Владан Написано Март 21, 2011 Пријави Подели Написано Март 21, 2011 Божа Ђорђевић хицем у потиљак убио ђенерала! Коначно... Комисија за откривање истине о гробу Драже Михаиловића обавила задатак после исказа 91-годишњег високог официра Озне. Држави ће предложити подизање споменика на Ади Генерал Дража Михаиловић убијен је и закопан на Ади Циганлији, открио је после 65 година пред Комисијом за откривање истине о смрти Драже Михаиловића високи официр Озне, који је то урадио да би свог унука ослободио неке ситне кривичне пријаве! Тако је савим случајно разрешена највећа српска мистерија. Како нам је речено у Комисији, која нам је и доставила записник са саслушања, БИА и ВБА су проверавале сведочење овог 91-годишњег ознаша (име познато редакцији) и утврђено је да је све што је рекао - истина. Он је потписао сваку страну свог сведочења, које ће Пресс ексклузивно објављивати у наредних неколико дана. Убица још жив?! - Дражу Михаиловића убио је метком у потиљак Божа Ђорђевић, који је руководио стрељачким водом на Ади Циганлији у ноћи између 16. и 17. јуна. Деветоро осуђеника доведено је на Аду. Биле су ископане раке. Није истина да је бачен у септичку јаму. Њих деветорица бачени су у раку и поливени живим кречом. Свако је стрељао по једног метком у потиљак. Нико није давао отпор, само је Мушицки (Коста Мушицки, генерал Српског добровољачког корпуса, прим. аут.) викнуо: „Живела Србија" - наводи се у саслушању овог ознаша. Тужиоцу је испричао и да је, како мисли, Дражин убица још жив. Чували тајну 65 година Најелитније комунистичке јединице водиле рачуна о ђенералу Дражи Михаиловићу - Он се нигде није појављивао на тим партизанским скуповима. Неко каже да је жив и да станује близу Старог двора у Београду. Врло је дисциплинован. Био је унапређен за начелника обласне Удбе у Крагујевцу, што је било знатно изнад његових способности. Ако је жив, да се води рачуна пошто је он врло тврд човек, тражи потпуну анонимност, да му нико не закуца на врата. Мора да добије гаранцију да неће бити гоњен - наставља сведок. Утицајни ознаш Мија Крџић, који је преминуо пре годину дана, имао је доста крви на прсима, наставља сведок. Мија је касније једини и проговорио о ликвидацији, након што је враћен с дужности амбасадора у Тунису, љут што му је жена тешко болесна и кћерка „убијена на чудан начин". Комунисти му дигли споменик Високи официр Озне каже да су потписали да никад никоме неће причати о догађају „под тешким претњама". И тврди да је то једини писани траг. - Не знам да ли је било писменог обавештавања Крцуна, ако јесте, онда је та порука уништена приликом чишћења документације, која је обављена два пута - наставља сведок. И затим детаљно описује Дражин гроб... - Били су закопани у раку дугачку пет метара и поливени живим кречом. Све је заравњено. Било је наређено да Дражин гроб има да нестане, да нема да буде никакав траг, да се не би правиле церемоније - објашњава. Он је ипак тужиоцу до детаља описао место где је сахрањен Михаиловић, тако да су у Комисији реконструисали његово сведочење и закључили да је Дража сахрањен у такозваном ружичњаку на Ади, где се некад налазила ограда затвора. То место су комунисти обележили на неки свој начин, јер су баш ту ставили споменик звезду петокраку. Дражино тело, ипак, ту се више не налази. Високи официр Озне тужиоцу је испричао како је сазнао да је Дража касније премештен с Аде. После годину дана премештен на острво - Када је убијен, није било решено да се његови остаци изместе, јер је затвор још био тамо. Посмртни остаци премештени су пре ликвидације комплекса. Није било брзо, вероватно годину дана након стрељања. Мија Крџић ми је рекао, а и причало се у вишим круговима Удбе, да су остаци премештени на једно дунавско острво које није насељено, да то острво не плави стално Дунав, већ само један његов део - наводи се у записнику са саслушања најповерљивијег сведока убиства Драже Михаиловића. Његов закључак, како је рекао српском тужиоцу, јесте да је то било Ратно острво. Како нам је речено у Комисији за откривање истине о гробу Драже Михаиловића, тајне службе су провериле наводе овог сведочења и закључиле да је овим разрешена највећа српска мистерија. Комисија је закључила да је ово врло релевантно сведочење, као и тужилаштво, које још под кључем држи читаву документацију. Због свега тога Комисија намерава да ускоро одржи конференцију за штампу на којој ће саопштити ово о чему Пресс пише и једном за свагда открити где је убијен ђенерал Дража. И затим позвати власт да се на месту ружичњака на Ади направи споменик Дражи Михаиловићу. извор: ПРЕС Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gospodin X Написано Март 21, 2011 Пријави Подели Написано Март 21, 2011 Једино добро дело комунисте, признање.................................. Колико су се само плашили и мртвог Драже................... И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру да и горе премештам, а љубави немам, ништа сам. IКор.13,2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 21, 2011 Пријави Подели Написано Март 21, 2011 Šta li je ovde novo? Pa ovo sam pročitao bar sto puta do sada i šta je ovde rešeno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2011 Šta li je ovde novo? Pa ovo sam pročitao bar sto puta do sada i šta je ovde rešeno? овај пут је то рекла државна комисија, ја се нисам сретао са ранијим изјавама исте а да су биле финалне. дакле зна се ко је пуцао, зна се гдје је завршио и како. Уз свједоке и локације прича око Српског Чиче је завршена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Првослав Написано Март 22, 2011 Пријави Подели Написано Март 22, 2011 4chsmu1 кoначно "Да сви једно буду,као ти Оче,што си у мени и ја у теби,да и они у нама једно буду да свијет вјерује да си ме ти послао"(ЈН 17 гл-21 стих) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 22, 2011 Пријави Подели Написано Март 22, 2011 Šta li je ovde novo? Pa ovo sam pročitao bar sto puta do sada i šta je ovde rešeno? Izgleda da nece vise da istrazuju, pa kao resili su slucaj ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mudrov Написано Март 22, 2011 Пријави Подели Написано Март 22, 2011 Ma patka obicna. Znaju gde je streljan, znaju ubicu, ali eto prenosili su ostatke i ne zna se gde je sahranjen. Izgleda ce biti ovo sto kaze brat Zeljko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2011 Ma patka obicna. Znaju gde je streljan, znaju ubicu, ali eto prenosili su ostatke i ne zna se gde je sahranjen. Izgleda ce biti ovo sto kaze brat Zeljko. живи креч чуда ради... prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сер Жиле Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Ајде више да се и то реши! Још само да отворе гроб у Кући цвећа да виде да ли је Тито ту или се повампирио и да завршимо коначно ту причу око четника и партизана, тих трагичара српског народа током несрећног Другог светског рата. Витешки живот заиста није бедан, бориш се са аждајом од 9 до 1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 A da vam kazu koke padaju sa neba jel bi poverovali???! Laz!! Banda je to ista od '45-e. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Daj Boze da he ovo istina. Djenerala su se i mrtvog plasili, lepo rece Savo. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Daj Boze da he ovo istina. Djenerala su se i mrtvog plasili, lepo rece Savo.Po svemu sudeci,ta istina ce biti otkrivena na sveopstem Vaskrsenju.Onaa zunzara od coveka Cosic ,tvrdi da zna gde je Cicin grob,al koga to bre briga u Srbiji.Ima raznih nacina da i on progovori,znaju to pripadnici tajne suzbe.Pitanje je sta je prioritet za ovu zemlju,jedinstvo naroda ili.... 4chsmu1 Srbija kao da se jos trazi na tom putu za razliku od Ex Yu naroda,svrbi je,al ne zna da se pocese. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Evo ja znam istinu kako je uhvaćen, ležao sam u sobi u vojnoj bolnici u Splitu, pao sam sa konja u Sinju i doveli me imalo dva kreveta u apartmanu i doveli još jednog starog penzionisanog oficira, on se ukočio na konju. Čovek mi ispričao kako su uhvatili Čiču, bio među glavnim oficirima za hvatanje Draže. Verovatno je umro taj oficir, bio je star, ali je lako proveriti sa kim sam ja bio u sobi. A priča je da se naježite! Nema veze sa pričom, koju su plasirali partizani. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Evo ja znam istinu kako je uhvaćen, ležao sam u sobi u vojnoj bolnici u Splitu, pao sam sa konja u Sinju i doveli me imalo dva kreveta u apartmanu i doveli još jednog starog penzionisanog oficira, on se ukočio na konju. Čovek mi ispričao kako su uhvatili Čiču, bio među glavnim oficirima za hvatanje Draže. Verovatno je umro taj oficir, bio je star, ali je lako proveriti sa kim sam ja bio u sobi. A priča je da se naježite! Nema veze sa pričom, koju su plasirali partizani. ако имаш времена.. слушам тј читам ... 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Ma imas vremena...Daj daj daj... 4chsmu1 4chsmu1 И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука