Jump to content

"Црногорска слова" на ТВЦГ

Препоручена порука

ПОДГОРИЦА - Упркос чињеници да је нови правопис црногорског језика усвојен још 2009. године, водећи црногорски медији још нису у прилици да у својим штампаним, али и онлајн издањима примењују слова меко “ш” и “ж” будући да још немају тастатуре са тим словима. Поједине вести на сајту Радио телевизије Црне Горе, у којима се може видети понеко меко “ш” или “ж”, заправо су пренете са сајта Скупштине Црне Горе која од првог дана примењује нови правопис црногорског језика.

- На жалост, још немамо техничке могућности да сајт прилагодимо новом правопису, али се надамо да ћемо ускоро набавити адекватне тастатуре. За сада се нова слова правописа могу наћи у вестима које преузимамо са званичног сајта Скупштине Црне Горе - каже Бошко Рашовић, руководилац програмских служби ТВЦГ.

БЛИЦ

Подели на овим сајтовима

Осим меког з/ж, сличан изговор је и у ужичком крају...е сад шта ће бити са тастатуром... :)

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Ovo kao da Šipci govore srpskim... :229229229:

eheeeej smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif  :huh:

Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин.

Подели на овим сајтовима

Pa jeste... Čoek da pomisli da Crnom Gorom vlada albanska mafija pa odatle šiptarizacija Crne Gore.. :huh:

Mislim, nikad nisam čuo Crnogorca da onako govori ili piše, ali Albance koji bi se pokušavali srpskim i te kako.. Ono za moj pojam nije crnogorski, ono je šiptarsko-srpski.

Немој да те зачуди ако се на крају испостави да стварно Албанци држе конце у својим рукама...Све је ово чудно, брате: признање Косова, неки нови ткзв. црногорски језик.....итд. А исти ти шипци доћи ће им главе кад-тад. Пројуриће их из Црне Горе, к'о Србе са Космета.....

Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...