Зоран Написано Јул 26, 2009 Пријави Подели Написано Јул 26, 2009 Српском генерaлу желе да уграде микрочип у тело Postod naumzn na Ned Jul 26, 2009 5:48 pm Бивши помоћник Ратка Младића одбио електронско надгледање и тражио да суд обустави „меру одузимања сна” Толимир: Хришћани не носе чипове Хашки притвореник Здравко Толимир затражио је од Претресног већа Трибунала да обустави „меру одузимања сна” и успротивио се могућности надзора путем уређаја који би носио на себи. Генерал Толимир, бивши помоћник некадашњег команданта Војске РС Ратка Младића за обавештајне послове и безбедност, тражио је од Претресног већа да обустави „меру одузимања сна” која се, по његовом мишљењу, спроводи редовним 30-минутним посетама притворских стражара ради увида у његово здравствено стање. Толимир је, такође, позивао Веће да обустави „меру уградње уређаја с чиповима у његово тело”, како је назвао предложену могућност надзора путем уређаја који би носио на себи, што би заменило директни визуелни увид у ћелију. У поднеску који је прексиноћ објављен, Толимир истиче да је 8. јула ове године обавестио притворског лекара да, због религијских уверења, не може да носи уређај за електронско праћење здравственог стања, јер у Светом писму пише да „као хришћанин не може носити чипове”. Лекар је то, наводи се у поднеску, окарактерисао као „параноју” и скренуо му пажњу да „у време Исуса Христа није било микрочипова”, али му је Толимир на то узвратио да „Исус није био параноик” и да је још у то време „знао за чипове”. Подсетимо, како је саопштено, Здравко Толимир ухапшен је крајем маја 2007. године на подручју Братунца у Републици Српској. Он је током првог појављивања пред Хашким трибуналом рекао да је ухапшен у Србији, а да је затим, мимо закона, пребачен у РС. Извор: Вести, 23.07.2009 Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 27, 2009 Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 Двери Српске пренеле ову вест од Дневног Аваза, који је скратио по потреби ово: http://www.bim.ba/bh/176/10/21210/ MKSJ/ICTY: Tolimir traži da mu Sud prestane “oduzimati san” 21 juli 2009 Zdravko Tolimir uputio podnesak Sudu u kojem traži da stražari prestanu nadzirati njegovu ćeliju u pritvoru, te se protivi ugradnji mikročipova na njegovo tijelo. Zdravko Tolimir, koji u Tribunalu u Haagu čeka početak suđenja za zločine na području Srebrenice i Žepe, poslao je Sudu podnesak u kojem se žali na stalni fizički nadzor njegove pritvorske ćelije, te se protivi da mu se – kao zamjena za to – ugrade mikročipovi na tijelo. Tolimir u uvodu rukom pisanog podneska naglašava da mu je pritvorski ljekar u “službenom razgovoru” saopćio kako je Sud odlučio da se nadzor njegove ćelije vrši svakih 30 minuta radi vizuelnog uvida stražara u njegovo zdravstveno stanje, te da je alternativa tome da mu se na tijelo i ruku ugradi uređaj sa čipovima koji bi tokom 24 sata stražarima dostavljao podatke o njegovom zdravstvenom stanju. “Obrazložio sam pritvorskom lekaru da ja, kao hrišćanin, ne mogu dozvoliti da mi se na telo ugrađuju aparati sa čipovima, i da to piše u Svetom pismu, poglavlje Otkrovenje Jovanovo, glava 13, reči 16 i 17, i glava 14, reči 9 i 10. Pritvorski lekar mi je rekao da je to ‘paranoja’ i da u vreme Isusa Hristosa nije bilo čipova”, navodi Tolimir. Tolimir dalje ističe kako je ljekaru rekao da “Isus Hristos nije bio paranoik”, te da je znao i “najavio” da će “u poslednje vreme pokušati sa ugrađivanjem čipova na ruke i čela ljudi”. “Upozoravam Sud da se termin ‘paranoja’ nastoji veštački ubaciti u komunikaciju u ovom slučaju”, istakao je optuženi, te je “skrenuo pažnju” Sudu da se u praksi američkih sudova ugradnja čipova u tijelo pritvorenika ne vrši bez njihove “dobrovoljno izražene volje”, što je u skladu sa Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima. Haško tužilaštvo smatra da je Tolimir, bivši zamjenik komandanta za obavještajno-sigurnosne poslove Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS), odgovoran za genocid, odnosno istrebljenja, ubistva, progone, prisilno premještanje i deportaciju Bošnjaka s područja Srebrenice i Žepe. Tolimir je uhapšen 31. maja 2007. na području općine Bratunac, a u pritvorsku jedinicu Tribunala u Haagu prebačen je 1. juna iste godine, gdje još uvijek čeka početak suđenja. U svom podnesku optuženi je naglasio da nije imao zdravstvenih problema od dolaska u pritvorsku jedinicu. “Molim Sudsko veće da me obavesti zašto na osnovu mišljenja lekara opšte prakse primenjuje prema meni meru oduzimanja sna, kada su lekari specijalisti, u svojim nalazima koji su dostavljeni Sudu, istakli da to nisu ozbiljni problemi i da sam sposoban za suđenje”, navodi Tolimir. Optuženi smatra da se prema njemu primjenjuju “mere oduzimanja sna i sposobnosti da se sam brani”, budući da se vizuelni nadzor njegove ćelije vrši već 18 mjeseci. “Molim vas da me Sudsko veće obavesti u kojoj meri može da vrši nadzor nad uslovima pritvora, te da obustavi primenu mere oduzimanja sna i ugradnje čipova i uređaja sa čipovima na moje telo. S verom u Boga”, završio je optuženi. иначе то су ови ликови http://www.bim.ba/bh/28/70/991/ Iako je BIRN BiH uspostavljen 2005. svoj kontinuitet djelovanja ima kroz dugotrajni balkanski program Institute for War and Peace Reporting IWPR, nevladine organizacije iz Londona. U želji da lokalizira projekat i svoje prisustvo, IWPR je pomogao osnivanje bosanskog ureda Balkanske istraživačke mreže kao nastavak dotadašnjih aktivnosti. иза које стоје они сами http://www.iwpr.net/?p=-&apc_state=henh&s=o&o=top_aims.html We have grown substantially from its origins disseminating frontline reporting by Balkan journalists to counter nationalist hate speech and international misunderstanding throughout the conflicts of the 1990s. Where we work now • Afghanistan • Caucasus • Central Asia • The Netherlands • Iran • Iraq • The Philippines • Southeastern Europe • Syria • Uganda • Southern Africa • Zimbabwe клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Losma Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Će ga žiguju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука