Милан Меденица :) Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 тебе брате, баш оће - национализам, косово, навијачи ... .mislise. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 тебе брате, баш оће - национализам, косово, навијачи ... Еее, пријатељу, овде на северу Косова, туче са ''шиптарима'' дођу као ''добар дан'' и много мање се то пропагира по медијима, него што заправо и јесте.Провокације са њихове стране се неизбежне. Ево, пре неки дан, један дечко из Косовске Митровице побио се тројицом абанаца испред кафе бара ''Инкогнито'' на северној страни. Шта траже тројица абанаца на северној страни, где су 90% Срби? Потукао се из тог разлога јер су му 1999 год. ''шиптари'' убили оца. Ухапшен је од стране КПС, јер их је скоро на мртво претук'о. Данас што омладина, тако и старији траже слободу за њега. Што се Косова тиче: па, мислим да нема ту много-шта да се прича. Рођен сам овде, најлепше тренутке сам провео на Косову.Свако ко је бар неки део живота провео овде, зна какав је то осећај. Земља са толико дугом традицијом, толико прелепих манастира који се налазе на Космету. Е сад што се навијача тиче:па не знам шта да ти кажем.Још нисам прерастао у оне ватрене, али како време буде текло доћи ће и до тога, надам се бар. Ја јесам гробар и навијам за Партизан, али заиста немам ништа против делија. Какви су-такви су, ипак су Срби. 1405_love 0110_hahaha Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 http://beta.smedia.rs/sport/vest/41611/delije-grobari-uros-misic-navijaci-Grobari-Pravda-za-Urosa-FOTO.html Hoće li da bude pravde i za one koje su huligeni sve tukli a poneke i ubili? 0110_hahaha I ono su Srbi, zar ne... Roditelji ubijene dece iz Goraždevca razočarani Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji saopštilo je danas da porodice kosmetskih žrtava, okupljene oko tog udruženja, najoštrije negoduju protiv odluke Euleksa da obustavlja istragu o masakru srpske dece u Goraždevcu, koji se dogodio jula 2003. godine. Ta odluka uznemirila je i obeshrabrila roditelje i rodbinu poginulih dečaka i tada teško ranjenih još desetak dečaka i devojčica, koji su se bezbrižno kupali u reci nadomak sela i sve koji smatraju da svaki zločinac mora odgovarati za zločin koji je počinio. "Još kada su deca u pitanju, treba stvarno biti neizmerno bezosećajan i bezobziran, pa da vas ovakva vest ostavi ravnodušnim", ističe se u saopštenju. Porodice kosmetskih žrtava strepe da nema dobre volje da se zločini nad Srbima i nealbancima uopšte počnu istraživati, a njihova nada da će se nešto promeniti posle usvajanja Izveštaja Dika Martija i Rezolucije o nelegalnoj trgovini organima na Kosmetu ovom je odlukom poljuljana i pitaju se šta i za koga radi Euleks? Udruženje podseća da je nepoznata i nerazjašnjena sudbina više od 512 kidnapovanih Srba i nealbanaca i da više od 2.500 porodica kidnapovanih i ubijenih nemaju informacije o stradanju njihovih najrođenijih i sa čijim se organima trgovalo, upitavši kakvu poruku šalje Euleks sada kada se od njega očekuje da pokrene nove istrage? Udruženje veruje da će se o tome ozbiljno zapitati oni koji međunarodne misije šalju na Kosmet sa valjda jasnim mandatom i obavezom da izvršavaju zadatke koji su im povereni. Па бих те упитао једно само: Да ли има правде за ово? Јасеновац- највећи дјечији логор Усташки логор у Јасеновцу, послије офанзиве на Козари, био је највећи дјечји логор у окупираној Европи - тврди Драго Шормаз, који је преживио пакао тог губилишта. Он подсјећа да је половином јула 1942. године Козара драстично опустошена и да је 70 500 Козарчана дотјерано на јасеновачко стратиште, међу којима је било више од 23 000 српске дјеце, од новорођенчета до 14 година старости. „Тако је усташки логор у Јасеновцу послије офанзиве на Козари био највећи дјечји логор у окупираној Европи” - тврди Шормаз, износећи податак да је по идентификованим списковима најмлађих жртава од 19 432 малишана, чији су животи угашени у овом усташком логору, Јасеновац био највеће дјечије губилиште у Другом свјетском рату. На живим свједоцима прошлости лежи тешка одговорност, лежи велики дуг према жртвама да се оне не забораве - дуг према историји, јер ни садашњост се не може разумјети без прошлости - каже „дијете Козаре” Драго Шормаз, свједочећи за СРНУ о паклу јасеновачког логора смрти, у коме су и дјеца била крива зато што су Срби, Јевреји, Роми... „Усташа ме снажно отргнуо, одвојио од топлих мајчиних груди и убацио у тор ограђен бодљикавом жицом” - започиње Шормаз своју причу. „Било нас је много. Дјеца приближно истог узраста.Спавали смо на земљи, под ведрим небом, у прашини или у блату, ако је кишило. Јели смо из зарђалих конзерви, а оно је просто пролазило кроз нас, јер сви смо имали тешке проливе. Комарци из околних мочвара, вашке, сврабац, муве...Све је то уз глад навалило на дјечија тјелешца. Крећемо се као живи костури и на сваком кораку неко умире. Навече се скупљамо у групице да се заштитимо од падавина и угријемо. Изјутра на ноге устају само она дјеца која имају снаге да ходају. Мртва и болесна леже на земљи, у блату или прашини” - свједочи Шормаз. „Свакога дана прије подне усташе доводе старије логораше, који са хрпа дјецу бацају на коњска кола, као кад се купи смеће у граду, а затим их одвозе и истресају у Саву или у заједничке гробнице.Смрти се не бојим. Плашим се једино тога да ме живог не покупе са земље” - сјећа се Козарчанин Драго Шормаз страшних дана у Јасеновцу. Под утиском сјећања на мјесто и вријеме гдје је „смрт била ближа од кошуље”, додаје да су дјецу у Јасеновцу убијали на најстрашније начине и да су она умирала више од одраслих, због болести, изгладњелости, жеђи и смрзавања. „Усташе би одвукле малу дјецу до Саве, везивали по неколико њих у вреће и бацали их у ријеку.Многа дјеца, њих око 400, поклана су у Јасеновцу средином 1942.” - свједочи Шормаз. Дјеца су довожена у 15 запрежних кола у циглану и спаљивана.Слична судбина задесила је и 300 дјеце која су погубљена у Градини у октобру 1942. године. „Свака помисао на тај пакао тешко погађа и данас, након више од пола вијека, али зарад будућности потребно је знати праву истину о прошлости, и због тога о прошлости нико не може да ћути, ко је добронамјеран” - каже Шормаз. Због таквог става он је током свих ових година непрестано записивао сјећања, истраживао архивску грађу, разгртао пепелишта у Градини и проучавао Јасеновачки логор, гдје је половина свих жртава са Козаре уморена. Откривао је затрпане гробнице тамо гдје је извршен злочин, обиљежавао стратишта, скупљао свједочанства и документа и провјеравао и попуњавао спискове жртава, дешифровао именословнике и картотеке уморене дјеце. „Преживјели свједоци оставили су потресна свједочанства о стравичним методама уништавања дјечијих живота у логору Јасеновац, а регистровани су и такви бестијални поступци какви, вјероватно, нису забиљежени у свјетској повијести” - каже Шормаз и поручује да се о томе мора непрекидно говорити, на то подсјећати да се историја не понови. „У мом родном Кнешпољу чекали смо осам година након Јасеновца да испратимо првог регрута у нашу војску, да чува мир и бдије над миром гробова недужних” - опомиње, на крају, свједок јасеновачког пакла, публициста и књижевник Драго Шормаз. Остаје питање: имају ли крвници - јасеновачке усташе - власита имена, мјеста рођења, вјеру...? Имају, додаје Шормаз, и о томе су остала свједочанства, документи и жива сјећања. 1405_love Где је овде правда? Ко је одговарао за овај масакр? 0110_hahaha А за остале злочине да не помињем....... Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 http://beta.smedia.rs/sport/vest/41611/delije-grobari-uros-misic-navijaci-Grobari-Pravda-za-Urosa-FOTO.html Hoće li da bude pravde i za one koje su huligeni sve tukli a poneke i ubili? 0110_hahaha I ono su Srbi, zar ne... Оће, ниште се не брини, Онај одозго види све...Међутим, ја такве ликове које се крију под плаштом ''патриота'' називам обичним дегенерицима. Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teleskop Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Ma mogu oni da se "mire" koliko god hoce ... Vojvodina jedna jedina Novi Sad Srbija ... 0110_hahaha "Znam da nista ne znam" - Sokrat Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 7, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Ma mogu oni da se "mire" koliko god hoce ... Vojvodina jedna jedina Novi Sad Srbija ... greengrin УААААА сланинари..... 0102_laugh поз из Бања Луке... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Ma mogu oni da se "mire" koliko god hoce ... Vojvodina jedna jedina Novi Sad Srbija ... klapklap Мађари тише тамо мало 4chsmu1 dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 Ma mogu oni da se "mire" koliko god hoce ... Vojvodina jedna jedina Novi Sad Srbija ... 0102_laugh Мађари тише тамо мало smej.gif smej.gif smej.gif Е, ту морам да те исправим. Прави слоган гласи: ''ПАРТИЗАН-СРБИЈА-КОСОВО МЕТОХИЈА''!!! 0102_laugh 0102_laugh confused 0102_laugh 0102_laugh Све у животу можеш да искулираш, али и да допустиш да те цига ућуткује, па то је стварно за смејање. eheeeej eheeeej smej.gif Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 Moram i ja tebe da ispravim, jer kada smo mi, kako nas ti nazivas ''Cige'' zapevali AZVEZDA, SRBIJA, KOSOVO METOHIJA vi ste se bratimili sa komunjarama iz Sofije i iz Moskve (CSKA Sofija i CSKA Moskva). Kada ste se vi bratimili sa celom Evropom mi smo za Kosmet organizovali humanitarne akcije i slali slepere hrane u enklave. Koncert bolje da ti ne pominjem... Sa Kosmeta si vidim!? Zvecan??? Pozdravi moje Zvecance Manija i kompaniju... njima reci da su ''Cige''...ako smes naravno... Vidis te cige su nahranile dobar deo stanovnistva na Kosmetu, a znam i za jedan slucaj da su tu neki tvoji grobarcici napali kombi koji je prenosio dzakove sa brasnom i pasuljem. Napali su ga jer je imao obelezje DELIJE SEVER! Sta su grobari uradili za Srbe sa Kosmeta, A STA MI CIGE??? Ej lepo ti bilo u Mokroj gori kada smo bili, lepo ti bilo kada je narod na KOSMETU jeo granu koje su CIGE poslale... Sada te kao CIGA ucutkuje! Pusku u ruke sine, ne tastaturu... Nisi kazes vatreni navijac, nadas se da ces postati??? Sinko, internet navijac je nesto drugo, a pravi navijac nesto sasvim deseto. To sto je za vas rec 'Ciganin' uvreda samo govori o tome ko ste i sta ste. Ciganin je covek takodje, Rom hocu reci... Razmisli pre nego sto pocnes da huliganises tu tastaturu. Pozdrav svima! И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 9, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2011 Moram i ja tebe da ispravim, jer kada smi mi, kako nas ti nazivas ''Cige'' zapevali AZVEZDA, SRBIJA, KOSOVO METOHIJA vi ste se bratimili sa komunjarama iz Sofije i iz Moskve (CSKA Sofija i CSKA Moskva). Kada ste se vi bratimili sa celom Evropom mi smo za Kosmet organizovali humanitarne akcije i slali slepere hrane u enklave. Koncert bolje da ti ne pominjem... Sa Kosmeta si vidim!? Zvecan??? Pozdravi moje Zvecance Manija i kompaniju... njima reci da su ''Cige''... Vidis te cige su nahranile dobar deo stanovnistva na Kosmetu, a znam i za jedan slucaj da su tu neki tvoji grobarcici napali kombi koji je prenosio dzakove sa brasnom i pasuljem. Napali su ga jer je imao obelezje DELIJE SEVER! Nisi kazes vatreni navijac, nadas se da ces postati??? Sinko, internet navijac je nesto drugo, a pravi navijac nesto sasvim deseto. To sto je za vas rec 'Ciganin' uvreda samo govori o tome ko ste i sta ste. Ciganin je covek takodje, Rom hocu reci... Razmisli pre nego sto pocnes da huliganises tu tastaturu. Pozdrav svima! "ој Цигани велики Срби ваш оснивач Чича Дражу уби" ИСТИНА "ајмо црно бјели умро је Туђман Фрања ћутаћемо један минут предсједнику Партизна" ИСТИНА дакле 1:1 сте по "српству" :( лакше бато млад нам је Звечанац а ти на готовс одмах... ко је кога хранио СВАКА ЧАСТ.. ал нећемо сами себе бусати у прса преко главе ми је таквих Срба, ратовали једни, ратовали су и други а и ових мојих је било није да није мада свима мора бити јасно да су ДЕЛИЈЕ и ГРОБАРИ две највеће СРПСКЕ навијачке групе и то је крај сваке приче!! то што србин туче или пак боде србина ножем е ту се не ради о навијачима већ како каже и један и други Водећи табор " о убицама" и таквих се требамо ријешавати.. затвор мила мајка... за мене једина разлика између мог Борца твоје Звезде и његовог Партизана јесу само боје... и једино лоше што би обојица од мене добили кад дођете навијати у БЛ јесте звиждук и уаааааа *едери..... 0102_laugh .please. 4chsmu1 воли вас брат СРБИН, (сада због магараца који туку дјецу због другог шала ово врата) пасивни навијач малог Борца БЛ prst ka dole 0409_feel 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 Moram i ja tebe da ispravim, jer kada smi mi, kako nas ti nazivas ''Cige'' zapevali AZVEZDA, SRBIJA, KOSOVO METOHIJA vi ste se bratimili sa komunjarama iz Sofije i iz Moskve (CSKA Sofija i CSKA Moskva). Kada ste se vi bratimili sa celom Evropom mi smo za Kosmet organizovali humanitarne akcije i slali slepere hrane u enklave. Koncert bolje da ti ne pominjem... Sa Kosmeta si vidim!? Zvecan??? Pozdravi moje Zvecance Manija i kompaniju... njima reci da su ''Cige''... Vidis te cige su nahranile dobar deo stanovnistva na Kosmetu, a znam i za jedan slucaj da su tu neki tvoji grobarcici napali kombi koji je prenosio dzakove sa brasnom i pasuljem. Napali su ga jer je imao obelezje DELIJE SEVER! Nisi kazes vatreni navijac, nadas se da ces postati??? Sinko, internet navijac je nesto drugo, a pravi navijac nesto sasvim deseto. To sto je za vas rec 'Ciganin' uvreda samo govori o tome ko ste i sta ste. Ciganin je covek takodje, Rom hocu reci... Razmisli pre nego sto pocnes da huliganises tu tastaturu. Pozdrav svima! Поздрав и теби. Са њима сам веруј ми у одличним однсима...понекад часте и по неко пиће. Група која је из Звечана назива се ''Звечан-Косово'' и има их око 20-30 момака одприлике, од којих су бар једна трећина били накада Гробари. Чуо сам да су и једна од јачих група на северу. Има и под-група. Називају се ''Звечан Форс'', ''луди момци'' како их многи називају.... Моје годиште, север их познаје одлично. Са њима сам као брат. Ти исти звечанци зову ме на утакмицу да одем са њима, јер кажем ти као брат сам са њима. Код звечанаца влада онај слоган ''Сви за једног-један за све'', не сме звечанце нико да дира, било гробара, а делију још мање Ако те лажем не угледао више светлост дана. Да ли се сећаш можда када су делије из Краљева напале децу са Косова,само зато што навијају за противнички клуб ? Та група коју су твоје делије напале назива се "Јанг бојс-Гробари Космет" група из Косовске Митровице и наш'о се по неки звечанац у овом случају био је у том комбију и мој најбољи друг. Нисам ватрени навијач? Не, зато што сматрам да ватрени навијач треба скоро на сваку утакмицу да одлази, да бодри свој клуб, али сваку утакмицу његову пратим. У мом случају не могу да одлазим на утакмице, јер немам дозволу од родитеља. Страх их је да се не потуку на трибини. То се код вас на северу и чешће дешава у последње време. Чујем, сад кад сте играли против Смедерева, на северу је дошло до неке повеће туче, лично ти звечанци су ми причали. Бартендаз зна да је ово једна обична шала. Зато што сам лично ја тражио дозволу од њега да ли смем таквим надимком да га назовем. И добио сам дозволу, а то ће и он надам се да потврди, иначе не бих га ''вређао'' да се сам он успротивио. Немој све озбиљно да схватиш, заиста само сам се шалио са тим називом... prst ka dole 0203_cool П.С. 0409_feel За помоћ КИМ. Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 Заборавих да додам још нешто: Немој да мислиш да имам нешто против делија, (не само против делија него уопште, против фирмаша, инвалида, у.ф. и осталих навијачких група) чак напротив, волим их, јер су ти навијачи мој народ, ма за кога навијали. Свако добро од Господа! Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 kriminalac prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 "ој Цигани велики Срби ваш оснивач Чича Дражу уби" ИСТИНА "ајмо црно бјели умро је Туђман Фрања ћутаћемо један минут предсједнику Партизна" ИСТИНА дакле 1:1 сте по "српству" 4chsmu1 prstgore лакше бато млад нам је Звечанац а ти на готовс одмах... ко је кога хранио СВАКА ЧАСТ.. ал нећемо сами себе бусати у прса преко главе ми је таквих Срба, ратовали једни, ратовали су и други а и ових мојих је било није да није 4chsmu1 мада свима мора бити јасно да су ДЕЛИЈЕ и ГРОБАРИ две највеће СРПСКЕ навијачке групе и то је крај сваке приче!! то што србин туче или пак боде србина ножем е ту се не ради о навијачима већ како каже и један и други Водећи табор " о убицама" и таквих се требамо ријешавати.. затвор мила мајка... за мене једина разлика између мог Борца твоје Звезде и његовог Партизана јесу само боје... и једино лоше што би обојица од мене добили кад дођете навијати у БЛ јесте звиждук и уаааааа *едери..... 4chsmu1 4chsmu1 4chsmu1 воли вас брат СРБИН, (сада због магараца који туку дјецу због другог шала ово врата) пасивни навијач малог Борца БЛ prstgore Тако је, матори.... :group111: :cheesy2: Ево ти један велики kriminalac. Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 kriminalac И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука