https://www.madisound.com/store/product_info.php?products_id=8484

-Behemot, Levijatan, Ziz (ovi ce biti poseban trip i za sad vr' ideje i izvedbe, ali dizajn za behemota jos nisam smislio iako za njega vec imam zvucnik, ide, naravno- sirokopojasni, Audio Nirvana Super 10"

http://img11.imageshack.us/img11/9277/imgp3838.jpg uglavnom bice mrga i u kutiju idu jos po dve 15ke wooferi)

evo da otprilike steknete utisak kako Audio Nirvana zvuci, na klipu je manji tj 8" i bez dodatnih bassova :drugarstvo:

itd.

Edit; huh umalo da zaboravim isto sledeci projekat, zove se MOONBEAM i bice trip, izgledace kao neko robot vozilo sa meseca sa sve gusenicama, a mozda ga i zaprasim malo sa mesecevom prasinom 29dz8zk, potrebne zvucnike sam skoro sve skupio! fale mi samo jos dva mini bassa i cetiri pasivne membrane, komplet ce biti alu i srebrn, a bice i malo gume i koja lampica eheeeej

ime i dizajn su mi pali na pamet dok sam se cudio kako mali Tang Band sirokopojasni sa najnovijom tehnologijom flat membrane svira ovo 4chsmu1 :

probo sam ga u orginal kutiji 29dz8zk

dsc02325t.th.jpg

a oni beli krem u pozadini su japanski sirokopojasni Coral u mint stanju a proizvedeni 70ih godina(imam ukupno dva para i to mozda i jedinih u ovom stanju u Evropi hehe ) kako oni pevaju to je neopisivo, i mogu vam reci da zvucnici nesto i nisu napredovali od tada

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

apdejt! dobar decko

125m2b4.jpg

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...