Jump to content

Otac Joil

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

Цитат

Ма јесте... све сте у праву... а ја сам овдје очито залутао. Није ми овдје мјесто. Свако добро од Господа.

Ако сам ја нешто погрешно написао,онда опрости.

А ако јесам,онда ми реци шта?

Свако добро!

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Цитат

Машо ако си била под Острогом, код св.Василија,слава му и милост,морала си да видиш и

свештеника Јојила, а онда и да га разумеш.

Била сам тамо више пута у различитим временима, када је долазило све више и више људи,

реке људи,а он је тамо био даноноћно.

Службе,молитве,исповеди,свакоме је излазио у сусрет,да ли неко овде може успут и да му се

захвали на томе.Видим не.

А они клипови,они нису суштина његовог бића, већ само концептуалне капи, веруј ми да се не

ради ни о каквом  идолопоклонству ,већ напротив,

отац Јојило не оставља никога равнодушним, ако треба грми, виче,плаши,отрежњава, али веруј

ми доживела сам недоживљено са групицом људи око мене док је молио Св.Василија,слава му и

милост,да услиши наше молитве.

Милост која се изливала над нама је била чиста и јасна,могла се сваким дахом упити.

Тако је било.

Отац Јојило је диван свештеник и човек,који разуме и помаже,воли човека и све што је људско.

Ни сањала нисам да ћу једнога дана писати о њему, а што неко овде већ рече, не дам да се блати

човек, а посебно што га многи људи који ће ово прочитати и не знају, помислиће да је шашав.

Хвала ти сестро на овим лепим речима.

0442_feel за оца Јоила.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Цитат

Узгред,мене ето саблажњава  0104_cheesy (шалим се) када неко пише поред имена Св. Василија ; "Слава му и милост" , па не могу да се суздржим,морам да напишем.

Просто,не разумем ту потребу неких верника,да чим спомену име великог светитеља Божијег Василија Острошког и Тврдошког,одма "страховито",додају и "слава му и милост".

То ме страшно подсећа на муслимане,који кад год напишу име Аллаха,или неког од порока,одма додају и оно њихово "w.sda.s" (како се  већ пише немам појма),што и значи нешто као "слава му и милост".

Ја изразито сумњам да су Православци преузели то од њих и сад не пропуштају да спомену или напишу име Св. Оца,без тог додатка. Што мене на неки начин подсећа на "идолопоконство",јер постоје многи други светитељи,па и сама Богородица,уз које не иду никакви "додаци" уз њихово свето име.

Баба и деда су ми се венчали под Острогом код светог Василија,слава му и милост,

славили су га и поштовали равно крсној слави,св.Арханђелу.

Баба, која је у старости била слабо покретна, устајала би до самртне постеље,при

помену његовог имена.

Сама сам осетила његову милост, а осетим при сваком помену његовог имена велико

страхопоштовање.

Православни, исконско верујући српски народ, тако помиње и поштује Светога,ако ви то

не знате онда се не љутим,ако знате, е наљутићу се.

А хтедох рећи, не само православни, већ и неправославни народи.

Наравно да разумети не можете оно што треба срцем да осетите, треба да стекнете благодат

за тако нешто, што обичан народ савршено осећа.

За ту благодат треба пуно патње и труда,новокомпонована музика се ту не рачуна.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Наравно да разумети не можете оно што треба срцем да осетите, треба да стекнете благодат

Ајој ,шта да радимо ми необичан народ,а уз то без срца и благодати...

Разгали у нама благодатни огањ ,тета Мирођијо...  0110_hahaha

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Ајој ,шта да радимо ми необичан народ,а уз то без срца и благодати...

Разгали у нама благодатни огањ ,тета Мирођијо...  0110_hahaha

Код тебе је просто немогуће разгалити тај огањ братац. На твоју MAXималну жалост.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Упозорење: у овој теми није писано већ више од 120 дана.

zaključavanje ove teme smatram za svoj najpametniji potez na forumu...  4chsmu1 :drugarstvo:

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...