Jump to content

Бичевање за добро памћење

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хмм...зашто ли ми је Србија пала на памет? 0212_rolleyes

среда, 05. јан 2011, 07:16 -> 13:15

Бичевање за добро памћење

Абрахам Караско, нови градоначелник Чилке у Перуу, избичеван је после полагања заклетве. То би требало да га подсећа на дата обећања.

У знак захвалности на указаном поверењу и у жељи да покаже да ће бити предан послу, нови градоначелник Чилке, градића у централном Перуу, положио је заклетву уз три ударца бичем.

Постављена слика

Необични начин полагања заклетве, изведен по традицији Инка, треба да подсећа новог градоначелника да током мандата одржи обећања.

Абрахам Караско положио је заклетву, а затим клекнуо огрнут лентом градоначелника и погнуте главе примио три ударца бичем којим га је ишибао један локални званичник.

„Не буди лопов", узвикнуо је званичник после првог ударца, „не буди лажов", поручио му је након другог, а после трећег „не буди лењ".

Након овога, градоначелник је пољубио руку свом „џелату".

„За општину Чилка, коју обожавам, коју носим у срцу и за овај народ који ми је указао поверење, заклињем се да ћу радити на развоју града", рекао је Караско.

Бич му је дат на чување како би га подсећао на обећања „записана на телу".

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

ОМБ, то ваљда није истина? Овдје у Чешкој с тим бичевањем не би били готови ни за сат времена док тог несрећника не би упознали са свим грешним аспектима његове будуће позиције и на то га пригодно подсјетили. И то само на те најважније! Не давај лажна јавна обећања које знаш да нећеш никад испунити, не "тунелуј" државна предузеђа фингованим ликвидацијама, не штелуј фирме својјих рођака и пријатеље у општинским јавним конкурсима итд. итд. Овдје један градоначелник иштампао "збирку песама", некакве своје радоби "лирике" у тиражу од 2000 комада и продао је као "песник"сам својој општини. Значи с друге стране купио је као "градоначелник" сам од себе и инкасирао 6.000. евра и још нешто сиће. Открио то нови градоначелник који је случајно отворио некакав ормар а те књиге га "завалише" и затрпаше како се на њега тако сручише. И небуд лијен, он преврћи, тражи по тефтерима општинским док није нашао шта је било, одакле те књиге тамо и ко их је купио. Наводно их купио да се има шта дијелит људима на општинским свадбама и сличним акцијама као поклон. Сад не знају куд ће с тим књижурунама, нико их неће ни за џаба, а бивши градоначелник је на службеном путу у Пољској и "небере телефонате" (не узима телефон, не јавља се, не одговара на позиве).

0442_feel

Песник: хиљаду евра, две хиљаде евра, три хиљаде евра...

Подели на овим сајтовима

Добра фора!!!  0110_hahaha

Мада чисто сумљам да би то код нас уродило плодом!!!  spavanje1

Свашта ћемо ми отрпети и прогутати за паричке или фотељицу или чашицу славе, већ шта је коме у срцу...

Истренирани за разноразна трпљења!!!  0110_hahaha

Удри брате, брзо ћу заборавити... давај, давај.... eheeeej

Још би се добровољно јављали: ''Мене удри 10 пута!!! Да ми се омили фотеља!!!''  amin-nas

apel.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...