Jump to content

Основи руског језика

Оцени ову тему

Guest Оливера

Препоручена порука

• Одговори 60
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Nisam mislio nista lose, nego me onako interesuje. A to za strpljenje si u pravu. Nikako da se strpim :) Hocu sve i hocu sad 1312_womens A i za net si u pravu. Umesto da prohodam do crkve, meni mrsko nego se ovako raspitujem. Nego, evo jedan recnik. Pogledaj pa reci valja li ista, da nastavim da kaacim ....?

Rusko-Srpski rečnik

http://www.mediafire.com/download.php?tmdzmm4mjyg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Brate Jakove, hvala na predloženim linkovima. Što se rečnika tiče, pogleah i nigde nije naveden autor a ja u principu ne koristim nepotpisane stvari. Postavljaj linkove koje želiš, ali moje je da vas upozorim da sve što dolazi sa moje strane je provereno. Ja lično ne preporučujem ovaj rečnik. Molim te još jednom za strpljenje, bolje je da diskutujemo na onom nivou, na kojem vam je znanje. Strpljen-spašen. Ne uleći ni u šta brzopleto brate. Pošto si nam se priključio, hvala Gospodu, podledaj malo ovaj podforum, reci mišljenje šta bi želeo da vidiš, u čemu bi da učestuješ. Ovde su dobrodošla različita razmišljanja  :) 1405_loved

Подели на овим сајтовима

Pa zato sam ti i rekao da pogledas pa da mi kazes mislljenje... Ja sam te stvarcice nabavljao sa neta gde bih god na njih naleteo. Kao sto ti rekoh bas razmisljam da pocnem ozbiljnije da ucim ruski. A recnik ne valja samo sto se ne zna ko ga je napisao, ili mu fali nesto drugo? Cisto me interesuje....

Подели на овим сајтовима

samo da se javim,prethodne lekcije savladane,cak znam i da pisem to sto pricam!...nastavljam dalje intenzivno...samo se malo bunim gde se napisano o cita kao a, a gde kao o, ali pretpostavljam da tu nema nekog pravila vec da varira od reci do reci...dakle Boje!

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

• Гости

samo da se javim,prethodne lekcije savladane,cak znam i da pisem to sto pricam!...nastavljam dalje intenzivno...samo se malo bunim gde se napisano o cita kao a, a gde kao o, ali pretpostavljam da tu nema nekog pravila vec da varira od reci do reci...dakle Boje!

Dakle ima. Slušaj mi imamo tzv melodijski akcenat, a rusi samo 1, tzv udarni, i ozna?ava se nalik apostrofu iznad samoglasnika. Dakle samo vokali mogu biti akcentovani. E sad, o koje nije akcentovano u re?i , ?ita se kao a. Npr. jabloko se ?ita jablaka, zato ?to je prvo akcentovano. Zato se za one koji tek u?e stavlja akcenat, obrati pažnju. Da li ti je ovo jasno? Na snimku ti je akcentovani slog veliki.

Подели на овим сајтовима

da utvrdila sam da je akcenat velikim ali ovo pravilo za o mi je promaklo,znaci samo akcentovano O ostaje O....

i jos jedno pitanje slovo E u reci Zebra cita se kao JE,a u npr Cvetok kao I,jer postoji tu neko pravilo?Da li i tu E koje je akcentovano ostaje JE a neakcentovano I(ili JI mislim da i tako ima u nekim recima)?

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

• Гости

Душо, имаш добро уво за језике. Руска фонетика је заиста оно што чујеш и компликована је.  И још нешто, е са две тачке одозго (ЈО) увек је акцентовано. У принципу у речи постоји само 1 акценат. Руси у књигама чак ни не обележавају Јо оставе е, па ти види шта ћеш 0104_cheesy. Слушај ти тету Аллу, па ћемо полако даље... crvenilo

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...