Jump to content

Ђенерал Ратко Младић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Интервју са Ратком Младићем 1992 РТБ1

60546_0213-ratko-mladic_f.jpg?ver=1287047011

Ратко Младић (село Божановићи код Калиновика, Краљевина Југославија, 12. март 1943) је био генерал и командант Војске Републике Српске од 1992. до 1996. године.

Оца Ратка Младића, Неђу (1909-1945), убиле су усташе у близини Иван седла. Мајка Стана (1919-2003, девојачко Лалатовић), је сама подизала кћер Милицу (1940, удату Аврам), сина Ратка и сина Миливоја (1944-2001). Непосредно по Ратковом рођењу и мајка и отац су му оболели од тифуса, а и сам је био тешко болестан. Преживео је захваљујући италијанским војницима, који су га неко време лечили и снабдевали. Основу школу је завршио у родном месту. У то време изражава жељу да постане учитељ, док касније преовладава жеља да постане хирург.

Након основне школе, Младић одлази у Сарајево, где неко време ради као квалификовани металостругар у предузећу "Тито". Убрзо се предомишља и коначно се опредељује за касније животно занимање и креће за Београд где завршава Војноиндустријску школу у Земуну. У ЈНА ступа путем конкурса на Војну академију 20. октобра 1961. Завршава је са одличним успехом као шести у класи, а 27. септембра 1965. је примљен у активну војну службу ЈНА. Од септембра 1976. у 29. класи Командно-штабне академије похађа Центар високих војних вештина, гарнизон Београд, општевојни смер. Академију завршава 1978. као први у класи, са просеком 9,57.

Ко брише тему 0110_hahaha

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Normalno. Nije u redu da svako dolazi na ovu temu i lupeta koješta i pljuje po generalu Mladiću.

0110_hahaha

Ђенералу Р.С дугује постојање..наравно као и многим Србима, хрватима и муслиманима који су се борили у редовима ВРС!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

због сталних свађа, клевета, непроверених информација ми се само свађамо и тако вртимо у круг брате Аве Србија ова тема је на форуму била само Бог зна колико пута и толико је тога написано да не видим сврхе поноваљати једно те исто као папагај, не замерам ја теби што си ово поставио али мислим да је твој труд узалуд јер ће се поново доћи до свађе али ајде пустићу те па да видимо...

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

МОРАМ УНЕТИ ТЕКСТ..НЕ КОНТАМ

http://www.vostok.rs...&idnovost=11675

Документарни филм РТ ТВ о генералу Ратку Младићу

10.09.2011. - РТ ТВ - Ратко Младић - херој или злочинац?

Руска телевизија РТ ТВ је направила докумантерни филм о генералу Ратку Младићу под називом "Ратко Младић - херој или злочинац?"

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Kaže mi moj prijatelj Srbin iz Beograda:Ja se ponosim što sam iz takvo divnog naroda ali me je stid što su iz takvo divnog naroda izišli i izrodili se zločinci pout Radovana i Ratka.Sve je rečeno...

Četnik koji je odgovoran za tragediju prije svega bošnjačkog a i srpskog i hrvatskog naroda.

Znate čega se pametan stidi budale se ponose.

A vi ako ga podržavate podržavate i njegov rad a to je poruka meni kao muslimanu da ja svoje djete odgajam da ne dozvoli da Srbima vjeruje i da će doći dan kada će srbi ponovo raditi na velikoj Srbiji.

Nebojim se ja toga , nego strahujem u toj situaciji za vas a to je sanjačete o velikoj Srbiji a bit ćete manji od Beogradskog pašaluka.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...