Jump to content

Навијачи, филм "Шишање"..

Оцени ову тему

Пивопија

Препоручена порука

Анти-србски филм Шишање

Дуго најављивано Шишање коначно се појавило у биоскопима. И док га многи неуспешно траже по интернету као да ће видети Бог зна шта, полако се појављује у биоскопима по другим градовима. Тако, када је стигао до мог градића, реших да одгледам то чудо филмске индустрије. Чуо сам разне приче о филму, а већ сам и претпостављао да је филм изразито анти-србски, и да ће навијаче престављати у лошем светлу. Ипак, надао сам се да ће проћи попут Рана, филма у коме је требало да се покаже како не треба бити криминалац. Добили смо то да се већ десетак година клинци пале на Пинкија и Швабу, потписују се тако и по фејсу просипају цитате из овог филма.

Елем, какав је заправо филм Шишање? Када о нечему желите да правите филм, пишете књигу, или нешто слично, морате да будете добро обавештени о томе! Колико је аутор необавештен о начину живота скинса показје тиме што је песма (текст прилично коректан) отпевана у реп стилу! Па и деца знају да су скинси искључиво панкери! 

Но, вратимо се самој радњи филма. Укратко, радња је мање-више позната. Новица је добар математичар, који има веике шансе да успе у животу. Ипак, Реља, покварени скинс и навијач, ''регрутује'' га, и одводи погрешним путем. Тако Новица од човека који је могао да успе у животу постаје жртва, трагични лик који је на крају у безизлазној ситуацији. Сад просечан гледалац не треба да га мрзи, већ да га жали, то је порука филма! А онај покварењак и битанга Реља је напустио ту причу и отишао ''преко баре''.

Укратко! А шта ћемо видети ако кренемо дубље да анализирамо филм. Прво што је приметно је лик Новице, који брзо са ''исправног'' пута постаје скинс. Да је наставио да се бави математиком, далеко би догурао! Јесте, како да не! Можда у некој другој земљи. Овде би, пошто је из сиромашне породице, са факултетом молио за посао у трафици! Боље и то него да гладује! Ето, тако би завршио да је кренуо ''правим'' путем! Овако, кренуо је да буде скинхед и навијач, и тако се отвара прича. Како су заправо ти људи представљени у филму? Група навијача заправо није ту због фудбала, каже филм. То нам потврђује Реља када уводи Новицу у навијачку групу. Како их није срамота да тако представљају људе који трпе и одричу се због свог клуба!? С друге стране, лепо је представљен власник клуба, криминалац, пљачка клуб. Навијачи се боре против њега, јер су реално, навијачи увек против таквих! Па чекајте, ко је ту исправан? Навијачи, који се одричу због свог клуба, који га воле, живе за њега, или онај који од тог клуба прави посао, добро зарађује и пере новац!?

Али, ти навијачи су заправо више политичка организација! Њих, заправо, не заним фудбал! Па зашто су онда ту. Е, то се види кад Новица дубље уђе у навијачку причу. Организација скинхедса представљена је буквално као – секта! Налазе се у некој пећини, подземној соби. Ту су заставе са кукастим крстовима, слике Хитлера, огромне количине алкохола. Онда представља чланове, представљене као потпуно поремећене ликове, дивљаке. А онда почиње дивљање. Сви су пијани, скачу, пљују пиву, деру се, повраћају, падају... Ту су и сцене разузданог секса, тетовирање, с тим што је девојка која тетовира потпуна лудача... Дакле, све што чини једну секту! Какав је заправо начин живота тих људи нећу да вам објашњавам. Свако од вас познаје неког скинса, или навијача, и зна какав је. Ово је, није тешко схватити, далеко од сваке истине...

Ти навијачи праве инциденте на свакој утакмици! Ипак, имају познанства у полицији, све се зна, и полиција их мање-више држи под контролом! Они тако дивљају, иживљавају се...

А онда преолрет у Новичином животу. Он постаје, ни мање ни више, него вођа групе. Идеје, које су му усађене у главу, он сад хоће да спроведе у дело. А онда нам аутор показује да, замислите, тим људима уопште није стало до идеја. Реља каже како све то ради због стила... На крају Реља се одриче својих идеала, све пријављује полицији и као захвалност, полицајац му сређује одлазак у Америку.

А шта је са осталима? И они су се одрекли идеје. Замислите, да би се предали био је довољан један комби полиције. На Новичин узвик ''Нема повлачења, нема предаје – Србија Србима!'', један од њих добације ''Јебеш Србију'' и почињу да беже! Ето, то су заправо била та деца. И за шта се они запрво боре? Ни за шта! Једино је Новица ту испао нека жртва, јер је он био у заблуди – ето то је порука филма!

Е па, као и већина ствари, ни то није тачно! Можете да се надате, али ми се нећемо предати! Ми се боримо за Србију, наши идеали нису празни и борићемо се за њих! Нису навијачи друкаре као што су представљени, не раде све због стила и из зезања, већ то раде због идеала!!! Тешко вам је то да схватите, јер су ваши идеали новац! Ми се нећемо предати, а ви наставите да оваквом пропагандом лажете народ! Није први пут! Можда сада имате предност, можда је све на вашој страни, можда мислите да можете све и да се још дуго ништа неће мењати, али једно је сигурно – ми се нећемо предати! Та деца којој сте узели све нису у заблуди, нико их не обмањује. Они не раде за новац, они раде за своју земљу и своје породице, јер сте им их ви одузели!

Нема повлачења, нема предаје!

http://ovo-je-srbija.blogspot.com

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

• Одговори 46
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

A sta nam porucuje autor ovog tekstica. S obzirom da je on siromasan i da ne bi uspeo kao matematicar da i treba da postane skins?

Opustite se ljudi, to je film. Sta trazite neprijatelje i zavere na svakom cosku niste valjda komunisti.

Овај филм ће лоше да се протумачи и видећеш све више ћелавих и затуцаних!

Подели на овим сајтовима

Морам пивопијо да ти кажем да ниси баш у праву за све.Ко те то лаже да су неки навијачи ту због клуба?Како су скинхедси баш изабрали Рад да навијају за њега?Ајде разумем Партизан,Звезда,навија ти отац па настављаш традицију,ајде разумем Раднички Ниш,Раднички Крагујевац,из твог града су клубови?Али зна се ко су навијачи,а ко нису.Они што траже тучу и борбу са другима то нису навијачи.Јер навијач навија и бодри клуб,а не млати се и не јури око стадионима са другима.Јер то су све Срби и он са својим ставом је спреман да избоде неког Србина због неког клуба?Немој да мешаш једне и друге!

А колико навијаче занима фудбал говори и група Алкатраз кад су рекли-па квалитет фудбала у нашој земљи није висок,али ми нисмо ту због фудбала и нас фудбал не занима!И ти си мало исто повучен за уво!

Подели на овим сајтовима

A sta nam porucuje autor ovog tekstica. S obzirom da je on siromasan i da ne bi uspeo kao matematicar da i treba da postane skins?

Opustite se ljudi, to je film. Sta trazite neprijatelje i zavere na svakom cosku niste valjda komunisti.

Ти имаш 3 године??

Ја једноставно не могу да верујем да би човек пунољетан такво нешта изјавио!!!

Човече, па филмови су ти главно политичко оруђе у форимрању јавног мјења...

Ено ти холивудска продукција инсајдера У 92...

п.с

Аутору блога свака част!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Leo zasto si se registrovao sa drugim nickom?

Ti si kao muslimani u Iranu. Sta bi radio autorima u svom zamisljanju pravoslavne talibanije? zatvaro ih u manastire na pet godina ? Javno ih biceovao?

Anyway tekst je napisan od strane nekoga ko nema bas obicaj mngo da pise. Stilski je jako los.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Leo zasto si se registrovao sa drugim nickom?

Ti si kao muslimani u Iranu. Sta bi radio autorima u svom zamisljanju pravoslavne talibanije? zatvaro ih u manastire na pet godina ? Javno ih biceovao?

Anyway tekst je napisan od strane nekoga ko nema bas obicaj mngo da pise. Stilski je jako los.

Ствармо нема смисла шта куцкаш..дозови се у памет..и немој да лепиш епитете људима које ниси ни упознао..а не скупио информација да би могао да дајеш суд...

Ове оптужбе на мој рачун ћеш Господу полагати...

Да није пост и да нисам тзв Хришћанин..мало би ти грубље одговорио...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Морам пивопијо да ти кажем да ниси баш у праву за све.Ко те то лаже да су неки навијачи ту због клуба?Како су скинхедси баш изабрали Рад да навијају за њега?Ајде разумем Партизан,Звезда,навија ти отац па настављаш традицију,ајде разумем Раднички Ниш,Раднички Крагујевац,из твог града су клубови?Али зна се ко су навијачи,а ко нису.Они што траже тучу и борбу са другима то нису навијачи.Јер навијач навија и бодри клуб,а не млати се и не јури око стадионима са другима.Јер то су све Срби и он са својим ставом је спреман да избоде неког Србина због неког клуба?Немој да мешаш једне и друге!

А колико навијаче занима фудбал говори и група Алкатраз кад су рекли-па квалитет фудбала у нашој земљи није висок,али ми нисмо ту због фудбала и нас фудбал не занима!И ти си мало исто повучен за уво!

Братац, немој да ми причаш о ''правим навијачима'' и ''неким хулиганима''!

Зашто су изабрали клуб? Боже, какво глупо питање!

Они што траже тучу, то су навијачи! Али постоји кодекс! Не можеш да убијеш другог Србина јер навија за други клуб. Све групе су дигле глас против убиства и све се боре против тога. Колико је само било акција Стоп ножевима, и сл. али то није пропраћено. И 99% навијача НИКАД не би убило другог, али довољан је један да упропасти нешто око чега се труде хиљаде!

п.с

Аутору блога свака част!

:drugarstvo:

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

Подели на овим сајтовима

Brate u kom ti svetu zivis.

1% navijaca je zaposleno kao navijaci.Njima je :group111: ne samo nacin da isprate svoje frustracije i komplekse vec i nacin zarade, rad za drzavne sluzbe, usput dilovanje droge i sl.

Ostalo su samo ovce.

По чему то тврдиш!

Верујем да их познајеш, да си видео њихове уговоре са службом, купио дрогу од њих?

Како онда ти можеш то да тврдиш!!!???

Колико навијача познајеш?

Подели на овим сајтовима

Poznajem ih jako mnogo. Recimo ovde na diskusijama sam jos za vreme utakmice u Djenovi prepoznao onog kretena i napisao ko je .

Tvrdnjom da navijaci ne diluju drogu ismevas samog sebe jer je to opste poznata cinjenica ( ti diluj malo, mi cemo te pustiti i odradices nesto za nas). gotovo sve vodje kako delija, tako i grobara su radili jos za Udbu; pa Milosevica a i sada rade za sluzbu. ostatak su ovce koje ih prate.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Brate u kom ti svetu zivis.

1% navijaca je zaposleno kao navijaci.Njima je bendoff ne samo nacin da isprate svoje frustracije i komplekse vec i nacin zarade, rad za drzavne sluzbe, usput dilovanje droge i sl.

Ostalo su samo ovce.

По чему то тврдиш!

Верујем да их познајеш, да си видео њихове уговоре са службом, купио дрогу од њих?

Како онда ти можеш то да тврдиш!!!???

Колико навијача познајеш?

Знам ја шта су навијачи ти немој да лупаш.Ево нпр.кад су Гробари ишли бусом на утакмицу било је дроге на кило,све наркоман до наркомана,и бело чак користе.Ако неко воли свој клуб,треба да га бодри да му помогне на тај начин,а не да иде да се убија са стране-како на тај начин помаже клубу?

Ајде кажи зашто Звездин вођа пређе у Партизан и постане међу главнима,како он воли Звезду.Кад навијач каже да више мрзи други клуб него што воли свој.Теби је испран мозак,не знам да ли си у врху навијачких група или само идеш.Да си у врху видео би који су то пропалитети.

Ма дај бре ком пада на памет да удари Србина на тај начин,ком будали?И тај 1% је довољан да представи нашу земљу на најгори начин,а имамо најбоље навијаче на свету!

И немој да ми пишеш постове како не знам навијаче и како то функционише!

Подели на овим сајтовима

то ће бити онда само отворена потврда њихових скривених срца.
Подели на овим сајтовима

то ће бити онда само отворена потврда њихових скривених срца.

За њих немам речи како да опишем!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...