Милан Меденица :) Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Желим да се захвалим свим агентима хаоса што служе као ватра на брду – деструктивном снагом постижу освећење новог живота, клицу васкрсења. Јер заиста, чине службу Богу, али не својом деструктивном снагом, већ покајањем, реакцијом на огледало својег срца. Напротив, парадоксално, морају стати иза својег дела у предњачењу баланса. На срећу, Бог стоји у средини оба екстрема, али не у неутралности, или нипошто злоби, већ као Узрок свему не може бити ни последица, ни Акција којој се неумерено молимо (да буде воља Твоја) али ни посматрач већ Кретање, основ Живота. Бог једноставно није статичан, а добро није увек конструктивно на онај начин како људски ум замишља утопију ... која би човека поробила у потпуности, уместо да га упути јединим могућим Путем – Љубављу, кроз Милост – Истином која ослобађа. Управо је зато сваки Савле достојан дивљења сваког Павла, јер су оба вулкани енергије - један течан и хаотичан, кривудав због лењости да чини службу; а један експлозиван, усмерен, прав, на Путу ... недвосмислен, прецизан и трпељив на сопствено незнање шта ће бити, са пуним надањем да је Добро иза, уверен у Божје Дело које је послат да учини. Агенти хаоса, не схватате да сте достојни великих метанија сваке душе, прања ногу сузама радости и косе која их суши – и то само због укуцавања клинова. Ово је мој дар захвалности, у нади да ћете једног дана кад одрастете (не као ја који сам недостојан ваших будућих ремења), само климнути са одобравањем на ово, са радошћу оваквом догађају – новом почетку, савршеној садашњости. Хвала што сте отворили ново поглавље, свесно или несвесно, у (за мене ново) Откривење. Молитва речи црног протестанта Малколма Икса, беле феминисткиње Глорије Стајнам и поја индијке Арти Мире је снажнија него што сам ја способан даром живота православног из мене извући: BKAB - Ethan Stoller (bed, kitchen, attic, basement) Concerning non-violence - it is criminal to teach a man not to defend himself when he is the constant victim of brutal attacks. Mujhe kya pata What do I know? Kahan main chali Where am I going? Sex and race - because they are easy, visible differences - have been the primary ways of organizing human beings into superior and inferior groups and into the cheap labor on which this system still depends. We are talking about a society in which there will be no roles other than those chosen or those earned. We are really talking about humanism. Pardesi pardesi jaana nahin humein chhod ke Foreigner, foreigner, don't go and leave me Mujhe abhi to lage Now I feel... Abhi dil mera Now my heart is... Oh, churaake dil mera I've stolen your heart Mujhe chhod ke leave me Abhi to lage Now I feel Kisi mod par Any turn... Mujhe kya pata What do I know? Oh, churaake dil mera oh I've stolen your heart Chali main chali I am going One of my reasons for going out on a limb as I have is to try and make white people be shocked, awake to some of their senses. Because if they don't awake they're gonna find out that this little Negro that they thought was passive has become a roaring, uncontrollable lion right in, right at their doorst--not at their doorstep--inside their house, in their bed, in their kitchen, in their attic, in their basement. And if you know that in time you can do something about it. Bahaana koi An excuse Mujhe chhod ke leave me Mujhe abhi to lage Now I feel Abhi dil mera Now my heart Oh, churaake dil mera oh I've stolen your heart Mujhe chhod ke leave me Abhi to lage Now I feel Kisi mod par Any turn... Mujhe kya pata What do I know? Oh, churaake dil mera I have stolen your heart Chali main chali I am going This is no simple reform. It is really a revolution. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 и нико ништа о фениксима, покајницима, ђаволима и греху? ееееееееее колико мало смисла за растегљивост ... а кад треба фарма да се гледа, нико је не гледа ал сви знају карактере, и ко кога чиме и због чега greengrin greengrin greengrin плебс је за забаву рођен, а за шта је хришћанин? то је мала шала на аристократију вере, а не понижење јер је плебс у Риму био средњак - нит роб нит патриције, отац, свети. ал ај нешто лакше ... човек објаснио: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука