о.ЗлаткоN Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 Помаже Бог !!! Једно питање ми је често на уму па молим и Ваше мишљење. Честице за болне припремамо на Велики Четвртак и користимо их, наравно, по потреби. Е сад, навика је да само кажемо "честице за болне" а онда .... човече.... "Тело и Крв Господа Исуса Христа" , и заиста се непрестано према тим честицама тако и односимо. Честа пракса је да се дарохранилница држи на светом престолу. Где и зашто је, литургички гледано, исправније држати дарохранилницу - на светом престолу или на жртвенику ? Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 5, 2014 Гости Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Интересантно питање, волео бих и ја да чујем одговоре. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Помаже Бог !!! Једно питање ми је често на уму па молим и Ваше мишљење. Честице за болне припремамо на Велики Четвртак и користимо их, наравно, по потреби. Е сад, навика је да само кажемо "честице за болне" а онда .... човече.... "Тело и Крв Господа Исуса Христа" , и заиста се непрестано према тим честицама тако и односимо. Честа пракса је да се дарохранилница држи на светом престолу. Где и зашто је, литургички гледано, исправније држати дарохранилницу - на светом престолу или на жртвенику ? Ranije je darohranilica bila u obliku goluba, i taj golub je visio nad casnom trpezom (videti zitije Vasilija Velikog). Dakle, jos od svog najstarijeg oblika, darohranilica je bila ''vezana'' za casnu trpezu. Ламех and horatio је реаговао/ла на ово 2 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука