Jump to content

Свештеник основао клуб младих падобранаца

Оцени ову тему

Препоручена порука

Постављена слика

КИЈЕВ, 10. марта - „С нами Бог и два падобрана!“ – ову девизу оснивача совјетске падобранске војске, генерала Маргелова – одлучио је да у буквалном смислу оваплоти сеоски свештеник из Дњепропетровске области. У родном мјесту Вољное он је основао клуб младих падобранаца. Сваке недјеље, не скидајући мантију, послије службе баћушка иде на полигон, гдје заједно са војницима припрема тинејџере за лет.

Свакога дана отац Георгије се моли за здравље свих украјинских војника. Он сам је бивши војник и увјерен је да нема достојанственије ствари од служења отаџбини. Међу парохијанима Свето-Духовског храма су младићи и дјевојке у маскирним униформама, који након службе са оцем Георгијем иду на комплекс за слетање.

Свој падобрански клуб он је назвао једноставно „Батја“ (Тата). Ту се сабирају тинејџери из околних села. Дјеци од 12 до 16 година дозволу за скакање са падобраном су дали не само родитељи него и љекари. Сваки члан је успио бар једном да посјети небо. Али, ипак недјељни тренинзи су обавезни.

Алена Рубљева (15 година), члан падобранско-десантног клуба „Батја“ каже: „Најбоље је гледати по хоризонту. Ако будеш гледао у земљу, просто можеш почети да је„хваташ“, али она је још увијек далеко и може доћи до повреда“.

Протојереј Георгије Ханов, настојатељ Свето-Духовског храма, шеф падобранског клуба „Батја“: „Ја мислим да приближавање небу заиста чисти дјечју душу. Оно им помаже да распознају истинске и лажне вриједности“.

Необични клуб постоји свега пола године. За то вријеме отац Георгије је успио да постане најекстремнији баћушка у области. А са висине од 900 метара скакало је више од двадесет његових штићеника.

Тренутно је у клубу „Батја“ нова падобранска сезона. Свештеник каже да је спреман да „отвара брод“ два пута мјесечно, ако се нађе пара. Један лет кошта више од три хиљаде гривни и те трошкове увијек сноси отац Георгије.

СВЕТИГОРА.ПРЕС
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...