Zayron Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 два питања: - колику резолуцију може да избаци твој лаптоп на прикључку? - одакле ти две графике у лаптопу ил сам ја нешто промашио? Nemam pojma. A imam dve graficke karte.Izgleda. Ovo su preference za monitor: evo slika https://files.me.com/zeljkobilbija1/d7b87y Da tako se tačno to tu podešava, uzmeš tu što veću najbolje nmaximalnu rezoluciju koja tamo postoji. Većina OS sami izaberu tu maximalnu kao defaultnu tako da tamo podešavaš i mjenjaš samo kad kao ja hoćeš manju i ne treba ti tako visoka, dakle kad hoćeš da je namjerno smanjiš. Neki ljudi kao ja ne vide potom čitati. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Znaci treba mi i veca rezolucija a ne samo dijametar? Verujem da ova ili ove graficke karte mogu da se koriste za monitor vece rezolucije? Ono sto bih zeleo je da na vecem monitoru imam prozore velicine koju imam sada na lap topu. Da mogu da uradim ono sto si rekao, otvorim browser i pored njega jos neki drugi program ili sta slicno. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 da tako se tačno to tu púodešava, uzmeš tu što veću najbolje nmaximalnu rezoluciju koja tamo postoji. Znaci meni bi se pojavila i opcija za tu vecu rezoluciju ovde ako bih nakacio monitor vece rezolucije? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Znaci treba mi i veca rezolucija a ne samo dijametar? Verujem da ova ili ove graficke karte mogu da se koriste za monitor vece rezolucije? Ono sto bih zeleo je da na vecem monitoru imam prozore velicine koju imam sada na lap topu. Da mogu da uradim ono sto si rekao, otvorim browser i pored njega jos neki drugi program ili sta slicno. Da oboje je bolje imati što veće i maximalnu rezoluciju i dijametar, čim oboje veće tim bolje. Grafičke karte danas većinom to savladaju bez problema, te velike monitore, pa čak i većina tih integrovanih, najjeftinijih a kamo li kad ih još imaš posebne. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 da tako se tačno to tu púodešava, uzmeš tu što veću najbolje nmaximalnu rezoluciju koja tamo postoji. Znaci meni bi se pojavila i opcija za tu vecu rezoluciju ovde ako bih nakacio monitor vece rezolucije? Da automatski se pojavi ta viša opcija većeg gradijenta, rezolucije. Glavno da je tamo u monitoru tj da je monitor zaista već takav iz fabrike s tom takvom većom rezolucijom. Isprobaj to prije kupovine na nečijem tudjem ili u prodavnici/servisu ili kod nekog poznatog, prijatelja, prijateljice koji imaju takav veći - isti ili sličan tomu kakav ti želiš kupit. Najbolje da ih isprobaš pet-šest raznih parametara pa se onda lakše odlučiš za taj koji ti najviše odgovara i na kojem ti ta usporedna okna budu izgledala najbolje. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Hvala vam na pomoci svima. greengrin .please. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 полако зајроне, бацићеш човека у трошак са безвезе саветом. прво да видимо коју резолуцију подржава његов прикључак јер ТФТ монитори имају само једну оптималну резолуцију. проблем је овај: ако његова картица може фабрички да избаци само 1680х1050 онда му је џаба 24 инча и 1920х1080 кад ће да развуче мању резолуцију и биће мрљаво. дакле, жељко који ти је лаптоп, да видимо конфигурацију и да ти кажемо праву информацију? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 проблем је овај: ако његова картица може фабрички да избаци само 1680х1050 онда му је џаба 24 инча и 1920х1080 кад ће да развуче мању резолуцију и биће мрљаво. дакле, жељко који ти је лаптоп, да видимо конфигурацију и да ти кажемо праву информацију? Ok u pravu si, tako je to najispravnije. ali ja stvarno nisam čuo za neki takav laptop ili PC od 2005 pa nadalje koji ne bi potporovao sve te uobičajene normalne rezolucije koje danas postoje, barem do tih 1920x1080. To bi morala biti stvarno nekakva pretpotopna grafička kartica a takve se nisu nikad ni ugradjivale u laptope. Takve danas imaju samo neki PC najstariji muzejski exponati koji zabunom nisu već sešrotovani i zreciklovani kao što ja imam taj Duron pa se tako dočekali čistom slučajnošću dana današnjeg. Osim toga ako u prodavnici isproba baš tačno taj monitor koji hoće da kupi automatski će mu se ukazati maximalna dostupna konfiguracija tj. gradijent koji podržava ta njegova grafička kartica pa će prema tome biti najsigurnije znači kad to isproba prije kupovine. Tako ne može pogriješiti. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 рецимо СВИ тошибини лаптопови имају ограничење на 1680х1050 сем свега пар модела са индустријским и гејминг графикама ... то понекад не пише ни у спецификацији prstgore најбоље је информисати се и пробати, а не радити напамет. greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 рецимо СВИ тошибини лаптопови имају ограничење на 1680х1050 сем свега пар модела са индустријским и гејминг графикама ... то понекад не пише ни у спецификацији prstgore најбоље је информисати се и пробати, а не радити напамет. greengrin Pa nek isproba jednostavno prije kupovine, sama kartica mu izbaci tačno tu skalu gradijenata koju podržava, ako kod monitora baždarenog na 1920x1080 izbaci bilo šta manje od 1920x1080, a ta mogućnost 1920x1080 se uopšte ni ne ukaže i ne pojavi onda to znači da nije sposobna za 1920x1080 već ima neku nižu rezoluciju kao maximalnu. A tamo pročita odmah koju tačno kad pročita koju je zaregistrovala kao maximalnu. To bude ta najviša koju tamo zatekne. Ako ta najviša odgovara toj deklarisanoj od monitora tj. ista je kao ta koja je deklarisana kao maximalna fabrička na monitoru onda je znači sve ok. Ako je niža to je onda do te kartice koja je ograničena, nije sposobna tako visoke rezolucije a ni ne podržava je. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 дакле, жељко који ти је лаптоп, да видимо конфигурацију и да ти кажемо праву информацију? MacBook Pro 15" Intel Core 2 Duo 2.8 GH Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 дакле, жељко који ти је лаптоп, да видимо конфигурацију и да ти кажемо праву информацију? MacBook Pro 15" Intel Core 2 Duo 2.8 GH сви имају ово наведено на официјелном сајту:Dual display and video mirroring: Simultaneously supports full native resolution on the built-in display and up to 2560 by 1600 pixels on an external display, both at millions of colors http://www.apple.com/macbookpro/specs.html http://support.apple.com/kb/SP582 http://support.apple.com/kb/sp499 http://support.apple.com/kb/SP544 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 дакле, жељко који ти је лаптоп, да видимо конфигурацију и да ти кажемо праву информацију? MacBook Pro 15" Intel Core 2 Duo 2.8 GH MacBook Pro (15-inch, Mid 2010) and MacBook Pro (17-inch, Mid 2010): How to determine which graphics card is in use: http://support.apple.com/kb/HT4152 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 da li sam samo ja u pitanju ili firefox 4.0 radi očajno...sporo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zoxy Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 link=topic=1218.msg397666#msg397666 date=1301514543]da li sam samo ja u pitanju ili firefox 4.0 radi očajno...sporo И мени такође ради ужасно споро bliss jeeee мада ћу је ја малкице штимовати и преуређивати па ћу видети дали брже ради bliss jeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука