Jump to content

U kojoj državi živi najveći broj katolika?

Оцени ову тему

U kojoj državi živi najveći broj katolika?  

10 члановâ је гласало

1. 1. U kojoj državi živi najveći broj katolika?

• Argentini
      0
    • Brazilu
      4
    • Filipinima
      1
    • Francuskoj
      0
    • Italiji
      1
    • Kolumbiji
      0
    • Kongu
      0
    • Meksiku
      1
    • Poljskoj
      0
    • Španiji
      0
    • USA
      0
    • ni u jednoj od nabrojenih
      3

Препоручена порука

Brazil- 185 miliona stanovnika-  63% katolici

Filipini-87 miliona --85% katolici

Meksiko-105 miliona---93% katolici

Argentina 40 milona---90 % katolici

Kina--milijaru trista miliona---o,1% hrišćani

nastaviću za ostale...a vi sad računajte

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Francuska 60 miliona---76% katolici

Španija 40 miliona ---97% katolici

Poljska 39 miliona--- 95% katolici

Kolumbija  43 miliona --- 95 % katolici

Italija 58 miliona---83% katolici

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Točan odgovor glasi: Brazil

A to je i najčešći odgovor - niste loši  :drugarstvo:

Tri države s najvećim brojem katolika po redu su:

1. Brazil

2. Meksiko

3. Filipini

Dakle, i neki koji su pogrešno odgovorili su bili blizu pravog odgovora.  0102_laugh

Inače, nabrojenih 11 država su onih 11 u kojima živi najviše katolika, samo što ih ja nisam u pitanju poredao po redu nego po abecedi.  0102_laugh

Neki su spominjali Kinu. Teško je reći koliko ima katolika u Kini jer su izloženi jakom progoni komunističkog režima.  0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Neki su spominjali Kinu. Teško je reći koliko ima katolika u Kini jer su izloženi jakom progoni komunističkog režima.  ne_shvata

Negde sam na internetu nailazio na neka textove, vise ni sam neznam gde, koji situaciju u Kini sa katolickim biskupima opisuju kao problematicnu. Naime komunisticka partija je "instalirala" svoje biskupe, kako bi obesnazila uticaj Vatikana na katolike u Kini. Da li je to istina i ako moze nesto vise o ovom problemu?
Подели на овим сајтовима

Neki su spominjali Kinu. Teško je reći koliko ima katolika u Kini jer su izloženi jakom progoni komunističkog režima.  ne_shvata

Negde sam na internetu nailazio na neka textove, vise ni sam neznam gde, koji situaciju u Kini sa katolickim biskupima opisuju kao problematicnu. Naime komunisticka partija je "instalirala" svoje biskupe, kako bi obesnazila uticaj Vatikana na katolike u Kini. Da li je to istina i ako moze nesto vise o ovom problemu?

I mene to vrlo mnogo zanima jer informacije i znanja koja imam o tome su takva fragmentarna i kaotična kao uostalom i cijeli taj zamršeni i komplicirani problem. Mislim da će najbolje biti pričekati da nam o tome nešto napiše sam gospodin Zelić koji je između ostalog i diplomiranim povjesničarom. Vjerujem da će njegovo izlaganje biti sistematično i sa zanimljivom kronologijom razvoja tog spora između NR Kine i Vatikana.

crvenilo

Подели на овим сајтовима

E, dragi moji Zayron i Chianti, za to treba puno vremena, kojega ja sad nikako nemam.  :policeman:

I to nije priča nego istina, ne samo zanimljiva nego i poučna i poticajna.

Ne mislim samo na Kinu, nego i na cijeli Daleki Istok...

I tamo je ostvarila i još se ostvaruje ona stara izreka: "Krv mučenika sjeme je kršćanstva!"

Подели на овим сајтовима

I tamo je ostvarila i još se ostvaruje ona stara izreka: "Krv mučenika sjeme je kršćanstva!"

No, i tako ste napisali to što je na tom ustvari to najbitnije, hvala na dobroj volji, ja pokušam napisati nešto o tome na posebnom postu a vi nam se tamo potom možete pridružiti, nešto iskorigirati ili upotpuniti, tako timskim radom nešto i napravimo, hehehe!

facenew22222222

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...