Јаков. Написано Март 21, 2011 Пријави Подели Написано Март 21, 2011 Drage moje, (ovako sam videla da počinju koleginice u ženskim časopisima).. lepe ste svojim muškarcima, deci ste najdraže, ali avaj kad sve to padne u vodu jer vaši ukućani nisu zadovoljni kako pripremate hranu. Mogu nam pomoći polugotova jela ili narudžbine, ali i same znamo kako padamo u sopstvenim očima, a samim tim i u očima voljenih. Od mame i bake smo naučili sve što je moglo da se nauči u kuhinji. Znamo navike svojih milih, a da li oni znaju s kakvim se mi problemima srećemo kada krenemo u nabavku. Post je i porodica nam je verujuća, mada na službu obično idemo same ili sa najmlađim detetom. Ehh drage moje..hi hi hi Odlazim u najbližu prodavnicu zdrave hrane, koja ima pompezan naziv BIO - HRANA ĐOLE MILADINAC. Ime vlasnika mi daje nadu da se radi o proizvođaču iz autentičnog ruralnog podneblja koji za potrebe svojih kupaca, uzgaja zdravu hranu na sopstvenom zemljištu. Na pultu je predusretljiva plavušica (moram reći da je prava plavuša i da je lepa, ali ne kao što su crnke, da).. Izgleda kao da radi u kozmetičkom salonu a ne u prodavnici zdrave hrane, mada ona svakako svojim izgledom služi kao reklama proizvodima koji se tu kupuju. Nema prsten na ruci..hmmm. Ni seljak Đole Miladinac nije "seljak". Plavušicu počastim jednim prezrivim osmehom i ćutke počeh da posmatram rafove. Pokušavala sam da nađem nešto što bi asociralo na BIO - HRANU. Koka kole, turski slatkiši i bombone, belo brašno i cigarete nisu bile moja ciljna grupa, a između njih je stidljivo provirivala neka kesica integralnog pirinča ili ljuspica od soje. Razočarana odoh u najbliži slovenački tržni centar. Slovenci su Slovenci. Mislim...Nisu seljaci ko Đole Miladinac. Promocija posne hrane u centralnom delu. Opet lepe plavušiice...mislim da nisu punoletne. Na tu odvratnost se nekako i navikoh, ali njihovo navaljivanje da probam izvrsnu posnu čokoladu i sve zalijem čašicom najboljeg sojinog mleka, bilo mi je "e trop" i pokušavah da nađem neku zdravu i posnu hranu. Neku koja nije sa 90 posto šećera u sebi, neku koja nije industrijska, neku koja je sveža. Ne nađoh..Ma šta Slovenci znaju o posnoj hrani, oni su veći seljaci od Đoleta Miladinca. Moram kod hrvata. U njihov tržni centar. Već pomalo razočarana, od bivše braće nisam očeikivala mnogo, a mnogo sam dobila..Imali su puno posne hrane raznih dobavljača i sva ta hrana se nalazila posebno odvojena i na jednom mestu. I na svakoj ambalaži je pisalo krupno POSNO. Urođeno nepoverenje prema svemu što dolazi zapadno od Drine me je teralo da iščitavam najsitnija slova na ambalaži, od adrese distributera do njihovih telefona, i zaista sve je bilo posno. Kupila sam nekoliko kutija zrnaste hrane, čak i neke kekse bez šećera već sa malteksom i drugim prirodnim zaslađivačima. Sretna što će moji mili jesti i posno i zdravo, istovarila sam kese na radnu ploču. Mali je dotrčao i napravio "bljak" grimasu, zbog čega sam pojurila a on je otrčao u sobu. I ostali su se smejali. Jel tako? Što bih ja bila pametnija od mame. Ona je i onako pričala da je odrasla na kupusu.. "Duško, idi časkom do pijace i kupi 3 glavice kupusa, zaboravila sam". Ma da.. Dok ne učestvujemo svi u nabavci i pripremi, ne možemo osetiti post. Kisi kisi drage Bar nek prave grimase na tuđi trud. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Март 21, 2011 Пријави Подели Написано Март 21, 2011 Draga moja ( 1000000001010) 1405_love Da nisu problemi jesu,da im možeš sve uštimati, ne možeš ali..... U trgovačke centre šalji njih, pa neka biraju do mile volje(obavezno pregledati kad donesu i ništa usput da ne jedu,jer su vjerovatno slabo pročitali i pogriješili).Ono što je pogrešno staviti na vidno mjesto (tek da ih podsjeća na trud) Dok ne dođu iz kuhinje pustiti miris dobrog kuhanog jela koje vole,ili miris tek pečene pite ili kolača....Kako će biti sretni Pripremiti dosta salate, a voćem napuniti nekoliko posuda po stolovima.... Uvijek pri ruci imati sjemenke i sl.tek da ublaže nervozu 1000000001010 dok čekaju..... Često im nuditi čajeve i naučiti ih da piju iako nisu bolesni.... Toliko od mene.... 0442_feel bliss jeeee "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2011 Draga...mama me je naučila .. kada su nervozni i kenjkavi, ako su gladni a ti nemaš da im daš nešto...zasladi mlaku vodu, u to stavi kraj od čiste maramice platnene, iscedi malo i daj im da grizu i vuku.. I onako su sve to mlečni zubići. Ako ni to ne pomaže, pucni ih jednom preko guze. hi hi hi Kisi kisi Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 6, 2011 Пријави Подели Написано Април 6, 2011 isus-sinai 4chsmu1 .hvala. .Bogorodica. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Април 6, 2011 Пријави Подели Написано Април 6, 2011 Draga...mama me je naučila .. kada su nervozni i kenjkavi, ako su gladni a ti nemaš da im daš nešto...zasladi mlaku vodu, u to stavi kraj od čiste maramice platnene, iscedi malo i daj im da grizu i vuku.. I onako su sve to mlečni zubići. Ako ni to ne pomaže, pucni ih jednom preko guze. hi hi hi Kisi kisi smej.gif girl_jumping girl_jumping bliss jeeee womens womens :bla: smej.gif smej.gifja za sad nemam problema sa tim, ali hvala za savet kad se budem udala bliss jeeee (ako se udam) smej.gif omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Април 6, 2011 Пријави Подели Написано Април 6, 2011 womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='girl_jumping' /> womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='girl_jumping' /> bliss jeeee bliss jeeee Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука