Jump to content

Напад на свештеника на Космету

Оцени ову тему


Препоручена порука

Напад на свештеника на Космету

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Ђакон Стево Митрић нападнут је у селу Орлате, у општини Глоговац, саопштила је Епархија рашко-призренска и косовско- метохијска Српске православне цркве, која је од аеђународне заједнице затражила да казни нападача.

Како се наводи у саопштењу, ђакон Стево је возилом са новопазарским таблицама из Косовске Митровице кренуо у Велику Хочу, где га је чекала породица. У селу Орлате наишао је на албанске сватове који су били паркирани поред пута.

Један од сватова испречио је свој аутомобил, а потом почео да испитује Митрића, покушавајући да га извуче из возила.

На његово одбијање да изађе, Албанац је почео рукама и ногама да удара у возило, позивајући на српском и остале сватове да му се придруже. Том приликом оштећена је лимарија на предњем делу аутомобила и разбијено ветробранско стакло, наводи се у саопштењу.

Ђакон Стево је ипак успео да побегне нападачу без телесних повреда и наставио пут ка Великој Хочи.

„Епархија рашко-призренска најоштрије осуђује нападе на свештена лица и захтева од представника међународне заједнице да уложе додатне напоре како би се починилац овог дела казнио”, истиче се у саопштењу.

Танјуг

[објављено: 09/08/2009]

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 weeks later...

Насртај на парохијски дом у Призрену

    Синоћ у касним вечерњим сатима непозната лица су насрнула на обновљени парохијски дом у Призрену, снажно лупајући у врата, претећи и изазивајући неред испред зграде.

    У згради се налазио протосинђел Михаило, који по благослову Његовог преосвештенства Епископа рашко-призренског Артемија од 10. јула борави у парохијском дому и обавља свакодневна вечерња и јутарња богослужења, а недељом и празником, уз помоћ братства манастира Свети Архангели, служи свету Литургију, покушавајући да у изузетно тешким условима колико-толико обнови црквени живот за мали број Срба који су остали у Призрену и подстакне повратак прогнаних Срба на своја огњишта.

  Ноћни посетиоци узнемиравају оца Михаила већ месец дана, од самог његовог доласка - готово сваке ноћи му звоне на врата, а ноћас су испољили много већу агресивност него претходних дана.

    Парохијски дом у Призрену не обезбеђује КФОР, него шиптарски КПС, што само подстиче починиоце да неометано и некажњено насрћу на имовину и монаштво Српске православне цркве.

    Отац Михаило је најавио да ће се жалити КФОР-у и Еулексу и да ће од њих тражити адекватну заштиту.

    Епархија рашко-призренска најоштрије осуђује овај, још један у низу, насртај на њено монаштво и свештенство и на црквену имовину  као и  све покушаје да се доврши геноцид над српским народом и да се Срби потпуно протерају са својих вековних огњишта, и захтева од међународне заједнице да учини све како би овакви немили догађаји адекватно били санкционисани.

"Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме."(Јован 14,6)

Ако ти се догоди нешто добро, благослови Господа и продужиће ти се!

Ако ти се догоди нешто лоше, благослови Господа и прекратиће ти се!

Св.Јован Златоусти

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...