Jump to content
  • Поуке.орг - инфо
    Поуке.орг - инфо

    Скандалозно понашање екипе N1 телевизије

    backa_saop.jpg

    У понедељак, 4. јануара 2021. године, када је Епархија бачка, у Светобогојављенском храму у Србобрану, у сарадњи са званичним државним органима, организовaла помен жртвама злогласне Рације, догодио се немио и непријатан догађај, који је изазвала екипа Телевизије N1. Наиме, пре самог почетка овог молитвеног чина, а без неопходне претходне најаве или позива од стране организатора (Српске Православне Цркве), чланови новинарске екипе Телевизије N1 покушали су да самовласно уђу у храм и раде шта им се прохте, у оквиру њихове трајне хајке против Српске Православне Цркве.

     

    И поред пристојних молби службеног лица Епархије бачке да поштују светињу храма и молитве жртвама фашизма, да угасе камере и не злоупотребљавају разговор, екипа Телевизије N1 то није учинила. Верујемо да ће ова моћна медијска кућа недозвољено снимљени материјал злоупотребити и прилагодити својој основној конструкцији, а то је да Српска Православна Црква не дозвољава медијима да „раде свој посао” и да тако „ускраћују свим грађанима Србије право на благовремено информисање”.

    Таква теза је неистинита. Многе телевизијске екипе које су до сада извештавале о догађајима у организацији Српске Православне Цркве биле су и биће дочекиване добродошлицом. И убудуће ће им бити омогућено да професионално, поштујући новинарску и људску етику, раде свој посао, односно да обавештавају јавност. Телевизијски пренос централног помена жртвама Рације реализовала је Радио-телевизија Војводине и тиме су грађани Србије благовремено обавештени о овом догађају.

    Надамо се да ће Телевизија N1, као и њене подружне медијске установе, променити досадашњи непримерени начин рада и претходно прибавити потребне дозволе или акредитације за обавештавање о догађајима у организацији Српске Православне Цркве, као што то свакодневно чине кад извештавају из других установа и улазе са камерама у просторије тих установа. То је најосновније у новинарском послу – имати позив и акредитацију. Надамо се да ће Телевизија N1 поштовати право неповредивости нечијег власништва и да је Црква власна да у свој простор позове онога за кога сматра да га треба позвати. Како би било, на пример, да било ко из Српске Православне Цркве уђе у канцеларије и студио Телевизије N1 када и како хоће? Било би то нечувено, зар не?!

     

    Извор: Инфо-служба Епархије бачке




    Повратне информације корисника

    Recommended Comments

    Njaveca slicnost izmedju Vucica i SPC je sto nikakva kritka ne sme da bude dozvoljena... smes da izvestavas ali samo ako potpises sporazum da ces tu vest da prenes u hvalospevnom oblicju... Tipicno jednoumlje.

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    "Верујемо да ће ова моћна медијска кућа недозвољено снимљени материјал злоупотребити и прилагодити својој основној конструкцији, а то је да Српска Православна Црква не дозвољава медијима да „раде свој посао” и да тако „ускраћују свим грађанима Србије право на благовремено информисање”."

    Pa naravno, s obzirom da se UPRAVO to i desilo :D 

     

    "Таква теза је неистинита. Многе телевизијске екипе које су до сада извештавале о догађајима у организацији Српске Православне Цркве биле су и биће дочекиване добродошлицом."
    "... dokle god izvestavaju ne oanko kako jeste nego kako im kazemo da treba... hvalospevi se podrazumevaju." ;) 

     

    "Телевизијски пренос централног помена жртвама Рације реализовала је Радио-телевизија Војводине и тиме су грађани Србије благовремено обавештени о овом догађају."
    Aaaa RTV, pa sto odma ne kazete da se radi o politickom dogadjaju a ne  o verskom.
    Kad se SPC uclanila u SNS? Propustio sam taj momenat :D:D:D 

     

     

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    Могли би новинари да се науче неком реду. Да би сликали и снимали у неком храму за то морају да имају одобрење тј. благослов. Немате га, довиђења. 

     

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    Neka, neka, i ja sam okusio mesec ban na FB zbog njih (N1 aka CNN) ;) 

    Pravo na kritiku obuhvata da budem i ja kritikovan, zar ne.

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    Па истина је да је њихов циљ да праве своју вест на начин како то њима одговара. У праву је о. Владан и наравно, све што је урадио јесте по закону. 

     

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    Ma trebalo je da ih puste da snimaju i naprave vest. Onda samo okreneš sve suprotno od toga šta su oni rekli  i znaš i istinu. Prosto je.

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    Човек је изашао и дао им одговор који су тражили и то је то. 

    Можда им се одговор не свиђа, али имају добили су одговор... а кад се неко њима обрати никад никаквог одговора....

    Ко је икад имао посла са неким новинама зна да је то бескруполозни невиђени лажовски олош плаћеници - велик број новина.... не кажем да су све новине исте и да су сви људи исти.... сигурно да у свим тим новинама има и добрих људи...  само раде по дикатату за комад хлеба оно што им неко изван Србије нареди и то је то.....

    ....АЛИ ко је имао посла са њима (неким од новина као што рекох) зна колика је то лажовска гамад/олош, поготово са тим наслвоима типа: тај и тај је нешто урадио леди се крв у жилама итд..... знам једног чоека (а није био једини који је писао) дакле тај чоек је писао куриру кад су објавили неке вести... дакле куриру су достављени докази да вест није тачна (да је лажна) и курир је само замољен да уклони вест, или да објаве све то другачије подкрепљено доказима....а што они никад нису урадили а нити су одговорили на бројне имејл поуруке....  ово су дупли станадарди... они могу како хоће да се понашају.... а овамо дрвље и камење.... е па не може....

     

    Ко је гоподин N1 новинска кућа?

    Најчешће људи су поводљиви било шта да неко каже или напише у неким новинама и не приступају стварима темељно већ површно.... сликовито да прикажем: кад нека баба нешто каже на једном крају села и док та вест дође на други крај села то је сасвим нешто друго....ваљда је то нека особина већине народа на просторима ex Yu....баш као у Травничкој Хорници од Иве Андрића како он то представља у тексту:  "Везиров Слон"

    Наш народ нажалост незна да већина/велики број медијских кућа у Србији није у власништву Србије већ су власници на Западу а исти је случај и у другим републикама бивеше југославије.... Ово је начин како запад контролише умове људи..како они то желе.... дакле kurir, N1, Nova и други не раде у интерсу нашег народа већ су страни плаћеници...и овде се ради о борби за умове људи, јер се тако најлакеш конторлише, манипулише једаним народом, а да би тај ненко остварио своје замаскиране циљеве/интересе....

    Да скратим причу:

    Обично је све камуфлирано елегантно премазано нашминкано, али према доступним информацијама N1 tv/ новине су у власништву британаца и Амера:

    "N1 je vlasništvo kompanije Adria News Sarl, u okviru tvrtke United Media, a koja je član grupacije United Group. United Group je od ožujka 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, vodeće globalne investicijske kompanije."

    HR.WIKIPEDIA.ORG

     

    https://sr.wikipedia.org/wiki/Н1#cite_ref-2

     

    .....пошто википеидја није увек 100% поуздана, мада има одличних ствари ево и официјални линк где они не крују да је између осталог нова.рс и N1 у власништву људи са Запада.... ево линк:

    WWW.UNITEDMEDIA.NET
    UNITED.GROUP

    United Group, leading multi-play telecoms and media provider in South East Europe, provides customers with a full range of telecommunications services.
    WWW.BCPARTNERS.COM

    BC Partners is an established leader in upper middle market alternative investment, with 30+ years as a leading pan-European buyout investor, and deep networks across Europe and North...

     

    Већ сам о томе писао да СПЦ мора/треба да има неколико новина различитог калибра.... да имамо стратегију на интернету.... ако СПЦ неће да буде активна на овом пољу и да заштити народ (умове људи)... има ко хоће хијене, лешинари са Запда једва чекају да се неко појави ко ће рећи:  то није у домену Цркве... и .... Црква не може да има вебсајт јер је то противно учењу Јевађеља....

     

    Да, резимирам: у великом броју случајева имамо посла са новинама/медијским кућама плаћеницима који раде на систематском/планском уништењу нашег народа, они имају већ план за наредни 50-100 година... и колико далеко та луциферовска безобразност/бескрупулозност иде је то... ми треба да кажемо бомбардовали сте нас хвала вам за то и још хоће да клекнемо пред њима.... отимају нам Косово и Метохију и траже од нас да има кажемо хвала вам што то радите, и још траже да има кажемо и ево још шта треба даћемо.... дакле имамо посла са  онима„којих би се марва застидела и вепрови дивљи посрамили

    Новине N1 користе исту ову тактику ....

     

    Ево шта Господин Владимир Путин каже о лицемерју европејаца:

    https://www.youtube.com/watch?v=b_vYpQfjUX0

     

     

     

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    пре 19 часа, Поуке.орг инфо рече

     

     

    Evo videa razgovora između novinarke N1 i sveštenika eparhije Bačke. Vi prosudite da li ima ikakve veze sa akreditacijama i dozvolama. 

    RS.N1INFO.COM

    U Srbobranu je obeležena 79. godišnjice Racije u Bačkoj, kada su 1942 godine su mađarski fašisti ubili oko 4.500 ljudi - Srba, Jevreja i Roma. Parastosu i obeležavanju godišnjice u Crkvi...

     

    • Свиђа ми се 1

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    Zapravo, nije tacno da N1 nije pozvan i nije tacno da su potrebne akreditacije. 

     

    SVI mediji su pozvani od strane vojvodjanskih vlasti, tacnije predsednika skupstine vojvodine. Nikakve akreditacije nisu bile neophodne. Ne znam zasto ali crkva  u svom saopstenju ne govori istinu.

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    пре 2 минута, cloudking рече

    Zapravo, nije tacno da N1 nije pozvan i nije tacno da su potrebne akreditacije. 

     

    SVI mediji su pozvani od strane vojvodjanskih vlasti, tacnije predsednika skupstine vojvodine. Nikakve akreditacije nisu bile neophodne. Ne znam zasto ali crkva  u svom saopstenju ne govori istinu.

    Ne crkva, već jedna određena eparhija. Vrlo bitna razlika, koje uglavnom nismo svesni: da Crkva nije jedna eparhija i da jedna eparhija ne predstavlja svu Crkvu.

    Za mene je par stvari jako interesantno. Prva je, da se baš kao slučajno radi o eparhiji Bačkoj. Druga bi bila vezana za gostovanje profesora Kubata na N1 i izveštavanje N1 o njegovom slučaju. A treća je neverovatno ali istinito saopštenje kabineta predsednika republike izdata baš na taj dan, da će on provesti Božić u Hilandaru. Ja kao vernik SPC osećam kao neki pritisak na svoju izbornu volju i kao da nešto počinje da me vuče da na sledećim izborima zaokružim baš broj 1. I da, da obavezno prestanem da pratim N1. Ne znam, možda sam umislio.

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    @Predrag.Kovacevic Брате, када свештеник каже да не постоји благослов за нешто у храму за који је задужен ту је крај приче.

    Када човек каже свештенику не долазите да ми светите водицу, ту је крај приче.

    Свако је слободан да одлучује у своме.

    Н1 није народ, то је фирма. При том новинари те фирме показују огромно незнање тврдећи да је порта јавна и сличне изјаве у том смеру. Епархија Бачка не жели сарадњу са том фирмом и то је то. Н1 је део исте приче као и ЦНН и то је сасвим доста да им се не верује ништа. А и кад кажу истину казаће је наопако или из наопаких побуда.

    Кад председник каже да ће за Божић бити у Хиландару мене то никако ничим не обавезује нити ћу икада гласати за њега.

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    пре 22 минута, Вилер Текс рече

    Брате, када свештеник каже да не постоји благослов за нешто у храму за који је задужен ту је крај приче.

    Pa vidiš brate, nije to to. Sveštenik je glas crkve i svoje eparhije i primer verujućim, i ako on kao predstavnik jedne eparhije odluči da nekome da blagoslov a nekome ne, u ovom slučaju svim novinarima sem sa N1, onda on iznosi stav pre svega svoje eparhije direktno utičući na volju vernika i na javno mnjenje. O bahatom stavu i neargumentovanoj priči ovog sveštenika neću ni da govorim, dobijam "transfer blama" što bi rekla današnja omladina. Da li treba da spomenem da se ovde radilo o običnom parastosu? 

    пре 22 минута, Вилер Текс рече

    Н1 није народ, то је фирма. При том новинари те фирме показују огромно незнање тврдећи да је порта јавна и сличне изјаве у том смеру. Епархија Бачка не жели сарадњу са том фирмом и то је то. Н1 је део исте приче као и ЦНН и то је сасвим доста да им се не верује ништа. А и кад кажу истину казаће је наопако или из наопаких побуда.

    Brate, da li ideš u Crkvu? Da li znaš da iz porte i iz hrama ne sme ni sveštenik da te izbaci? Pritom kada optužuješ nekog, u ovom slučaju jednu ogromnu firmu sa mnogo zaposlenih duša koji su svi ljudi i deca Božija, ako i jesi član crkve, mislim i na tebe i na ovog sveštenika, moraš da izneseš prilično valjane dokaze. 

    Ovo saopštenje je laž jer su svi novinari bili pozvani od strane pokrajinskog ministra i mene samo interesuje od kada smo to počeli lažima da se služimo i da spinujemo vestima?! Podseća li te to na nekog?

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима

    Беба Поповић изгледа ради пуном паром задњих недеља. Прислушкивање Вучића, враћање војне обавезе, сад ово, па рачуни у кафанама на Златибору...екипа спрема нешто велико и сад треба замајавати мало народ свим и свачим :) 

    Share this comment


    Link to comment
    Подели на овим сајтовима



    Придружите се разговору

    Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

    Guest
    Додај коментар...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Вести са званичног сајта Српске Православне Цркве

×
×
  • Креирај ново...