звечанац Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Непрестано Божије промишљање о сваком од нас Често нас Бог, мудро промишљајући о нама, води по мукотрпним, једва проходним, животним путевима, али Он добро зна којим путем нас води у Своје рајске вртове. Због чега да узносимо жалосне вапаје против најмудријег и веома поузданог Путеводитеља у нашем животу? Зашто да уколико идемо путем који нам је Бог одредио говоримо: «Куда нас Ти водиш? Чини се да смо већ одавно скренули са правог пута». – «Не тугуј, пријатељу мој! – тајанствено нам говори Бог: само Ми веруј. Провешћу те срећно, и нимало нећеш жалити када завршиш путовање». Тако свакога од нас прати Божији Промисао на животном путу од дана рођења до дана уласка у живот вечни, само уколико останемо верни Божијем руководству, на које нам је наш Спаситељ указао у Свом Светом Јеванђељу. Бог све окреће на добро – чак и наше грехе Све животне невоље Бог окреће на нашу корист и на наше добро: допушта греховне падове ради постизања и завршетка најузвишенијих, непостижних, тајанствених дела Свога Богоуправљања. Јер и чињење добрих дела и допуштање злих је својство, које искључиво припада само Божијем Промислу. Истина, никада Бог не би допустио зло, када не би био толико силан и добар, да од сваког злог дела направи добру последицу. Реци по савести: када се у свету појавило љуће и веће зло од Адамовог преступа и убиства Христа-Спаситеља, новог Адама? - Међутим, првородни грех је низвео Бога с неба на земљу ради примања на Себе људског тела; Христова смрт нам је отворила небо и повратила све што смо изгубили у Адаму. Најузвишенији Бог је истовремено и најмудрији уметник, који претвара свако зло дело у узрок за најбоље последице, слично као што се од грубе масе добија злато. Онима који љубе Бога све је на добро (Рим. 8, 28): Магдалинина сагрешења су послужила за многе као повод за сопствено исправљање; Петров пад је за безброј људи био пример истинског покајања; Томиним неверјем су се многи утврдили у истинитост Христовог Васкрсења. Одатле се увиђа највећа Божија слава: «Жањеш, где сејао ниси». Бог није посејао грехе, међутим од њих сабира богату жетву врлина. Заиста Бог источава мед из камена, и јелеј из тврдог камена, када од највећих злодела ствара најбоље последице. Свeтитељ Јован Тобољски Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 0102_laugh прелеп текст Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 0102_laugh 0102_laugh Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Сорри Медо што ти ја 'вако упадам, ал' мислим да је беспредметно. Бог прашта све, свима, без услова. Проблем није у Њему, проблем је у нама. Ми смо ти који не праштамо и не желимо да се сјединимо с Њим, па се ваљамо у блату. А он не може на силу да нам отвори очи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Цитат Сорри Медо што ти ја 'вако упадам, ал' мислим да је беспредметно. Бог прашта све, свима, без услова. Проблем није у Њему, проблем је у нама. Ми смо ти који не праштамо и не желимо да се сјединимо с Њим, па се ваљамо у блату. А он не може на силу да нам отвори очи. Слажем се 0102_laugh .....Иначе, и Мати Исидора упозорава на то. Ево цитираћу је: ''Воле да псују лебац, псују Сунце, псују Бога....Па онда кога ви волите? - никога. Спаси Боже овај свет, ко хоће Теби, а ко неће не можемо га силом у Рај никад натерати! Маните се света, молите се Богу, децо моја, да не изгубите вечност!'' Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Pa sad, jedino ovo "manite se sveta" mi se ne sviđa... Bog je stvorio svet za nas, ne za tamo nekog... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Цитат Pa sad, jedino ovo "manite se sveta" mi se ne sviđa... Bog je stvorio svet za nas, ne za tamo nekog... Можда је мислила оно што свет ДАНАС пружа.... 0102_laugh Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Цитат Pa sad, jedino ovo "manite se sveta" mi se ne sviđa... Bog je stvorio svet za nas, ne za tamo nekog... To je rekla sta nam svet donosi.Sve nove trendove i televiziju ovakvu kakva je.Kao sto ima Aleksandar Bogdanovic(neka mi oprosti ako sam mu pogresio ime) ovde na forumu na avataru mu pise DEATH TO WORLD!Lepo je to objasnio msrt svetu koji je gresan. Bravo Zvecanac odlican video,gledao sam pre,podseca me na moju majku kako prica,a tako iskreno prica,a vidi se kako joj srce drhti.Svaka joj cast! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Цитат Цитат Pa sad, jedino ovo "manite se sveta" mi se ne sviđa... Bog je stvorio svet za nas, ne za tamo nekog... To je rekla sta nam svet donosi.Sve nove trendove i televiziju ovakvu kakva je.Kao sto ima Aleksandar Bogdanovic(neka mi oprosti ako sam mu pogresio ime) ovde na forumu na avataru mu pise DEATH TO WORLD!Lepo je to objasnio msrt svetu koji je gresan. Bravo Zvecanac odlican video,gledao sam pre,podseca me na moju majku kako prica,a tako iskreno prica,a vidi se kako joj srce drhti.Svaka joj cast! Хвала, братски prstgore...То сам хтео да искажем. :cheesy: 319.gif 0442_feel crvenilo 0442_feel slava3 Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 "Smrt svetu" Isaka Sirina je jedna stvar i ona ne samo da ne poziva na smrt sveta kao takvog (niti odbacuje ovaj svet), nego poziva na sopstveni preporod (koji je moguć samo kroz smrt, a krštenje je isto smrt, za početak), pa onda na preporod sveta. Treba se malo bolje udubiti u taj pokret (čitati im fanzin za početak). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Цитат "Smrt svetu" Isaka Sirina je jedna stvar i ona ne samo da ne poziva na smrt sveta kao takvog (niti odbacuje ovaj svet), nego poziva na sopstveni preporod (koji je moguć samo kroz smrt, a krštenje je isto smrt, za početak), pa onda na preporod sveta. Treba se malo bolje udubiti u taj pokret (čitati im fanzin za početak). Brate zasto da gubimo vreme,kad i ti dobro znas sta je htela da kaze 319.gif 0442_feel :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Zato što JA znam, ali gde ti živiš? Koliko ljudi poznaješ koji razumeju "smrt svetu"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Цитат Zato što JA znam, ali gde ti živiš? Koliko ljudi poznaješ koji razumeju "smrt svetu"? Ti mislis da ce neko ko se ne razume posebno da obrati bas paznju posebno na to.Ja iskreno nisam primetio to,slao sam drugaru ne znam da li je slusao.Bas cu da vidim sta ce on da kaze. Ali glupo je zbog jedne reci da je uzimamo..to joj je sve u naletu..nema potrebe da pravimo nesto oko toga posebno polemiku.. prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Zapravo treba, jer se takve izjave ne smeju davati - odnosno ne svakome. Zato što svako priča pred svakim svašta imamo današnje stanje u Crkvi i društvu da vladika Amfilohije kaže jedno, a ljudi zbog svoje neukosti i nezainteresovanosti da angažuju više od par sivih ćelija razumeju nešto sasvim deseto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Цитат Zapravo treba, jer se takve izjave ne smeju davati - odnosno ne svakome. Zato što svako priča pred svakim svašta imamo današnje stanje u Crkvi i društvu da vladika Amfilohije kaže jedno, a ljudi zbog svoje neukosti i nezainteresovanosti da angažuju više od par sivih ćelija razumeju nešto sasvim deseto. Брате да ли мислиш да једна реч мати Исидоре може да се мери са свим оним клиповима оца Јоила? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука