Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јул 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 25, 2009 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јул 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 25, 2009 petak, 24. jul 2009, 08:00 -> 16:43 Šešelj osuđen za nepoštovanje Tribunala Haški sud osudio Vojislava Šešelja na 15 meseci zatvora za nepoštovanje suda. Šešelj se, prilikom prvog stupanja pred sud 6. marta, izjasnio da nije kriv. Tribunal zatražio povlačenje njegove knjige sa interneta. Krasić: Presuda Šešelju pravni fundamentalizam Tribunal u Hagu osudio je Vojislava Šešelja na 15 meseci zatvora po optužnici za nepoštovanje suda. Haški sud osudio Vojislava Šešelja na 15 meseci zatvora Krasić: Presuda pravni fundamentalizam Presudom Vojislavu Šešelju za nepoštovanja suda Haški tribunal pokazao pravni fundamentalizam na delu i poručio Šešelju da ne sme da se brani, ocenio je šef njegovog pravnog tima za odbranu Zoran Krasić. "Ovo je još jedan od dokaza da je Haški tribunal sud za Srbe. Sudije su jasno poslale Šešelju poruku - nemoj da se braniš", rekao je Krasić. Krasić je potvrdio da Šešelj ima pravo na žalbu i da će se žaliti. Sudsko veće predsedavajućeg sudije O Gon Kvona naložilo je, takođe, Šešelju da knjigu, čiji naslov Tribunal vodi kao poverljiv, povuče sa svog sajta i da o tome do 7. avgusta obavesti Sekretarijat Tribunala. Sudsko veće je utvrdilo da je Šešelj svesno prekršio odluke suda o zaštiti identiteta tri svedoka u procesu koji se protiv njega vodi po optužnici za ratne zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93. Šešelj je prvi optuženi za ratne zločine pred Tribunalom koji je tokom suđenja optužen i za nepoštovanje suda. Od 21. januara Šešelj je optužen za svesno i namerno ometanje sprovođenja pravde time što je, u jednoj od svojih knjiga, obelodanio poverljive informacije na osnovu kojih se lako može utvrditi identitet trojice zaštićenih svedoka u postupku koji se protiv njega vodi po optužnici za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine. Lider radikala je u knjizi, objavljenoj novembra 2007. godine, naveo zanimanja svedoka, imena članova njihovih porodica i druge podatke, kao i delove izjava jednog od njih, mada je znao da je sud u martu 2003. godine zabranio obelodanjivanje tih izjava. Šešelj se, prilikom prvog stupanja pred sud 6. marta, izjasnio da nije kriv. Saslušanje je održano 29. maja. Za nepoštovanje suda zaprećena je kazna do sedam godina zatvora ili novčana kazna do 100.000 evra, ili oboje. "Tribunal smatra bezbednost svedoka i integritet poverljivih materijala suštinskim elementima vladavine zakona", naglasio je taj sud u saopštenju i podsetio da je zbog nepoštovanja suda dosad podignuto nekoliko optužnica. Šešelj se 24. februara 2003. godine dobrovoljno predao Haškom sudu, a 25. februara se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice za ratne zločine Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чтец Филип Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 pa naravno samo da je za Srbe, masoni tosve vode, novi svetski poredak, UN, NATO....Masoni imaju za cilj da iskorene Pravoslavlje..to je rekao jedan americki visoki drzavnik.. Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 29, 2012 Пријави Подели Написано Јун 29, 2012 Šešelj: Ja vama da ustanem? Pa vi niste normalni!… Ja sam četnički vojvoda! (VIDEO) "Vi ste belosvetski ološ, kako mogu ja vama da ustanem", rekao je lider SRS-a kada ga je predsedavajući sudija pozvao da ustane kako bi mu bila izrečena kazna po optužnici za nepoštovanje suda Haški tribunal proglasio je juče lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja krivim po trećoj optužnici za nepoštovanje suda, koji je uoči izricanja presude, u svom stilu, rekao šta misli o sudijama i Tribunalu. - Ja vama da ustanem? Pa vi niste normalni! Vi ste belosvetski ološ, kako mogu ja vama da ustanem… Ja sam četnički vojvoda! – odgovorio je Šešelj na poziv da ustane kako bi mu bila izrečena kazna. - Molim Vas da stanete – bilo je sve što je rekao predsedavajući sudija Stefan Treskel neposredno pre nego što je Šešelju izrekao kaznu od dve godine zatvora. http://www.youtube.com/watch?v=anseKOdXWes&feature=player_embedded kron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јун 29, 2012 Пријави Подели Написано Јун 29, 2012 Samo za Srbe,ali sta da se radi??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 29, 2012 Пријави Подели Написано Јун 29, 2012 За све. Осуђени су и хрвати и бошњаци и пар албанаца. А то што неки мисле да смо ми Срби увек супер и јадни жртве а остали агресори и окупатори, то је друга прича. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2012 Пријави Подели Написано Јун 29, 2012 80% Срби, 20% сви остали. код нас цео војни, политички и полицијски врх, код других боранија. Мислим да злочини у рату баш и нису у тим пропорцијама. На страну те ствари, Хашки суд има озбиљних процедуралних, процесних, и материјалних мана, због којих никада неће бити меродаван за успостављање неке историјске правде. Да се разумемо, ту мислим на све процесе, и на процесе за српске, и хрватске, и албанске, и муслиманске, и све остале жртве. На жалост, то је политичко тело, које је само допринело томе да се мржња продуби и да се остави места за нове конфликте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 29, 2012 Пријави Подели Написано Јун 29, 2012 80% Срби, 20% сви остали. код нас цео војни, политички и полицијски врх, код других боранија. Мислим да злочини у рату баш и нису у тим пропорцијама. Јок и нису. Ми смо ту ратовали са четри стране наравно да смо највише тужба попили. Мада свуд је осуђен врх. Сви прецедници су осуђени, неки су доживели суђење неки су помрли пре него што су дошли на суђење па су осуђени посмтрно. И није тачно да је цео војни и полицијски. Имаш гомилу наших генерала који су ослобођени, а то што људи чули само за Младића и Караџића то је трећа прича. На страну те ствари, Хашки суд има озбиљних процедуралних, процесних, и материјалних мана, због којих никада неће бити меродаван за успостављање неке историјске правде. То му није ни циљ. После рата правде нема. Правда би била да саме земље процесуирају злочинце из сосптвеинх редова. То би значило да се нешто променило да народ осуђује злочиначко делање у њихово име. овако.... нит су Срби осудили своје злочинце нит су Хрвати своје нит су Бошњаци своје. Сви кољачи се у својим земљама славе ко јунаци од доброг дела становништва. Да се разумемо, ту мислим на све процесе, и на процесе за српске, и хрватске, и албанске, и муслиманске, и све остале жртве. На жалост, то је политичко тело, које је само допринело томе да се мржња продуби и да се остави места за нове конфликте. Слажем се, хашки суд је политичко тело. И измишљотина, као и цело међународно праов. Али није то политичко тело ту да би осуђивало Србе и уништавало Србију већ да би изрекламирало међународну заједницу као неког ко се бори за неку правду. То би требало многи да скапирају. Међутим идаље се на тај суд гледа као на нешто анти-српско....... и шири се убеђење да је свет са свим нашим непријатељиам против нас, продубљује мржња и све остало oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2012 Пријави Подели Написано Јун 29, 2012 Гледај: први злочин у рату јесте злочин против мира. Он претходи свим осталим злочинима. Илузорно је покретати било какву тему о ратним злочинима док се неко не осуди за злочин против мира. То се у бившој СФРЈ није десило. Даље, када кренеш по командној одговорности, која је први пут измишљена за потребе овог суда, не мош некој страни да намећеш командну одговоност целог војног и политичког врха за један злочин, а другој страни да осудиш по неког из средњег ешалона за злочине исте или мање тежине. Још увек не причамо о Сребреници. Даље, Сребреница је нешто најцрње што се икада десило међународном праву. Злочин? Наравно. Огроман злочин? Свакако, мада треба продискутовати о много манипулација, које сада нису тема. Геноцид? Ни у лудилу. Ни по једном једином међународном акту или документу. Даље, прва осуда за геноцид јесте за помагање у извршењу геноцида. А коме је то помагано? Главни сведок је Дражен Ердемовић, на његовим се исказима углавном цео случај и заснива. Ако се мало погледа по том његовом исказу, видећеш да је лик апсолутно неурачунљив и да је тамо причао небулозе. Чак је МСП касније у тужби БИХ/Србија имао муку, и измислио нови термин - "ограничени геноцид", још једну апсолутну небулозу, што се тиче међународног права, било теорије, било праксе. И још милијарду других ствари, да сад не улазимо у то. И не мислим да се ту ради о некој специјалној завери против српског народа. Једноставнија је ту ствар. Неко се нашао добар са оним земљама које су се највише питале о томе ко ће бити процесуиран, ми се, као и много пута до тада нисмо снашли, и то нам је то. Даље, свака од ових земаља је активно помагала одбрану својих оптужених, једино се код нас на то гледало као на неку бласфемију. А разлика је велика, макар разлика између 6 и 20 година много значи. Али опет, мислим да је ова институција од самог почетка постављена на погрешне темеље, и да је ствари требало урадити другачије. На пример, неки регионални трибунал, са присуством међународних судија би било боље решење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 29, 2012 Пријави Подели Написано Јун 29, 2012 Слажем се са вечином сем да се неко претерано питао ко ће бити процесуиран. Једностанво су сви против којих је поднета тужба били процесуирани, а осуђени само они које су судије нашле да су кршиле принцип правде. Не постоје ту неки велики међународни закони који се поштују па да се сад по том основу процесуира - то и сам знаш. Више се ту ради о наметању идеје општој владавини принципа правде. Међутим сваком је јасно као дан да ту правде нема. Највећа правда би била да смо ми осудили и стрпали у затвор шешеља и милошевића. хрвати туђмана и њихову екипу а бошњаци њихову екипу. Правда ће бити онда када 99 % Србије осуд шешеља за њеогова дела а 99 % Србије Готовину. Итд.... Ово није правда... није ни неправда ал није ни правда. Ово је политичка демонстрација међународне заједнице да се покаже како ето тобоже међународна заједница брине за принцип правде... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2012 Пријави Подели Написано Јун 29, 2012 Није баш. Многи су се питали и много су се питали. На пример, чуо си вероватно да је Караџић имао споразум са Америма да неће да га пакују за Хаг ако се повуче из политике. И они су тај свој споразум држали, све док нису укапирали да лик хоће да води своју странку и целу РС, али из илегале, то јест да их прави будалама. И тад му се "отпечатила" оптужница. Запечаћене оптужнице су постојале и за Алију и за Фрању, али смо то сазнали тек пошто су они умрли, јер није било политичке воље да се они процесуирају. Такође, у поступцима су се отварала нека нова имена (причам о Србима ратним злочинцима, за друге нисам толико пратио), који су имали јаке везе са странцима, или су у међувремену почели да раде директно за странце, па се нису дирали. Не разликују се ти међународни судови претерано од наших по том питању, само што знају много боље да упакују те ствари. И, наравно, опет кривим нашу страну, јер је наша дипломатија имала једно десет година да ради на томе да се неки људи забораве, да се други не дирају, да се неки не осуде, а други да се осуде мање или за мање злочине (о, да, трговало се тим стварима, итекако), али кретени су хтели да се праве паметни, и ето. Сад, на пример, имаш да нико није осуђен за неке логоре по Босни или за Кравице, Братунац, и остала српска стратишта, управо због тих ствари. Сад имамо 80% осуђених Срба, 20% свих осталих. Што се висине изречених казни тиче, мислим да је однос чак и далеко бруталнији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јун 29, 2012 Пријави Подели Написано Јун 29, 2012 Daj Mladjo ne preteruj,ne branim nase,ali jednostavno oni dozvoljavaju Haradinaju da ubija svedoke i da li ce on konacno da dobije presudu?Seselj sigurno nije nekom odsekao glavu,a ovaj jeste i plus vodi drzavu.Smesno,daj i ti preterujes u nekim stvarima! kron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука