Јаков. Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Umesto da se ohristovimo kada su neke ovako lepe manifestacije, mi prosto podivljamo i pokazujemo da onog duha pagana koji su imali naši dedeci prije 8. stoleća, imamo i mi, njihovi ponosni našljednici. Pa nije zalud bivša himna bila... Živi živi duh slavenski živjeće vjekovma... zalud prijeti ponor pakla zalud vatra thundera... Otišao moj tatko na manifestaciju koja se dešavala kod kahvane Venecija u Zemunu. Skupilo se oko 60 delija koji su plivali za Krst. Da se podiče i budu šampioni bar taj dan. Jer za mene je svaki koji je plivao za Krst, šampion, ne samo pobijednik. Pitam jas tatka: "Kuj si ga je pobedil? Jal policajče, jal neko soldatče?" Tatko: "Ma kuj? Od kude pa gu znaem. Nesam mogao da se primaknam da gu vidim. Mesto đetinje i ženskinje da se primicuju i da gleduju plivači, ono se dedetine pobile da dobiju kuhvano vino i raćiju." Jas: "E bre tatko..teb si krivo što gu ti nesi dobil?" Šta e dalje bilo, ne znaem, samo kad sam otvorio oči video sam Esmu kako mi stavlja obloge na glavče. Tatko je opet otišao do Keja. Valjda na revanš sa dedarama. Ne smo mi mačiji kašalj. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука