Jump to content

Успеси српских спортиста - понос Србије

Оцени ову тему

pokajnik83

Препоручена порука

Inace u kosarci smo pre imali 2 Allstara Divca i Stojakovica, a danas je dosta manje Srba u NBA i presli su nas Spanci, Francuzi, Litvanci po proju igraca i ulozi u NBA.

Све то варира, имаћемо опет НБА игрче. Сад ће верованто опет мало баскет да живне. Када мало урадимо нешто, обично се сви попале на тај спорт, па живне. :) 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Поменуо си, то гајимо од скоро, већ неких пар година се силни људи попаили на тај амерички фудбал.

Који опет.. Eвропљани јако мало играју, исто као и ватерполо рукомет.

Тамо нема пуно људи који су озбиљно посвећени тим спортовима.

Eво ти нпр ако ми не верујеш...

Србија, клубови

Serbia

Наспрам шпаније...

Ми имамо већу прву лигу у америчком фудбалу него они..... па ти види .. итлијнска прва лига не ко наша...еј.. италијнск... колико је италија већа земља од Србије? То ти смо говори колико су се Срби попалили на тај Амерички фудбал, није ни чудо што избацамо добре играче и клубове.

Nemoj da me zezas, molim te.... :)

Подели на овим сајтовима

Nemoj da me zezas, molim te.... :)

Па не зезам те.. упореди колико је тај спорт заступљен у шпанији например, која је ко пет србија и не може да сабере толико прволигашких клубова колико Србија може да сабере... јасно је да их тај спорт уопште не интересује.... нити га играју нешто посебно... док смо се ми примили ко фића на гурку. :)

Свака нама част што волимо толико спорт... али то није јер су шпанци нешто генетски или психолошки.. лошији у спорту од нас већ их мање занима... тај одређени спорт. 

Подели на овим сајтовима

Па не зезам те.. упореди колико је тај спорт заступљен у шпанији например, која је ко пет србија и не може да сабере толико прволигашких клубова колико Србија може да сабере... уопште омладину тамо и не интересује тај спорт у некој мери... 

Oni nisu pi***ce da nose šlemove i štitnike, tamo se ljudi rvu sa bikovima.

Подели на овим сајтовима

Па не зезам те.. упореди колико је тај спорт заступљен у шпанији например, која је ко пет србија и не може да сабере толико прволигашких клубова колико Србија може да сабере... уопште омладину тамо и не интересује тај спорт у некој мери...

Ne znam koliko je taj sport zastupljen u Spaniji ali znam da ti broj klubova u prvoj ligi nikako ne moze biti nikakav pokazatelj te lige.

Mogu da ti kazem na primer, da je ovogodisnji novajlija u prvoj Nemackoj ligi u kome igra moj drug iz Vukova presao ( dobio tamo sve sto mu treba plus golf 6 da vozi), klub kome u proseku dolazi od 3 do 5 hiljada ljudi na utakmice (Vukovima oko 200,300) i koji ima finansije o kojima Vukovi mogu samo da sanjaju.

Подели на овим сајтовима

Talente tipa Milicic (ne zvanicno dete Garneta i Novickija), Aleksandrov (novi Novicki) ili Dejan Musli (novi Divac) su u zadnjih godina nisu ispunili velika ocekivanja em nase kosarke em NBA skautova.

Nadam se da ce biti opet vise Srba u NBA, kad ja nisam uspeo ni da udjem u austrisku ligu. joooj

Подели на овим сајтовима

Ne znam koliko je taj sport zastupljen u Spaniji ali znam da ti broj klubova u prvoj ligi nikako ne moze biti nikakav pokazatelj te lige.

Mogu da ti kazem na primer, da je ovogodisnji novajlija u prvoj Nemackoj ligi u kome igra moj drug iz Vukova presao ( dobio tamo sve sto mu treba plus golf 6 da vozi), klub kome u proseku dolazi od 3 do 5 hiljada ljudi na utakmice (Vukovima oko 200,300) i koji ima finansije o kojima Vukovi mogu samo da sanjaju.

Ali u neku ruku jeste pokazatelj zbog zainteresovanosti omladine, ukoliko se više omladine zanima veće su verovatnoće da ćeš naći hvalitetnijeg igrača, tako da pošto njih ne zanima iako ih ima mnogo više i iako imaju mnogo više para, onda oni moraju da "uvoze" igrače iz zemalja koji imaju omladinu koja se iše zanima.

Evo ti si dao upravo dobar primer. Klub znači ima mnogo više para mnogo više pristalica, ali je pitanje koliko njih želi da igra (gledao sam ja strica kako igra Ragbi pa nemam nameru da probam i ja). Pošto je i pored bolje finansije i više stanovnika u zemlji broj ljudi koji želi time da se bavi manji nego kod nas onda oni moraju da dovode igrače sa strane.

Подели на овим сајтовима

Показатељ ти је колико је култура тог спорта тамо велика. Колико људе генерално интересује и колико мотивације имају да се посвете том спорту.

Ако у земљи која има 7 милиона становника имаш 10 клубова а у земљи која има 46 милиона стновника имаш 7 клубова, јсно ти говори да је у овој првој земљи тај спорт много популарнији да су људи више посвећени и да више воле тај спорт.

Није пара једини битан фактор, мада јесте јако битан али заборвљаш на популарност. 

Подели на овим сајтовима

Odahviing:

To je sasvim logicno da klub koji ima para dovodi igrace odakle god moze da ih priusti da bi imao bolje rezultate.

Znaci, to je klub iz grada od 100k ljudi i doveo je jednog od najboljih igraca iz Beograda koji ima 2 miliona ljudi. To je sasvim normalno.

Znaci Milosavljevicu, ako nasa liga fudbalska ima 12 timova ( mislim na prvu ligu), Brazil koji ima 20x vise stanovnika i zainteresovanosti za fudbal treba u prvoj ligi da ima 120 klubova po toj tvojoj logici?!

Подели на овим сајтовима

Znaci Milosavljevicu, ako nasa liga fudbalska ima 12 timova ( mislim na prvu ligu), Brazil koji ima 20x vise stanovnika i zainteresovanosti za fudbal treba u prvoj ligi da ima 120 klubova po toj tvojoj logici?!

Не баш 120(ту пропорицију си сам извео) али више од нас свакако. И имају, око 25 клубова у првој лиги. 

Подели на овим сајтовима

Не баш 120(ту пропорицију си сам извео) али више од нас свакако. И имају, око 25 клубова у првој лиги.

Brate, ti me i dajes primer 7 klubova u Spanskoj ligi naspram 10 kod nas ili koliko vec, i zbog toga je taj sport jaci kod nas.

Razumem te samo u slucaju da nikad nisi cuo da postoji druga liga, treca liga, ova divizija, ona divizija (kod nas ih ima oko 5 za a.fudbal), ako si cuo za tu mogucnost a i dalje mi pises takve argumente, onda me sigurno sprdas. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...