Jump to content

Dečiji i omladinski pevači, horovi, orkestri, instrumentalisti, grupe i solisti

Оцени ову тему

Zayron

Препоручена порука

Zairone,pa on je jako mlad,a vidi kako peva,ja se oduševila,zaista.

Uz to je monah, redovnik i svećenik, ah, a takav lamač ženskih srca, OMG

a još i tako otkačen, to ima samo u franjevaca!

Evo još jedna njegova pjesma:

Historia (sł. i muz. Alan Kardyka)

yS3aoW5ZgFg

Drama. The cast: Piotr Jarosiewicz, Agnieszka Szcześniak,

Alan Kardyka. Prepared for WMA. All rights reserved.

Подели на овим сајтовима

Nije tako mlad, ima mu sigurno dosta preko 30, samo je plav a svi plavi ljudi izgledaju mnogo mladji.

Ja ovdje s takvima živim tu na poljskoj granici, svi su plavi i svi isto izgledaju puno mladji, naročito muški.

Samo vas to prevari jer niste na to navikli, ja sam tu 20 godina pa sam se davno već na svašta navikao.

Ovdje je snimio tutorijal kako se slikaju one krasne iluminacije kao u starim Evandjelistarima i Biblijama.

A da izgledaju tako kao da su profesionalno uradjene. Kako vidiš on je takva renesansna ličnost, muzika, slikarstvo...

Zaista nevjerovatan momak a još nevjerovatniji redovnik i svećenik, nevidjeno! A govori tečno engleski i francuski.

Choral illumination tutorial

oR4DQbkMJZQ

This tutorial shows how to create an original, professional illumination.

Подели на овим сајтовима

Poljaci imaju inače vrlo lijepu crkvenu muziku i vrlo jaku tradiciju manastirskog muziciranja. Ovdje možete pogledati može se reći kapucinima "konkurentski" muzički sastav, "Braću dominikane" a te dvije prve božićne poljske pjesmice su njihove. Tamo u Poljskoj je strašno mnogo tih crkvenih grupa i horova pa i takvih gdje pjevaju isključivo mladi monasi i monahinje.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10559.msg332586.html#msg332586

Подели на овим сајтовима

A је л' има однекуд да се скине оно што су певала деца из НС Саборног храма пре десетак година? "Кажи мени, ђаче" итд.

Mila,na YouTube imate dosta tih snimaka,samo trebate imati program za skidanje istih.  :drugarstvo:

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Moscow Boys Choir/Cathedral Choir - Let my prayer rise up

DUg7VI14nak

'Let my prayer rise up', P. Tchesnokov (1877 - 1944)

'Let my prayer rise up to thee as the incense, and let the lifting up of my hands be an evening sacrifice.'

Psalm 140, 1-4

This chant is performed on Wednesdays and Fridays during Lent in the liturgy on the consecrated gifts. It expresses the striving of the soul to raise its voice to God.

The Orthodox Church observes four major Lenten periods each year. Of these, the most important and significant is Great Lent preceding Easter and lasting for seven weeks. A Lenten period comes before any of the major feasts of the Church as an opportunity to come into the fullness of the feast and to appreciate the significance of the feast.

Dir.: Victor Popow

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Danas vam predstavim jedni novu omladinsku njemačku kapelu orijentisanu na hrrišćansku muziku a inspiraciju nalaze u benediktinskoj monaškoj duhovnosti. Kako vidim za lajtmotiv svoje te grupe su izabrali staro benediktinsko geslo: "Ora et labora", Moli i radi! Ni ja baš mnogo ne znam o njima, vidim da su mladi i da lijepo pjevaju a to je savim dosta, hahahaha! Da ne smaram dalje sa uvodom, poslušajte ih sami! Dole ispod videa imate i link na njihovu web stranicu.

Gregorianika - Live in Germany - Ora et labora

Unser Titel "Ora et Labora" von der DVD "Live in Germany", bei unseren Konzerten

ab April erhältlich. In den weltweiten Handel kommt die DVD vorraussichtlich im Laufe des Jahres.

Filmcrew: Warnuts Entertainment

Mehr Informationen unter:

http://www.gregorianika.de

http://www.myspace.com/gregorianika

http://www.youtube.com/user/Gregorianika

Gregorianika - Live in Germany - Shangri La

Подели на овим сајтовима

neznam sam sto su tako u pokrivacu glave sakrili -lijepo pjevaju al kao da su na crna misa izgledaju pokriveni

umjetnička koreografija, stilizovani do podobe monaha, bedeniktinaca, da izgledaju zanimljiviji, hahahaha

Подели на овим сајтовима

benediktance monahe sam slusala jako lijepo ti monasi  zvuce-ali ovo su mladi  imaju publiku isto nisu nepoznati bas

Da, u pravu si, benediktinci ustvari imaju kao glavno poslanje "svečano slavljenje liturgije", to je i glavni smisao njihovog reda, njihova harizma i razlog zbog kojeg su osnovani svetim Benediktom iz Nursije (Sveti Benedikt Nursijski)!

http://hr.wikipedia.org/wiki/Sveti_Benedikt

http://www.benediktinci.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=54

Dole možete čuti i jedan video pa sami uporedite kako izgleda taj originialni, autentični benediktinski gregorijanski koral pjevan stvarnim monasima u odnosu na ove moderne grupe kao ta nova njemačka hrišćanska kapela, grupa Gregorianika koju sam postavio o par postova ispred. Pošto su u opatiji Le Barroux, Francuska sve odreda vrlo mladi ljudi, ti monasi tamo koji ovo pjevaju onda mogu staviti ovaj video na temu o Dječijim i omladinskim pjevačima. Naravno da i monasi mogu biti mladi momci a ne samo nekakvi sijedi i vrlo ozbiljni starci. Ustvari svi su takvim mladencima jednom bili i morali biti, hahahaha!

Choeur des Moines du Barroux, Alleluia, Potestas Ejus

Alleluia, Potestas Ejus.

Barroux - hahahaha, ovo je zezancija, monasi imaju inače vrlo razvijen smisao

za recesije i vrlo čudne forme humora, radi učvršćivanja duha poslušnosti i pokore.

Oni nađu iz ničeg ništa ovakvu nekakvu nemoguću krčevinu i istjeraju se tamo u  

sred ljeta među te bodljake i čičke "dirinčit" fizički, raskrčuju nekakvu divlju šumetinu

i travuljinu, tako im to dođe kao super zabava i ljepše se im potom moli na liturgiji.

Ko Kraljević Marko tamo potom "oru ta brda i doline". I drumove ko na tom videu.

Tipična monaška "recesija", hahahaha!

Na videu možete vidjeti kako su zaista svi mladi,

inače imaju i drže vrlo lijepu gregorijansku liturgiju.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Sutra je 5.9. spomendan blažene Majke Tereze.

Cantate Boys Choir - Mother Teresa (september 5)

"Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati."

Evanđelje Iv 14,15-21

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima:»Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati.

I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek:

Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje.

Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je.

Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama.

Još malo i svijet me više neće vidjeti,

no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti.

U onaj ćete dan spoznati

da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama.

Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi;

a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj,

i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati.«

Calender feast: Mother Teresa: september 5

'If ye love me', Thomas Tallis

If ye love me,

keep my commandments,

and I will pray the Father,

and he shall give you another comforter,

that he may 'bide with you forever,

e'en the spirit of truth.

Si vous m'aimez,

observez mes commandements,

et je prierais au Père,

et il vous donnera un autre consolateur,

qu'il puisse demeurer avec vous toujours,

même l'esprit de la vérité.

Si diligitis me,

mandata mea servate,

et ego rogabo Patrem,

et alium paracletum dabit vobis,

ut maneat vobiscum in aeternum,

Spiritum veritatis.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Vrlo talentovani dječak Ondrej Pavluš iz poznate porodice folklorista

sa Morave izvodi s očevom cimbalovkom popularnu muzičku temu.

Planeta Bilitis

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...