Jump to content

Сећамо ли се свог детињства?

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Деда и унук.

Узо деда свог унука,

метно га у крило,

па уз гусле певао му

што је негда било.

Певао му српску славу

и српске јунаке,

певао му љуте битке,

муке свакојаке.          

Деди око заблистало ,

па сузу пролива ,

и унуку своме рече

да гусле целива.

Дете гусле целивало,      

онда пита живо:

" Је ли , деда, зашто сам ја

те гусле целиво? "

" Ти не схваташ , Српче мало,

ми старији знамо:

кад одрастеш,кад размислиш,

кашће ти се само!"    

Змај Јова Јовановић.

Ево да почнем тему песмом Змај Јове за коју сматрам да је прикладна , бар у мом случају , а пошто сам ето самољубив ондак тако...јел...

Даклем шта се ми сећамо из свог детињства , шта нам је било лепо а шта не, како су ондак неке ствари стајале а како сада, да ли је било теже детињство или ово што смо сад и овакав живот, и тако да не дужим .

Па изволте...

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Ух,да ми се вратит кад сам имао 3 године  0703_read

Имао сам један обичај,врло интересантан:као беба сам прескакао креветић тако што см сазувао чарапе које су ми обували и како су ми ногице биле знојаве лијепиле су се за шипке од кревета и онда ти ја тако фино искривим ноге ка унутрашњости и ухватим се рукама и пењем се до врха шипке и само се бацим са кревета  0104_cheesy

Онда је ишло растурање робе по соби и превртање столица ствари  prstgore

Подели на овим сајтовима

Некако ми се чини да је детињство теже од одраслог доба.

Шта ја знам , немаш своју слободу, мада и кад одрастеш схватиш да је немаш и да је никада нећеш имати , ма ко да си.

Али јопет , имаш већу слободу него кад си мали.

Гледам слике кад сам био деца,

никад више нећем бити мали,

па ме нешто у срцету штреца,

бити мали то ми млого фаалиии!

0104_cheesy 0104_cheesy 0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Гости

AU ŠTO JE ŠKOLA ZGODNA

Au što je škola zgodna

Leči lenjost i samoću

K'o da mi je kuća rodna

Šteta što ne radi noću

Kad nisam u svojoj školi

Mene moja duša boli

Nema one družine

Da delimo užine

Au što je škola sjajna

U klupama par do para

Svaki šapat svaka tajna

Jednu novu ljubav stvara

Kad nisam u svojoj školi

Mene moja duša boli

Nema one s kikom

Koju ne dam nikom

Ljubivoje Ršumović

Подели на овим сајтовима

• Гости

Moja omiljena!

DETE

Dete nije dete

Igračka za strine i tete

Dete je dete

Da ga volite i razumete

Nećete mi verovati

I veliki pesnik Gete

Nekada je bio beba

I veoma nemirno dete

Brkati hajduk Veljko

Što je zlotvoru prašio pete

U početku je sisao palac

I bio nemoguće dete

Junaci kosmosa

Što lete na druge planete

Prvo su sedeli na nošama

A posle su seli u rakete

Dete nije dete

Igračka za strine i tete

Dete je dete

Da ga volite i razumete

Ljubivoje Ršumović

Подели на овим сајтовима

Divna tema   https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1317_womens' />

Secam se detinjstva... Toliki bezbriznosti i srece :)

Imam jednu super scenu za podeliti.. Bio je to prvi,drugi razred osnovne i imali smo kros. Uvek sam bila kilava i smotana. Tako da se tu vec moze jasno zakljuciti da ja ni malo nisam bila radosna sto necemo biti na casovima,bas naprotiv..

No,trka pocinje i ja dajem svoj maksimum..borim se medju pet zadnjih i polako gubim..svii me prestizu..ostala je jedna buca..ja se i dalje borim ko lav,ali je i ona brza..i tu onako kranje zgrozena svojom nemoci,padam namerno u nesvest...kao nije mi dobro..  0110_hahaha naravno da su me svi provalili.. klapklap

Dugo sam verovala u bajke... Bio jednom jedan kralj i imao tri sina je za mene bila istorija..koja se nekada negde desila..

Volim i dalje bajke,dakle nije se puno toga promenilo  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1312_womens' /> cuvam to dete u sebe,ono definitivno zna najlepse  se raduje bleh girl_jumping girl_jumping

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

Некако смо били другачији...а и време није било овако као сада, мислим какви смо постали

и то не само ми него и цео свет као да је неки ђаво ушао у нас сачувај нас Боже...а старији

од мене кажу да не памте да је и време било овако. Баш сам јуче причао, особа има 86г. и каже

па синкао ја не памтим за све ове моје године да је врем било овак као да ће смак света. bleh

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

I koji je sad to pa mod obrisao moj post >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

MODU nemoj da te vrag rjera da ga ponovo izbrises inace bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bleh girl_jumping girl_jumping 1317_womens 1312_womens 0110_hahaha klapklap https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/bangin.gif https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/bangin.gif :) bangin bangin

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=O3a8dGn9Npg

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Моје дјетињство је било дивно, ратно дјетињство! Имали смо мало уско склониште у подруму са два кревета и прозором зазиданим циглама. Али је у њему било дивних шарених књига!!! Кад је "узбуна" ми смо доле! У свом свијету, слушамо фијуке граната и нагађамо гдје је која пала. :smiley: Али најискреније, волим то своје дјетињство.

Тад смо правили споменаре, мислим да су то сва дјеца радила, само што нисмо имали оне фине новине да изрежемо из њих залазак сунца или неку дјевојчицу и дјечака. МИ СМО РЕЗАЛИ ТЕНКОВЕ, и тако поред наљепљеног тенка у споменару пише ВОЛИМ ТЕ!!!  bleh

Подели на овим сајтовима

• Гости

Biljo,da li mi verujes da sam prosle godine 17.februara,skrhana bolom i suzama,sama u tudjem svetu,sela i za noc napisala egzistenicjalisticku pricu pod nazivom "Zasto stare duse Srpcadi?"?

Jako dobro znam o cemu govoris.Jedna mi je '99.preletela preko glave.E,da sam znala da ce oni gadjati,ja ne bih bila tu.

Da,isla sam u osnovnu skolu i osecala se krivom svaki put kada se nasmejem,stidela sam se svojih mastanja o studijama,braku,deci...

Braca su mi golobrada sluzila armiju i odlazila na front.Slale su ih bezumne ubice na vlasti.Malo im je jedanput da umru!

Подели на овим сајтовима

Ја сам имала ту срећу да сам тад била баш дијете, па кад си тако мали, онда и не осјећаш онај прави страх, већ само неку дјечију збуњеност, па те ваљда у свој тој недужности и незнању сами Бог сачува. Али нажалост, нису сви били те среће...

Него дајте, пишите о мало срећнијим данима 1500_baby, ево ја се заустављам овдје!

Подели на овим сајтовима

I koji je sad to pa mod obrisao moj post >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

MODU nemoj da te vrag rjera da ga ponovo izbrises inace bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit 0110_hahaha crvenilo bangin bangin bangin bangin bangin bangin bangin bangin bangin bangin

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=O3a8dGn9Npg

sad imas  dvadtttttttttttttled godina jel , ma gde video osta
Подели на овим сајтовима

Шта ја знам , ја сам мало матор за таква ратна детињства, ал сам се понашао као да је рат.

Мало сам био намћор као клинац и давио сам клинце и одрасле неким апокалиптичним причама.

Но мој је проблем што сам се млого сељакао , тако да не могу да кажем да имам друга из детињства , имам их из школе тј. школа.

Некако је то и добро с једне стране , пошто нисам имао каде да се негде ушанчим и постанем део неке локал-патриотске екипе, овако су ми некако сви јасни и сви као моји , ал опет с друге стране и сви некако далеко и сви као туђи.

"инглишмен ин њујорк" ооо!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...