Jump to content

Kirito

Члан
  • Број садржаја

    6
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Репутација активности

  1. Волим
    Kirito got a reaction from Markiza Justina in Da li je opasno citati magijske i okultne knjige?   
    Znam da je tema malo skakljiva ali me bas interesuje.Jako sam radoznao po prirodi i pored svega ostalog volim i da citam knjige iz drugih religija i da ih sagledam iz pravoslavnog ugla.E sada,slucajno sam na internetu naleteo na te okultne i magijske knjige tipa "Grimorium Verum" i "Lemengton Clavicula Salmonis"(Manji Solomonov Kljuc) i druge.Te knjige imaju simbole,znakove,opise i detaljna uputstva za prizivanje raznih duhova,sila(tako pise) i originali datiraju iz 11. veka najranije potvrdjeno ako se ne varam,jer su u vecini prepisivane na duze staze.Iz tog razloga mene zanima bas zato sto su toliko stare i misticne sta tu sve ima da se procita.
    E sada,da li je opasno samo citati ili prelistati takve knjige iz znatizelje posto imaju dosta znakova nekoh duhova demona,a i bukvalno reci na nekim nepoznatim jezicima i uopsteno obreda u detalje.Da li samim citanjem mogu da navucem neku bedu na sebe,pogotovu kao pravoslavni hriscanin.I kakvo je misljenje vas clanova o ovome?
  2. Волим
    Kirito got a reaction from Zayron in Da li je opasno citati magijske i okultne knjige?   
    Goetia je jeverejska magija koliko sam razumeo.Mada opet Arapi su dosta toga prepisali od Jevreja :/
  3. Волим
    Kirito је реаговао/ла на Дејан у Da li je opasno citati magijske i okultne knjige?   
    @@Kirito, Za nekoga da, za nekoga ne.
    Zavisi ko pristupa, i kako, tim knjigama. Zapovest je da se jeretičke knjige ne čitaju, to je disciplinska mera Crkve iz bojazni da dovoljno neutemeljeni u veri ne skrenu sa puta, teolozi i duhovnici se bave i izučavaju jeretičke knjige.
    Teološkim dijalogom, ili ekumenizmom, se bave oni koji su dovoljno obrazovani da to mogu da čine.
    Sve je po meri duhovnoga rasta, nije sve za svakoga, neko je obučen i spreman da se bavi odredjenim problemima, neko nije i taj neko treba da se kloni konkretnog problema.
    Problem će biti ako iz znatiželje kreneš da prizivaš duhove
    Iz lične procene tebe , na osnovu tvoje poruke, mislim da je najbolje da batališ tu knjigu. Ništa korisno i spasonosno nećeš naučiti.
    Bolje je čitati o stracu Porfiriju Kavsokalivitu
×
×
  • Креирај ново...