Владан Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 ПОДГОРИЦА - Упркос чињеници да је нови правопис црногорског језика усвојен још 2009. године, водећи црногорски медији још нису у прилици да у својим штампаним, али и онлајн издањима примењују слова меко “ш” и “ж” будући да још немају тастатуре са тим словима. Поједине вести на сајту Радио телевизије Црне Горе, у којима се може видети понеко меко “ш” или “ж”, заправо су пренете са сајта Скупштине Црне Горе која од првог дана примењује нови правопис црногорског језика. - На жалост, још немамо техничке могућности да сајт прилагодимо новом правопису, али се надамо да ћемо ускоро набавити адекватне тастатуре. За сада се нова слова правописа могу наћи у вестима које преузимамо са званичног сајта Скупштине Црне Горе - каже Бошко Рашовић, руководилац програмских служби ТВЦГ. БЛИЦ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 Осим меког з/ж, сличан изговор је и у ужичком крају...е сад шта ће бити са тастатуром... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 Ovo kao da Šipci govore srpskim... :229229229: eheeeej smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif :huh: Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 Pa jeste... Čoek da pomisli da Crnom Gorom vlada albanska mafija pa odatle šiptarizacija Crne Gore.. :huh: Mislim, nikad nisam čuo Crnogorca da onako govori ili piše, ali Albance koji bi se pokušavali srpskim i te kako.. Ono za moj pojam nije crnogorski, ono je šiptarsko-srpski. Немој да те зачуди ако се на крају испостави да стварно Албанци држе конце у својим рукама...Све је ово чудно, брате: признање Косова, неки нови ткзв. црногорски језик.....итд. А исти ти шипци доћи ће им главе кад-тад. Пројуриће их из Црне Горе, к'о Србе са Космета..... Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука