Zayron Написано Јул 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Zairone,pa on je jako mlad,a vidi kako peva,ja se oduševila,zaista. Uz to je monah, redovnik i svećenik, ah, a takav lamač ženskih srca, OMG a još i tako otkačen, to ima samo u franjevaca! Evo još jedna njegova pjesma: Historia (sł. i muz. Alan Kardyka) yS3aoW5ZgFg Drama. The cast: Piotr Jarosiewicz, Agnieszka Szcześniak, Alan Kardyka. Prepared for WMA. All rights reserved. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Evo još i jedna crkvena, ovdje ga možete vidjet konačno i u redovničkom habitu Ave Maris Stella - muz. i sł: Alan Kardyka WnDzcEEHaJ8 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Nije tako mlad, ima mu sigurno dosta preko 30, samo je plav a svi plavi ljudi izgledaju mnogo mladji. Ja ovdje s takvima živim tu na poljskoj granici, svi su plavi i svi isto izgledaju puno mladji, naročito muški. Samo vas to prevari jer niste na to navikli, ja sam tu 20 godina pa sam se davno već na svašta navikao. Ovdje je snimio tutorijal kako se slikaju one krasne iluminacije kao u starim Evandjelistarima i Biblijama. A da izgledaju tako kao da su profesionalno uradjene. Kako vidiš on je takva renesansna ličnost, muzika, slikarstvo... Zaista nevjerovatan momak a još nevjerovatniji redovnik i svećenik, nevidjeno! A govori tečno engleski i francuski. Choral illumination tutorial oR4DQbkMJZQ This tutorial shows how to create an original, professional illumination. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mila Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 A је л' има однекуд да се скине оно што су певала деца из НС Саборног храма пре десетак година? "Кажи мени, ђаче" итд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Poljaci imaju inače vrlo lijepu crkvenu muziku i vrlo jaku tradiciju manastirskog muziciranja. Ovdje možete pogledati može se reći kapucinima "konkurentski" muzički sastav, "Braću dominikane" a te dvije prve božićne poljske pjesmice su njihove. Tamo u Poljskoj je strašno mnogo tih crkvenih grupa i horova pa i takvih gdje pjevaju isključivo mladi monasi i monahinje. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10559.msg332586.html#msg332586 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 A је л' има однекуд да се скине оно што су певала деца из НС Саборног храма пре десетак година? "Кажи мени, ђаче" итд. Mila,na YouTube imate dosta tih snimaka,samo trebate imati program za skidanje istih. Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Moscow Boys Choir/Cathedral Choir - Let my prayer rise up DUg7VI14nak 'Let my prayer rise up', P. Tchesnokov (1877 - 1944) 'Let my prayer rise up to thee as the incense, and let the lifting up of my hands be an evening sacrifice.' Psalm 140, 1-4 This chant is performed on Wednesdays and Fridays during Lent in the liturgy on the consecrated gifts. It expresses the striving of the soul to raise its voice to God. The Orthodox Church observes four major Lenten periods each year. Of these, the most important and significant is Great Lent preceding Easter and lasting for seven weeks. A Lenten period comes before any of the major feasts of the Church as an opportunity to come into the fullness of the feast and to appreciate the significance of the feast. Dir.: Victor Popow Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2011 Danas vam predstavim jedni novu omladinsku njemačku kapelu orijentisanu na hrrišćansku muziku a inspiraciju nalaze u benediktinskoj monaškoj duhovnosti. Kako vidim za lajtmotiv svoje te grupe su izabrali staro benediktinsko geslo: "Ora et labora", Moli i radi! Ni ja baš mnogo ne znam o njima, vidim da su mladi i da lijepo pjevaju a to je savim dosta, hahahaha! Da ne smaram dalje sa uvodom, poslušajte ih sami! Dole ispod videa imate i link na njihovu web stranicu. Gregorianika - Live in Germany - Ora et labora Unser Titel "Ora et Labora" von der DVD "Live in Germany", bei unseren Konzerten ab April erhältlich. In den weltweiten Handel kommt die DVD vorraussichtlich im Laufe des Jahres. Filmcrew: Warnuts Entertainment Mehr Informationen unter: http://www.gregorianika.de http://www.myspace.com/gregorianika http://www.youtube.com/user/Gregorianika Gregorianika - Live in Germany - Shangri La Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 14, 2011 Пријави Подели Написано Август 14, 2011 neznam sam sto su tako u pokrivacu glave sakrili -lijepo pjevaju al kao da su na crna misa izgledaju pokriveni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2011 neznam sam sto su tako u pokrivacu glave sakrili -lijepo pjevaju al kao da su na crna misa izgledaju pokriveni umjetnička koreografija, stilizovani do podobe monaha, bedeniktinaca, da izgledaju zanimljiviji, hahahaha Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 14, 2011 Пријави Подели Написано Август 14, 2011 benediktance monahe sam slusala jako lijepo ti monasi zvuce-ali ovo su mladi imaju publiku isto nisu nepoznati bas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 15, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 15, 2011 benediktance monahe sam slusala jako lijepo ti monasi zvuce-ali ovo su mladi imaju publiku isto nisu nepoznati bas Da, u pravu si, benediktinci ustvari imaju kao glavno poslanje "svečano slavljenje liturgije", to je i glavni smisao njihovog reda, njihova harizma i razlog zbog kojeg su osnovani svetim Benediktom iz Nursije (Sveti Benedikt Nursijski)! http://hr.wikipedia.org/wiki/Sveti_Benedikt http://www.benediktinci.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=54 Dole možete čuti i jedan video pa sami uporedite kako izgleda taj originialni, autentični benediktinski gregorijanski koral pjevan stvarnim monasima u odnosu na ove moderne grupe kao ta nova njemačka hrišćanska kapela, grupa Gregorianika koju sam postavio o par postova ispred. Pošto su u opatiji Le Barroux, Francuska sve odreda vrlo mladi ljudi, ti monasi tamo koji ovo pjevaju onda mogu staviti ovaj video na temu o Dječijim i omladinskim pjevačima. Naravno da i monasi mogu biti mladi momci a ne samo nekakvi sijedi i vrlo ozbiljni starci. Ustvari svi su takvim mladencima jednom bili i morali biti, hahahaha! Choeur des Moines du Barroux, Alleluia, Potestas Ejus Alleluia, Potestas Ejus. Barroux - hahahaha, ovo je zezancija, monasi imaju inače vrlo razvijen smisao za recesije i vrlo čudne forme humora, radi učvršćivanja duha poslušnosti i pokore. Oni nađu iz ničeg ništa ovakvu nekakvu nemoguću krčevinu i istjeraju se tamo u sred ljeta među te bodljake i čičke "dirinčit" fizički, raskrčuju nekakvu divlju šumetinu i travuljinu, tako im to dođe kao super zabava i ljepše se im potom moli na liturgiji. Ko Kraljević Marko tamo potom "oru ta brda i doline". I drumove ko na tom videu. Tipična monaška "recesija", hahahaha! Na videu možete vidjeti kako su zaista svi mladi, inače imaju i drže vrlo lijepu gregorijansku liturgiju. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 4, 2011 Sutra je 5.9. spomendan blažene Majke Tereze. Cantate Boys Choir - Mother Teresa (september 5) "Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati." Evanđelje Iv 14,15-21 U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima:»Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati. I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je. Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama. Još malo i svijet me više neće vidjeti, no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti. U onaj ćete dan spoznati da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama. Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati.« Calender feast: Mother Teresa: september 5 'If ye love me', Thomas Tallis If ye love me, keep my commandments, and I will pray the Father, and he shall give you another comforter, that he may 'bide with you forever, e'en the spirit of truth. Si vous m'aimez, observez mes commandements, et je prierais au Père, et il vous donnera un autre consolateur, qu'il puisse demeurer avec vous toujours, même l'esprit de la vérité. Si diligitis me, mandata mea servate, et ego rogabo Patrem, et alium paracletum dabit vobis, ut maneat vobiscum in aeternum, Spiritum veritatis. Перса је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 14, 2011 Vrlo talentovani dječak Ondrej Pavluš iz poznate porodice folklorista sa Morave izvodi s očevom cimbalovkom popularnu muzičku temu. Planeta Bilitis Перса је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука