Jump to content

ZRU forumasi iz dijaspore

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 130
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Жељко колико је то удаљено од Фондија?Мени је тамо сестра.  :drugarstvo:

Dosta 700-800 km. Fondi je na jugu a ja sam na severu, 15 km od granice sa Austrijom.

Аха..па да ово је ваљда код Рима..ок леп ти је град  :291291291:

Подели на овим сајтовима

Evo i nas opet. Vipiteno , oko 5000 stanovnika , oko 1000 m nadmorske visine, sever Italije, Alpi, jodlovanje itd ...

Ah, pa ti si u Trentino Alto Adige, Sudtirol, taj dio Italije poznajem najbole, obišao sam ga uzduž i poprijeko, hahahaha. Prekrasno je to tamo, ja volim planine a Sudtirol je jedno od najljepših mjesta na svijetu. A i jodluje se tamo! Istina! Hahaha!

Evo jedno od mjesta gdje sam tamo bio, Pietralba:

Adige's valley and Madonna di Pietralba/Maria Weissenstein, morate to vidjeti direktno tamo

na toj strani, lijepa slika, Pietralba je dole na dnu te kotline, doline koja izgleda kao ogromni kotao,

zabranjeno je ulaganje i embeding po forumima, zato vam dajem taj link dole:

http://outdoors.webshots.com/photo/1112971032033858298GuyFGV

2-chiesa-e-convento-di-pietralba.jpg

A ovo je crkva Madonna di Pietralba ili Maria Weissenstein, Žalosna Gospa, poznato

italijansko/austrijsko marijansko hodočasničko proštenište tj. svetilišre - Santuario.

Подели на овим сајтовима

A ovo je crkva Madonna di Pietralba ili Maria Weissenstein, poznato italijansko/austrijsko

marijansko hodočasničko proštenište - Santuario.

Imaju i ovde lepe Crkve, dve koliko ja znam. Jedna je u starom centru Vipitena, sigurno je puno stara i jedna malo vani , veca. Imam samo ove slike ove Crkve koja je malo van grada,sto sam nasao na Wikipediji.

Slike su prevelike.Evo link pa gledajte...

http://it.wikipedia.org/wiki/Vipiteno#Chiesa_Parrocchiale_.22Madonna_della_Palude.22

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Evo i nas opet. Vipiteno , oko 5000 stanovnika , oko 1000 m nadmorske visine, sever Italije, Alpi, jodlovanje itd ...

A, Sterzing, italijanska Austrija (1918, posle prvog svetskog rata, pripalo Italiji, danas ima 75% austrijskog stanovništva)...

Znači Željko je Švabo, ne Talijano.. :cheesy:

Ma ne, oni su to ti naši Schiavi - Sloveni koji su zajedno s Italijancima oteli Austriakama

taj njihov Sudtirol, zato nas Austriaki nevoledu a mrzu nas. I nas i Talijance, hahahaha!

greengrin

Подели на овим сајтовима

A, Sterzing, italijanska Austrija (1918, posle prvog svetskog rata, pripalo Italiji, danas ima 75% austrijskog stanovništva)...

Znači Željko je Švabo, ne Talijano.. greengrin

Pa tako nekako, ja doduse govorim Italijanski a po malo i nemacki ali moja cerkica ide u kindergarten a ne u asilo (it). Zasa sada govori samo nemacki pored srpskog ...

Подели на овим сајтовима

Znači Željko je Švabo, ne Talijano.. :cheesy:

Ma ne, oni su to ti naši Schiavi - Sloveni koji su zajedno s italijanima oteli Austriakama

taj njihov Sudtirol, zato nas Austriaki nevoledu a mrzu nas, hahahaha!

greengrin

smej.gif smej.gif

Pa ima toga, ne bih rekao da nas ne vole zbog toga ali pamte ... pa sada kada se dodaju dogadjaji iz poslednih decenija onda ....

Подели на овим сајтовима

ChicagoSkyline.jpg

Ту негде... :drugarstvo:

Brate Zvonko ti ces tu skroz da propadnes. Pa kol'ko tu ima smoga, poledaj samo one oblake tmaste sto su se nadvili ...

Eh, ja sam kao :drugarstvo: sanjao da zivim u nekoj metropoli a zavrsio sam u selu ...samo mi fali stado ovcica ...

Подели на овим сајтовима

Одма знам који сте ви - ови што нису окречили фасаду... :drugarstvo:

:drugarstvo: :drugarstvo:

Nema da se ne kreci .. o'ma kazna. A ne moz' ni da krecis kako hoces vec kako ti kazu.

Подели на овим сајтовима

Downtown Chicago, али ту нико нормалан не живи то су углавном канцеларије за дебеле банкаре и слично... :drugarstvo:

Ево пар сличица из комшилука, баш би могао да се прошетам са камером мало стварно је феноменално:

Ovo stvarno lepo izgleda. Sta je ovo, neki crnacki kvart? Vidim neki belci uredjuju travnjake cim je tako uredno podsisano?

:drugarstvo: :drugarstvo:

Nego koliko kosta tu kvadrat?  Cisto informativno pitanje radi poredjenja.

Подели на овим сајтовима

Downtown Chicago, али ту нико нормалан не живи то су углавном канцеларије за дебеле банкаре и слично... 4chsmu1

Ево пар сличица из комшилука, баш би могао да се прошетам са камером мало стварно је феноменално:

Ovo stvarno lepo izgleda. Sta je ovo, neki crnacki kvart? Vidim neki belci uredjuju travnjake cim je tako uredno podsisano?

ne_shvata prstgore

Nego koliko kosta tu kvadrat?  Cisto informativno pitanje radi poredjenja.

Зависи, кућице са прве слике су 150 квадрата око $250к, оне са фонтаницом су 200 квадрата око $450-500к.

Тебе вероватно више интересује нешто у овом стилу:  srcee

IS1ig47kaak3der.jpg?op_sharpen=1&qlt=90&hei=234&wid=316IS1igq42s1x1x2b.jpg?op_sharpen=1&qlt=90&hei=234&wid=316ISflywfoz6q2sj.jpg?op_sharpen=1&qlt=90&hei=234&wid=316ISflywfl14hyub.jpg?op_sharpen=1&qlt=90&hei=234&wid=316ISflywfd501qxv.jpg?op_sharpen=1&qlt=90&hei=234&wid=316ISflywf96xtmzn.jpg?op_sharpen=1&qlt=90&hei=234&wid=316

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...