Jump to content

Немања Видић: Славим славу и постим и у Манчестеру

Оцени ову тему

Владан

Препоручена порука

Немања Видић, са супругом Аном и синовима Луком и Стефаном, редовно у Манчестеру слави своју крсну славу Ђурђевдан. Капитен Јунајтеда истиче да је рани одлазак из породичног дома у Ужицу и живот у Београду, а потом у Москви и Манчестеру учинио да раније сазри.

Али Немања српске обичаје и своју веру није заборавио, па редовно обележава православни Божић и Васкрс, а први пут за јавност открива да пости. Најбољи штопер света каже да му популарност не смета, али да му највише прија да време проводи са Аном, Стефаном и Луком, који је постао његов најозбиљнији критичар.

Постављена слика

Поштујем туђе мишљење

- Славимо славу и у Манчестеру, није нам тешко. Моја слава је Ђурђевдан. Обележавамо је породично. Као уосталом и све остале верске празнике, попут Божића и Васкрса. Такође, без обзира на различите културе, и овде могу да постим, па поштујем и тај део наше вере. Као и сваки човек који је удаљен од земље у којој је рођен, сигурно је да бих на првом месту навео да ми недостају породица, а потом и пријатељи. Сезона је дуга, немам често прилике да их виђам. Наравно, оно што је незаобилазно када је носталгија у питању јесте наша храна. Домаћа кухиња је нешто чега се често ужелим у Енглеској - каже Видић у интервјуу за часопис „Моззарт спорт".

Живот врхунског фудбалера пун је одрицања, а поготово живот једног таквог професионалца какав је Немања, који је захваљујући свом победничком карактеру успео да стигне до капитенске траке у Манчестеру.

Веома ценим Џају

Поред бројних фудбалских великана са којима је имао прилике да ради и сарађује, Видић посебно издваја човека који му је понудио први професионални уговор у животу.

- Увек сам веома поштовао Драгана Џајића. Реч је о легенди српског фудбала и Црвене звезде. Постигао је много, што као активан играч што као функционер. Због свега тога, али и познавајући га лично, могу са сигурношћу да кажем да имам велико поштовање према њему.

Ипак, Видић је свестан да му је фудбал много помогао да изгради своју личност.

- Начин живота у Енглеској утицао је и на мене. Од преласка из Ужица за Београд, потом краткотрајног одласка у Суботицу, опет Београда, Москве и сада Манчестера, имао сам прилику да бирам најбоље из начина живота у тим градовима, а тако је и сада. У Манчестеру сам засновао породицу и с лакоћом прихватио породични стил живота у Енглеској - констатује Видић

Српски фудбалер у Енглеској води породичан живот, а однедавно је један члан породице почео озбиљно да се интересује за његове игре.

- Старији син Лука већ све добро прати, гледамо мечеве. Често је баш он мој највећи критичар, па ме, када дођем кући, одмах пита зашто нисам дао гол (ха-ха-ха)... Такође, и млађи син прати моје мечеве и показује интересовање за оно чиме се бавим, али због година то чини у мањој мери. Иначе ми критике нису стране. Ако приметим да је на телевизији тема мој клуб или моја игра, волим да погледам емисију и сазнам мишљење људи који учествују у њој. Ако сам дао интервју некој телевизији, често га погледам да бих видео да ли је све океј - каже Видић.

Волим добру књигу

Немања открива и да воли да се опушта уз добру књигу.

- Волим да читам, обично по препоруци. Често то нису само романи. Последња књига коју сам прочитао је „Моћ подсвести" Џозефа Марфија. Веома ми је пријала.

Незаобилазна ствар је његов статус мегазвезде, у којем, стиче се утисак, Видић баш и не ужива.

- Лагао бих ако бих рекао да нисам осетио добробити популарности, заступљеност мог клуба у медијима ми је то омогућила. Али да будем искрен, што сам старији, треба ми све више приватности - закључује Видић.

спорт сервис

Подели на овим сајтовима

Кад смо већ код побожних фудбалера, ево и прилог са Матејом Кежманом:

http://pravoslavlje.spc.rs/broj/910/tekst/vera-me-je-odrzala/print/lat

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

А ево и један прилог од Дејана Бодироге.

http://pravoslavlje.spc.rs/broj/907-908/tekst/svoje-licno-staviti-u-sluzbu-zajednice/print/lat

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...