Chevalier Написано Март 1, 2011 Пријави Подели Написано Март 1, 2011 Помаже Бог! Имам једно питање у вези Светог Писма. Код другара сам видео да има издање Светог Писма од Библијског друштва Србије и Црне Горе, штампано од стране Korea Bible Society. Нигде нисам могао да нађем нешто о њима, па ме интересује ко су они? Да ли су они у складу са нашом Православном Црквом? ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Колико знам, то друштво је издавачка кућа која штампа Библију. Не би требало да су нека верска групација, већ само фирма. Ипак, најбоље је Библију купити у Цркви (синодски превод). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Predpostavljam da j eto Vuk-Daničić izdaje, koje se i prodaje po svim crkvama. Biblijsko društvo je društvo koje se bavi izdavanjem Biblija, ne bave se teologijom, a kod nas je predsednik Biblijskog i inostranog društva (kako se zovu, sad je to nešto promenjeno) vladika Lavrentije. Moja malenkost je takođe drug član. A Korea, zato što je štampanje kod njih poprilično jeftino. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Април 4, 2011 Пријави Подели Написано Април 4, 2011 Тo није верска организација већ удружење које ради на ширењу Библије широм света имају представништва у државама широм света. Библијско друштву постоји и у Србији у складу је са Православљем Били су у посети СПЦ (Епархији ваљевској) http://www.spc.rs/sr/poseta_sekretara_biblijskog_drustva_eparhiji_valjevskoj Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 4, 2011 Пријави Подели Написано Април 4, 2011 Ja imam SP u prevodu Daničić - Sinod, izdanje B. Društva. Za razliku od Sinodovog NZ solo-izdanja u kom nema referenci uopšte, kod njih u tom prevodu imaju i sve reference. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука