Jump to content

Iskupljenje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Još jedna tema koju sam postavio pre "hakovanja" a za koju bih voleo pojašnjenje od vas. Naime, zanima me zasto se kaže da je raspeće i vaskrsenje Isusa Hrista žrtva potpunog izmirenja ljudskog roda sa Bogom odnosno zašto se kaže da je Sin Božiji svojom krsnom smrću uzeo na sebe greh sveta?

Hvala!

Подели на овим сајтовима

Još jedna tema koju sam postavio pre "hakovanja" a za koju bih voleo pojašnjenje od vas. Naime, zanima me zasto se kaže da je raspeće i vaskrsenje Isusa Hrista žrtva potpunog izmirenja ljudskog roda sa Bogom odnosno zašto se kaže da je Sin Božiji svojom krsnom smrću uzeo na sebe greh sveta?

Hvala!

Бог нас је искупио од греха као етичког феномена, од смрти као биолошког феномена, и од демона као насртљивог феномена који провоцира слободу на зло. Но, та битка настаје да траје јер је свако слободан. Бог није дао сву Своју благодат човеку да је проћерда ни у шта, но га је оставио његовој слободи: "Види ти како мислиш да је боље ако Ја не ваљам!" Слобода је та која овој негативној тријадологији представља Позитивну Тријадологију. Од човека зависи који ће феномен најдубље да се изрази: да ли ће се препустити што нижој етици до једне свиње у блату; да ли ће одбити васкрсење као Божију понуду вечног живота са неверицом; да ли ће рећи демону "иди!" или "остани!"на духован или руговит начин.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...